FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Find din nye Slange her

Krybdyr kaldes også populært for reptiler efter deres latinske navn reptilia, som betyder at krybe. Krybdyr er mere et hobbydyr end et egentligt kæledyr, da de ikke er sociale på samme måde som de klassiske kæledyr, og de er ikke super vilde med at blive håndteret og kælet for. De er til gengæld ekstremt fascinerende væsener som man kan få mange timer til at gå med at betragte og studere. Der findes et utal af krybdyrarter, og der er virkelig i denne kategori mulighed for at få nogle helt enestående dyr i sit hjem. Her på siden finder du alle de aktuelle salgsannoncer for Slange.

Læs mere i vores leksikon om racen Slange.

Køb slange

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Slanger til salg - Dyreportal.dk

På portalen kan du finde masser af forskellige krybdyrarter som sælges. Nedenunder kan læse om den slangeart som er mest brugt til kæledyr.


Kongepython køb og salg - alt du skal vide

Den afrikanske slangeart er en af de mest brugte slanger til kæledyr herhjemme og i resten af den vestlige verden. På trods af navnet er en kongepython den mindste af sin art. Kongepythonen er en kraftig og stærk slange. Dens mønster er meget tiltalende for øjet med sin farve med hvide, gule og grå brune striber, en rigtig flot slange at se på. Konge pythoner lever i tørre områder i Afrika. I naturen spiser den afrikanske slange hovedsageligt små gnavere som f.eks mus og rotter. Når du holder den som kæledyr, nøjes den normalt med fede frosne gnavere eller daggamle kyllinger, som du kan få i din lokale dyrehandel, men har du mod på det, kan du også fodre den med levende mus.


En Kongepython er generelt en meget rolig slange og ikke for aggressiv, men de bør dog håndteres forsigtigt, da kongepythonen er kendt for at tage fat i sin ejer. Kongepythonen adskiller sig lidt fra andre pytonslanger, idet den ikke kræver en ekstremt stort indhegning at færdes i. Hvis du har børn, kan den også være den perfekte slange til dem, dog altid med voksenopsyn. Det eneste problem med kongepythonen er dens lejlighedsvise mad gale holdninger. Den risikere simpelthen at blive skør, hvis den ikke fodres som den skal og få en uhensigtsmæssig adfærd. En undervægtig kongepython er ikke sund og ser slet ikke godt ud, derfor er det er bedst at undgå dette problem. Det anbefales at få et terrarie på min. 30x30x45-60 cm, hvilket passer til en eller to slanger. Det må gerne være lidt større, men ikke for meget, da de godt kan lide små områder. En udklækket unge kan også være anbragt i et 20 liters terrarie. Terrariet skal have en sikkerhedslås, og det anbefales, at fronten åbner udad, for at undgå at din slange slipper væk. Hvis det lykkes din slange at komme ud, vil den få meget svært ved at finde tilbage til sit hjem, så sørg for den bliver inde!



En kongepythonen størrelse og udseende

En kongepython er forholdsvis lille af sin art og bliver max 150 cm, som voksen, men er til gengæld en af de store arter, sammenlignet med mange andre. Den har en smal krop og et trekantet hoved. Den har en gråbrun baggrundsfarve, og fuldt udvoksede slanger har ofte gule bånd, der omkranser slangen fuldstændigt. Kongepython i fangenskab har tendens til at være mere ensartede i farven end vilde eksemplarer, hvilket giver dem et ret grønt udseende. Maven eller undersiden er normalt lyserød eller lidt rød og hvid i tonerne, mens nogle eksemplarer også kan have sorte pletter på begge sider af maven. Kongepythoner er normalt sorte med brune markeringer, men der er blevet opdrættet flere farvemutationer i de senere år, og der findes over 1200 forskellige kombinationer af farver og mønstre. Slangen er kraftigt bygget med et relativt lille hoved. Slangens kropsbygning gør, at den er egnet til at klatre i træer og på sten, derfor vil den også trivedes godt, ved at have de muligheder i fangenskab. Hunnerne har en tendens til at vokse hurtigere end hannerne i både længde og vægt. Hunnerne kan oftest leve dobbelt så længe, som hannerne. Når en ung kongepython har nået den ønskede størrelse, giver det mening for den at slå sig ned med en partner i stedet for at fortsætte med at vokse sig større. Hvis ikke den har muligheden, kan den fortsætte med at vokse længe endnu. Disse ensomme slanger kan have en tendens til overvægt på baggrund af det.



En kongepythonen adfærd

Denne slange er meget mild af sind, hvilket gør den er perfekt som kæledyr, til dem der foretrækker krybdyr. Den kan bide, men gør det hovedsageligt hvis noget bevæger sig hurtigt, da den instinkter vil gøre, at den tror det er et bytte. Et bid føles som at skære sig i et stykke papir, en skarp, men forbigående stikkende fornemmelse. Så skulle uheldet være ude, er det ikke en kritisk situation. Denne slange er nataktiv og foretrækker at gemme sig om dagen for at jage føde om natten, en adfærd, som den bevarer selv i fangenskab.


Hvis en kongepython føler sig truet, vil den som udgangspunkt ikke bide, men i stedet den vil vikle sin hale om enhver person, der holder den, beskytte sit hoved i hele spiralen og stramme den. Hvis slangen ikke får den nødvendige pleje, kan den slå sig selv ihjel ved at forsøge at binde sig selv i en knude. Mange mennesker er ikke klar over, hvor meget arbejde der ligger i at vedligeholde en af disse slanger ordentligt. Så inden du køber, skal du sætte dig godt ind i pasning af slangen og er du sælger er det god skik at vejlede de nye ejere i, hvordan de bedst passer deres nye kæledyr.