FB
Send svar
Oprettet af: Nicolai Kjær | 11.08.2023 20.38

Ibi-Pippi tegner dyr

Ibi-Pippi Orup Hedegaard er  idømt et års ubetinget fængsel i den meget omtalte sag om hærværk mod et anerkendt Asger Jorn-maleri på Museum Jorn.

provokunstneren Ibi-Pippi Orup Hedegaard har fået prøvet sin sag ved Landsretten i Viborg, som skulle tage stilling til, hvor meget det skal koste i straf at ødelægge et Asger Jorn-maleri.

Det endte med en dom på ét års ubetinget fængsel, hvilket er et halvt år mindre end den straf, Ibi-Pippi fik i byretten tidligere i år.

Hærværket mod maleriet, der til daglig hænger på Jorn-museet i Silkeborg og bærer titlen "Den foruroligende ælling", blev ødelagt i april 2022, da Ibi-Pippi Orup Hedegaard udførte en aktion med kontaktlim og tusch og livestreamede det hele. Sidstnævnte er ifølge nyhedsbureauet Ritzau vurderet som værende en skærpende omstændighed.

1,9 millioner kroner plus det løse
Udover straffen på halvandet års ubetinget fængsel, blev kunstneren også idømt en erstatning på 1,9 millioner kroner. Erstatningen accepterede hun – modsat fængselsdommen – med det samme. Oven i erstatningen kommer så en regning på sagsomkostninger, som løber op i flere hundrede tusind kroner.

Læs meget mere på
https://www.newart.dk

Billeder

Billede af forfatter

Nicolai Kjær

Log ind for at sende et svar

Log ind