Køb din nye rodentia på dyreportal.dk

Køb din nye rodentia på dyreportal.dk

Køb af dværghamster, hamster, kanin og mere

Læs mere
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

 • Hunde
 • Katte
 • Fugle
 • Akvariefisk
 • Krybdyr
 • Gnavere
 • Heste
 • Andre

Pris

Lokation

 • Hovedstaden
 • Sjælland
 • Syddanmark
 • Midtjylland
 • Nordjylland

Køb rodentia

Vi vil gerne hjælpe dig, uanset hvilken gnaver du leder efter - her kan du nemlig finde alle racer. På siden finder du Kaniner, Hamstere, Chincilla og meget mere til salg. Nedenunder finder du en oversigt over alle racer som sælges på portalen. Søger du efter noget specifikt kan du bruge filtreringen i venstre side, hvor du kan søge efter bestemte gnavere, samt angive pris og område. I bunden af siden kan du læse mere om gnavere som kæledyr. 

Vi fandt resultater på denne søgning.

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Køb din nye rodentia allerede i dag

Gnaveren er en stor kategori af mindre pattedyr, som alle er kendetegnet ved at have fortæder, der gror hele livet, og deres tænder skal derfor holdes vedlige - sammenlignet med andre dyr. Gnaveren har derfor et stort behov for at gnave for at slide tænderne ned, og deraf kommer navnet gnavere. Kategorien gnavere omfatter både kanin, hamster, marsvin, chinchilla, jordegern og mange andre søde relativt små kæledyr. Gnaveren udgør med omkring 2.000 arter den største pattedyrorden. Det er dog langt fra alle arter, vi kender og kan holde som kæledyr. Af de mest populære gnavere som kæledyr kan nævnes: kaniner, marsvin og hamstre.

 

Gnavere er hovedsageligt planteædere og nyder gerne at æde frugter, frø, blade, rødder og knopper. I naturen kan gnavere dog supplere kosten med insekter og andre små arter, hvis dette er nødvendigt, men det er ikke noget som er nødvendigt at fodre dem med, hvis man holder gnaveren som husdyr. Desuden er gnavere karakteriseret ved generelt at have en kort og plump krop, og det gør sig gældende for hele arten.

 

Nogle gnavere er større end andre, men generelt er kroppen kort og benene lave. Gnaverne er blevet populære kæledyr netop på grund af deres størrelse, og fordi de for de flestes vedkommende har en dejlig blød pels, som ikke skal holdes vedlige. På samme tid er gnavere nemme at passe, og de er derfor blevet populære som kæledyr til børn, da gnaverne ikke kræver helt vildt meget, når det kommer til pasning.

 

Skal dine børn have en rodentia som kæledyr?

Børn er som regel glade for de små, bløde gnavere. Det er en tendens at velmenende forældre, som gerne vil forkæle deres børn, giver derfor børnene en gnaver som kæledyr, uden at de tænker ansvaret til ende. Det sker desværre at efter et stykke tid bliver dyret måske mindre spændende eller det viser sig at være sværere at passe dyret, end først antaget, og så sker det desværre at barnet mister interessen for dyret, hvilket er rigtig synd. Man skal altså derfor overveje det grundigt, inden man anskaffer et kæledyr til børnene, for det er et levende væsen, man har med at gøre.

 

Skulle det ske at man af den ene eller anden grund ikke kan have gnaveren mere, og man er nødt til at skaffe sig af med dyret på en forsvarlig og etisk måde, da der desværre de seneste år har været en stigende tendens til, at man lukker gnavere ud i naturen, når man ikke kan tage sig af dem mere. Dyret er opfostret som kæledyr og kan derfor ikke klare sig selv i naturen, og derfor er det virkelig uforsvarligt bare at sætte dyret fri i naturen igen. Kan man ikke længere selv tage sig af sin gnaver, har man derfor en forpligtelse til at få dyret omplaceret til en familie eller internat, som kan tage vare på gnaveren.

 

Der er stor forskel på de enkelte gnavere, både hvad angår størrelse, vaner, motionsbehov, foder og ikke mindst pasningsbehov. Inden man anskaffer sig en gnaver, skal man derfor overveje hvilken gnaver, der passer til ens behov og muligheder.


Find alle racer; Kanin, Marsvin, hamster osv

På dyreportal er der lister over racer, som hele tiden bliver opdateret og vedligeholdt, så man hele tiden kan holde sig opdateret på racerne, hvad der gør sig gældende i gnaverens verden. På dyreportal kan du også finde en masse annoncer på gnavere, som er til salg. At handle ved hjælp af dyreportal, vil man altid være på den sikre side, da alle annoncer bliver verificeret således at man ved helt nøjagtigt, hvad man har med at gøre. I søgen på en ny gnaver til familien, vil det også være en god idé at besøge opdrætteren af kæledyret, da sådan et besøg kan fortælle mange ting, og besøget kan også give én en ret god mavefornemmelse, som er god at gå efter i søgen efter en ny gnaver. På sådan et besøg kan man som regel altid se, hvordan de øvrige kaniner ser ud i kuldet, samt se og vurdere deres vilkår. Vi samlet en masse dejlige gnavere til salg, vi har blandt andet: Marsvin, hamster, kaniner og mange andre kæledyr.

Find netop det dyr der passer til dig.

 

Det er meget forskelligt fra hvilken type du søger.
Se vores liste:
En kanin: ca. 200,00 - 500,00 kr.
Et marsvin: ca. 140,00 - 200,00 kr.
Et dværghamster: ca. 75,00 - 100,00 kr.

I de fleste tilfælde er gnaver planteæder. De spiser grøntsager, frugter og frø.