FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Hamster til salg

En hamster en gnaver og i den kategori der er nærmest beslægtede med en mus. De har dog ikke den lange og slanke hale som det kendes fra musene og har ej heller helt så spids en snude. Størrelsen sammenlignet med en mus er dog meget passende, da en hamster gerne kommer til at veje omkring 100 gram. En af de helt store kendetegn ved en hamster, sammenlignet med mange af de andre gnavere er, at de har store kindposer, hvor der er plads til at opbevare en hel masse mad. Faktisk så meget, at der kan komme op til halvdelen af deres kropsvægt ind i kinderne i form af føde, som den kan pile hjem med og spise i fred og ro, væk fra de farlige rovdyr.

Læs mere i vores leksikon om racen Hamster.

Køb hamster

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

En hamster graver lange gange under jorden

En hamster er en perfekt lille gravemaskine. Den graver i naturen mange lange gange og små huler med enkelte indgange, så den kan komme rundt i området, uden at den skal op over jorden. I de små kamre bygger en hamster både spisekammer, ynglerede, soveplads og hvad end der nu måtte være brug for. Den bruger meget af sin tid under jorden, hvilket måske også er derfor den ikke ser så godt som andre lignende gnavere. Med mange små rum, kan der være mange hamstere i den små og snævre gange og her ses der ofte store flokke, hvor der både er hanner, hunner og en masse unger der bevæger sig rundt.


En guldhamster er det mest populære kæledyr

Der findes mere eller mindre ikke flere guldhamstere tilbage i den frie natur, hvor de oprindeligt kommer fra Syrien. Det er dog en af de variationer som der er avlet en hel del på verden over, i forhold til at producere en masse kæledyr til de mange familier, der er interesseret i at passe godt på en lille hamster. Dette betyder også, at den lille guldhamster ikke helt har den samme adfærd som de ville have i den frie natur. En domesticeret guldhamster er nemlig meget ofte en enspænder, hvilket også er derfor at måske er særligt populære. Så er det intet problem blot at have en enkelt hamster gående derhjemme, uden at den skal lide overlast.


Et hamster er ikke ideelt at have på børneværelset

Det er ikke fordi at børn ikke kan finde ud af at passe på en hamster, men det er ganske enkelt bare ikke et dyr der nyder at se dagens lys. En hamster vil gerne være vågen, og endda rigtig meget vågen, når mørket begynder at falde på. De er meget livlige og dette betyder at de kan finde på at larme en hel del, særligt når de render rundt i et bur med en masse forhindringer og redskaber, som en hamster derimod elsker at have rigeligt af. Af denne årsag kan det være forstyrrende at have en hamster stående på børneværelset, da der vil være rigeligt aktivitet om natten, når dit barn skal sove.


Et hamsterbur skal have rigeligt med snoede gange

En hamster er fra naturens side en mester i at kravle rundt i smalle gange. De kan suge kroppen sammen, præcis som en mus, og komme ind blandt alle huller og sprækker der er større end dens eget hoved. Derfor er det også vigtigt at den fortsat bliver aktiveret, selv når den er i fangenskab. Her er der brug for mange lange og snoede gange, der gerne går både den ene og den anden vej, op og ned. Der findes en hel del tilbehør til et hamsterbur, så det burde heldigvis ikke være et problem at producere gange og lave kreative udfordringer til det lille hamster, noget som børn som regel elsker at gå i krig med og udvikle gennem hele hamsterens liv.


Du kan finde dit nye hamster på dyreportal.dk

Der er rigeligt med hamstere at vælge imellem på dyreportal.dk, hvor der mere eller mindre altid kommer nye annoncer frem med dyr der mangler et nyt sted at bo. En hamster bliver ikke så gammel, men den er ekstremt dygtigt til at formere sig hvilket betyder, at der er rigeligt med unger derude som skal videre til et andet hjem. På dyreportal.dk kan du gratis også selv indsætte en annonce hvis du har en hamster du skal af med, så den kan komme trygt og sikkert videre til en ny familie.