Top banner

Køb dit krybdyr på dyreportal.dk

Find dit næste kæledyr

Læs mere
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

 • Hunde
 • Katte
 • Fugle
 • Fisk
 • Krybdyr
 • Gnavere
 • Heste
 • Andre

Pris

Lokation

 • Hovedstaden
 • Sjælland
 • Syddanmark
 • Midtjylland
 • Nordjylland

Find krybdyr

Går du med drømme om at købe krybdyr? Hos dyreportal.dk finder du alle krybdyrsarter som sælges i Danmark - vi har samlet en salgsoversigt hvor du finder alt fra skægagamer, gekkoer, slanger til fugleedderkopper. Nedenunder finder du dit nye kæledyr, se selv efter.

Vi fandt resultater på denne søgning.

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Køb dit krebdyr på dyreportalen

Et krybdyr er et anderledes kæledyr at anskaffe sig, og det er alligevel ikke et kæledyr i traditionel forstand, og derfor skal man virkelig vide hvad man har med at gøre, inden at man anskaffer sig et krybdyr. Det er nemlig sådan at krybdyr stiller særlige krav til pasning og pleje, og det kan være en del tidskrævende. Men når det så er sagt, så er krybdyr nogle fantastiske skabninger, og de kan altså være ret så fascineret, så man kan jo ikke fortænke folk i at blive draget af dem.

Som krybdyrejer må man tilegne sig baggrundsviden om dyrene og ikke mindst deres levesteder, da det er et vigtigt element, når man skal holde krybdyr. Det er vigtigt at sætte sig ind i hvilke temperaturer de kræver, hvad de spiser, - om de skal have vinterdvale og om de er svære at holde i terrarium, og hvad de ellers kræver af dig. Det er meget vigtigt, at du sætter dig ind i de optimale forhold for netop den dyreart du har udset dig, før du anskaffer dyret.

Det er vigtigt at få et sundt, velnæret dyr, som helst opdrættet i terrarium fremfor i naturen. Køb kun dyr fra steder, hvor hygiejnen er god og dyrene ser ud til at trives, og hvor de lever under de rette livsvilkår. Anskaf kun lovlige dyr, og vær opmærksom på at nogle dyr kan være omfattet af Washingtonkonventionen, med krav om medfølgende CITES certifikater, hvis den er en truet dyreart, som du påtænker at anskaffe dig.

Det er vigtigt kun at holde krybdyr, som er lovlige. Giftslanger og krokodiller hører slet ikke hjemme i private terrarier, og det kan altså ende ret så galt, hvis man påtænker at holde sådanne krybdyr. Andre krybdyr kan blive så store, at det er vanskeligt at give dem ordentlige forhold, og det skal man også tage med i sine overvejelser. Det er et must at sætte nye dyr i karantæne, før de sættes ind til allerede anskaffede krybdyr, som man ønsker de skal gå sammen med. Sørg for at lysforhold, varmekilder og luftfugtighed er optimale i terrariet, som gerne må indrettes, så det ligner dyrets naturlige levested, så krybdyret får de bedst mulige forudsætninger for at trives.

 


Krybdyr som kæledyr?

Krybdyr er altså bestemt ikke kæledyr, og de trives bedst i terrariet, med levevilkår, som de ville have det i deres naturlige habitat. Man bør også sørge for, at dyrene ikke kan slippe ud, hvilket især slanger er gode til, da det kan skabe ulykker og uhensigtsmæssige situationer. Syge krybdyr skal undersøges og behandles hos dyrlægen, ligesom andre dyrearter, og hvis du på et tidspunkt skulle få brug for at komme af med dine krybdyr, så er det vigtigt ikke at sætte krybdyrene ud i naturen.

Krybdyr bliver også kaldet reptiler, grundet det latinske navn reptilia, som betyder at krybe. Der findes ca. 6.000 forskellige arter af krybdyr rundt om i verden, og de er opdelt i fire ordner: Crocodilia (krokodiller og alligatorer), Rhynchocephalia (tuataraer), Squamata (øgler, slanger og ormeøgler) samt Chelonia (skildpadder). En af de særlige kendetegn ved krybdyr er deres skællede hud og at de er vekselvarme. Vekselvarme betyder at de har evnen til at tilpasse sig temperaturen i deres omgivelser. Mange krybdyr er også carnivorer eller insektivorer men der findes også arter der udelukkende er herbivorer.

Krybdyr er det man kalder hvirveldyr, og de er kendt for deres tykke, tørre, og skællede hud, som er med til at beskytte dem mod at udtørre. De har haler, og nogle af dem, som slanger, har manglende eller svagt udviklede ben. Mange krybdyr har også en spillende tunge, der fungerer som deres lugteorgan. De fleste krybdyr lægger æg, og de lægger dem gerne i jord eller sand, æggene er beskyttet mod udtørring af en fast skal.


dyreportal.dk kan du nemt og sikkert handle krybdyr. Her finder et af Danmarks bedste udvalg.