FB
Dyreleksikon

Dyreleksikon

Læs om alle dyreracer her på dyrenes leksikon
Søg blandt 528 beskrivelser

Dyreleksikon

Der findes helt utroligt mange dyr som kan holdes som kæledyr eller hobbydyr: Hunde, katte, kaniner, marsvin, hamstere, fugle, heste, slanger, øgler og akvariefisk er blot et lille bitte udpluk af alle de dyr du kan have derhjemme, og hver af dem dækker igen over helt utroligt mange arter og racer. Der findes faktisk så mange, at det godt kan være helt uoverskueligt at vide hvor man skal starte og hvor man skal slutte i ens søgning efter det perfekte kæledyr. 

Vi her hos Dyreportal.dk kender godt til det uoverskuelige i processen med at vælge det helt rigtige kæledyr, og vi synes faktisk, at der mangler et sted online, hvor man kan få det fulde overblik over alle de dyreracer, som kan holdes som kæledyr. Så det vil vi skabe! Det er selvfølgelig en ordentlig mundfuld og et kæmpe stykke arbejde, men vi er ambitiøse her på Dyreportal.dk. Samtidigt er det vores hovedmål, at vi vil være dit førstevalg når du ønsker at købe eller sælge kæledyr. Derfor er det vigtigt for os at samle alt hvad der kunne være relevant, spændende eller inspirerende på kæledyrsområdet her på siden, og herunder hører en grundig og fuldstændig kæledyrsguide. Vi har i den sammenhæng sat os for, at vi vil lave Danmarks mest omfattende online dyreleksikon, hvor du kan finde informationer og sjove facts om alle former for kæledyr og hobbydyr, lige fra hunde og katte til fugledderkopper og skildpadder. Vi kommer til at skabe det helt fra bunden, så vi sikrer, at kvaliteten er i top og at vi kun videregiver korrekte oplysninger. Derfor vil der i noget tid være dyreracer som ikke er beskrevet endnu, men vi arbejder benhårdt på opgaven og du kan allerede nu finde de første beskrivelser af kæledyr. Herover ser du de otte kategorier, som vi inddeler dyrene her på siden i, og du kan klikke dig ind på hver enkelt og allerede nu udforske alle de dyreracer som kan holdes som kæledyr. Måske kan de inspirere dig, eller måske opdager du en race, som du ikke vidste der eksisterede. 

Hvis du ligger inde med viden om et bestemt dyr, som du synes vi skal vide, et fun fact som vi skal have med, eller hvis der er en race, som vi ikke har med på listen, så hører vi gerne fra dig. Den nemmeste måde at komme i kontakt med os på, er ved at kontakte vores kundeservice gennem formularen her på hjemmesiden og dele din viden med os der. 

Find og sammenlign kæledyr her

Vores mål er at skabe et grundigt og nyttigt opslagsværk, der er nemt at bruge, og som gør at du hurtigt kan skabe dig et overblik over de forskellige kæledyrs særtræk, egenskaber og behov. Vi har skabt et flot, simpelt og overskueligt layout der gør det nemt og hurtigt for dig at danne dig et overblik over den race du undersøger. Hvis du finder en race du ønsker dig, så kan du søge direkte på aktuelle slagsannoncer for den race, blot ved et klik. På samme måde kan du også nemt og hurtigt oprette en salgsannonce for den race.

Det betyder, at hvad end du ønsker dig en hund, en kat, en gnaver eller noget helt andet, så kan du bruge denne side til at udforske og undersøge dine muligheder, sammenligne dyreracer og matche de forskellige racer med dine behov og din hverdag. På siderne for hver dyrekategori vil du i toppen finde bud på poplære racer inden for kategorien, så hvis du slet ikke ved hvor du skal starte, så kan du måske begynde her. 

Hver art har forskellige behov på rigtig mange parametre, som eksempelvis foder, levested, omgivelser, sociale behov og aktivering. Disse er selvfølgelig meget vigtige at være opmærksom på, når man anskaffer sig et dyr. Faktisk vil de forskellige racer inden for samme art også have forskellige behov. For eksempel så stiller en Chihuahua og en Alaskan Malamute jo forskellige krav til sin ejer, både på grund af størrelse, fysik og hvad de er fremavlet til. Derfor vil vi altid anbefale, at du sætter dig grundigt ind i den specifikke dyrerace, som du påtænker at anskaffe dig som kæledyr, inden du køber. Derfor håber vi også, at du vil tage godt imod vores dyreleksikon og bruge det aktivt i din søgning efter dit næste kæledyr.

Leder du efter et bestemt kæledyr?

Hvis du søger efter helt specifikt kæledyr, som du ikke finder til salg på siden i øjeblikket, så har du forskellige muligheder her på Dyreportal, for at højne chancen for at finde lige dét dyr du ønsker dig allermest. Du kan enten oprette en søgeannonce, som giver sælgere mulighed for at se, hvilket dyr du ønsker dig at købe, og hvis de har det der matcher, så kan de kontakte dig direkte via vores side. Du kan også oprette en kæledyrsagent, hvor du fortæller os hvad du søger, og så notificerer vi dig på mail hver gang der kommer et sådant dyr til salg på siden. 

Og så er der vist ikke andet at sige end: God søgning!