FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Strelluf støver

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af salgsklare hunde som sælges i Danmark, du kan med garanti finde det du søger her.

Her på dyreportalen har vi både private sælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores salgsannoncer indenfor denne Strelluf støver.

Læs mere i vores leksikon om racen Strelluf Støver.

Køb strelluf støver

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

 

Strelluf støver

En Strelluf støver, eller Drever som den også kaldes, er en dansk jagthund inden for gruppen af støvere.



Oprindelse og historie

Strelluf støver er en jagthund, som er blevet udviklet sideløbende i Danmark og Sverige – heraf dobbeltnavnet. I Danmark kaldes racen for Strelluf støver, mens den i Sverige kaldes for Drever. Der er dog tale om den præcis samme hund, og mange danskere anvender i stedet det svensk navn, Drever, om hunden. Sammen med den gamle danske hønsehund, er Strelluf støver den eneste nationale jagthunderace i Danmark og Nordens eneste kortbenede støver. Dreveren og Strelluf støver blev som sagt opdrættet sideløbende i Danmark og Sverige, selvom der er tale om den samme race. Dreveren er således angivet som værende en svensk hund, mens mange i stedet anser Strelluf støver som en dansk hund – selvom det altså er samme hund, blot med et forskelligt navn. Strelluf støver blev skabt af den danske ejendomsmægler, F. Chr. Frandsen, som havde hundekennelen Kennel Streluff, opkaldt efter sin fødeby, landsbyen Strellev i Vestjylland.


Hunden blev avlet udelukkende med fokus på jagt og har derfor et yderst veludviklet jagtinstinkt. Den kan bruges til jagt på alt fra hjortevildt til ræve, harer og vildsvin. Selvom hunden blev avlet med fokus på jagt, kan den også fint fungerer som en familiehund.
Racen blev i 1937 anerkendt af den internationale hundeorganisation FCI (Federation Cynaelogique Internationale). Racen er i dag Sveriges mest populære jagthund, men da der kun er ganske få steder i Danmark, hvor støverjagt er muligt, er den ikke lige så udbredt i Danmark.



Udseende og kendetegn

Strelluf støver er en lavbenet hund hvis kropbygning minder en anelse om en gravhunds. Støverens hoved er dog forholdsvis stort i forhold til dens krop.

Pelsen er grov, lige og tæt og fås i alle farver med hvide aftegning, dog med undtagelse af helt hvid. Hannerne er 32 til 38 cm høje mens hunnerne er 30 til 36 cm høje. Begge køn vejer fra 14 til 16 kg når de er fuldt udvokset.



Mentalitet og adfærd

Strelluf støver er en hund med et ivrigt jagtinstinkt og er derfor en hund, som egner sig godt til familien som går på jagt eller som bare er meget aktive og meget udendørs. Racen kan dog sagtens fungere som almindelig familiehund også, men det anbefales at den ikke kun er en familiehund, da den i så fald vil komme til at kede sig. Det er en hund, som helst skal ud at ”arbejde” af og til. Selvom Strelluf støver er en race med et stort jagtinstinkt, har den alligevel brug for meget nærhed og menneskelig kontakt. Det er ikke en hund, som bryder sig om at være alene i alt for lang tid ad gangen.


Strelluf støver er avlet til at være en selvstændig jæger, og kan derfor være temmelig vanskelig at gøre lydig. Det er derfor en hund, som egner sig bedst til den erfarne hundeejer. Kun med konsekvent træning fra den er helt lille, kan den lære, at gå løs uden snor.
Træn gerne hunden i diverse samarbejdsøvelser fra den er helt lille. Start fx med at lære hunden at komme, når du kalder på den. Træn altid venligt, vedholdende og med masser af belønning.



Strelluf støver som jagthund

Strelluf støver bruges primært til bevægelsesjagt på fx hjorte, harer, ræve og vildsvin. Strelluf støver arbejder langsomt på grund af sine korte ben og stresser derfor ikke vildtet. Det rolige tempo har den effekt på vildtet, at det ofte stopper op for at orientere sig og går stille og roligt videre, hvis hunden ikke kan høres i nærheden. Dette giver jægeren gode muligheder for skud og nedsætter risikoen for at skamskyde.