FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Kanin til salg

En kanin er en af de større gnavere, der faktisk kun lige overgås i forhold til størrelsen af en bæver. Der findes efterhånden en hel del kaniner vildt levende rundt omkring i det danske land og en populær spise, men mest af alt er det dyr der er kendt for at være kæledyr. En vild kanin minder en lille smule om en hare, men har lidt kortere bagben, og som oftest en noget mere robust kropsbygning, der kan virke en anelse mindre atletisk. Her vil du også kunne se forskel på ørerne, der på en hare er lange og på en vild kanin er kortere, dog begge opretstående. De tamkaniner, der findes som kæledyr, ligner langt fra alle de vildkaniner, der lever i det fri og kan variere en hel del i udseende, størrelse og farver.

Læs mere i vores leksikon om racen Kanin.

Køb kanin

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Kaniner lever i kolonier under jorden

Meget af den tid en kanin er vågen, befinder den sig under jorden. Her er de nemlig mestre i at bygge huler og lange gange, der forbinder den ene kaninfamilie med den anden og som samtidig gør, at de kan bevæge sig fra den ene del af landskabet til den anden, uden at skulle ud i det fri. Derfor er kaninen altså et socialt dyr, der heller ikke bør være alene hvis du vælger at have den som en del af familien. En kanin er mindst stresset når den har sine venner omkring og det ses også at de store flokke gør, at kaninen i gennemsnit levere længere i fangenskab.

 

En kanin kræver meget plads og rigeligt med jord

En kanin skal have lov til at udføre sine naturlige instinkter og adfærd, selv hvis den lever i fangenskab. Dette betyder at der skal være rigeligt med plads, da kaninerne i de fri elsker at sprede sig over større områder. Derudover er det nødvendigt at din kanin kan grave. Det behøver ikke at være lange tunneller under huset eller ind til naboen, men et sted der er forsvarligt sikret, så ikke kaninen graver sig ud, men hvor den stadig kan bygge sine små huler. Dette er nødvendigt for at din kanin har det godt. Mistrives den er den meget sart overfor sygdomme eller påvirkninger som følge af stress.


En kanin fryser til is når den bliver løftet

Ude i den vilde natur, er der ikke nogle mennesker der går og løfter rundt på en kanin. Hvis den hæver sin krop over jorden, så er det kun i tilfælde af, at den bliver hapset af en rovfugl, eller andre rovdyr der samler den op med munden, som eksempelvis grævling, ræv eller mår. En af de måder man nogle gange kan blive uinteressant for et rovdyr, er ved at fryse til is og sidde helt stille. Nogle kaniner stopper endda med at trække vejret for en stund. Det samme er tilfældet når du løfter din kanin op fra jorden. Det er ikke sikkert, at det altid helt kan undgås, at din kanin forlader overfladen, men mest muligt, skal alt håndtering foregår på jorden - også når der skal nusses og socialiseret, eller når din kanin skal have sele på for at gå en tur eller lignende.


Kaniner kan ses på landets dyrskuer

Kaniner er der mange af i Danmark og det er her oftest børn og barnlige sjæle der har valgt at få en kanin som kæledyr. Der er også en hel del af kaninejerne der vælger at tage på udstillinger med deres præmiekaniner eller kaninspring som det kendes fra ridesportens verden, men hvor kaninen har lært at hoppe over forhindringer, mens den er i snor. Af denne årsag er der som oftest en hel del kaniner at finde på landets dyrskuer, hvor 4H blandt andet laver en masse konkurrencer og sjove udfordringer, der indbefatter at der er kaniner med i ringen. Kaniner til salg på Dyreportal.dk


Leder du efter en voksen eller en kaninunge til dig selv eller dit barn?

På dyreportalen kan du finde et godt udvalg af kaniner til salg. I Danmark er denne gnavere populært og manges første kæledyr. Der findes mange forskellige kaninracer, i alle tænkelige størrelser. De mest poplære racer er hermelin, dværgvædder, løvehoved, angora, rex, belgisk kæmpe og fransk vædder. Grunden til kaniner er populære i danske hjem er at de er nemme at have og ikke kræver meget, de er nemme at gøre tamme, derfor de er ekstremt gode som ens første kæledyr. Inden man køber en kanin skal man have gjort sig klar på hvilket ansvar man påtager sig ved at have en, udover det koster penge til foder og udstyr, skal man huske på hvis man vil ud og rejse at man ikke bare kan efterlade den alene derhjemme, man skal have en person som kommer og passer den, det er dog nemt for personen som skal kigge efter kaninen, da den i modsætning til en hund ikke kræver lange gå turene og opmærksomhed hele tiden.

 

Køb eller salg af kaniner

På dyreportal.dk kan du både købe men også sælge kaniner og kaninunger. Det er gratis at oprette en salgsannonce på siden og det tager under 5 minutter at komme i gang, når din annonce er online, bliver den vist til flere tusindvis af bruger. På portalen målretter vi også vores annoncer for at ramme de rigtige personer, derfor vil man kun opleve seriøse henvendelser, på sin salgsannonce lige nu finder du: 36 kaniner til salg.

 

Få mere viden om kaninerne

Brug yderlig viden om de forskellige kaninracer, har vi lavet en blogindlæg hvor du kan få alt information der er vigtigt når man køber en kanin. Læs alt der er værd at vide her