FB
Dyreforsikring

Dyrsforsikringer

Står du og skal til at give et kæledyr et nyt kærligt hjem? Så er det værd at sætte lidt tid af til at undersøge, hvordan du bedst kan forsikre din nye bedste ven og skåne dig selv for store hug i opsparingen. Læs med herunder og få et overblik over de muligheder, der måske kunne være relevante for dig.

 

 

Den lovpligtige forsikring

Hvis du har besluttet dig for at købe enten en hest eller en hund, så er det vigtigt at være opmærksom på, at det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring på dit dyr, som dækker hvis det gør skade på mennesker, hunde eller andre menneskers ejendele. Derfor er det rigtigt smart at begynde at undersøge hvad de forskellige forsikringsselskaber kan tilbyde i god tid inden du overtager din nye hund eller hest. Ansvarsforsikringen på dyr er ofte en af de allerbilligste forsikringer man kan få til sit dyr, og derfor kan det ofte være værd at se på, hvad de forskellige forsikringsselskaber ellers kan tilbyde af dyreforsikringer og tilkøb. Det kan godt betale sig at vælge forsikringsselskab efter hvor man kan få den billigste ekstra dækning på sin dyreforsikring.

 

Forsikringen der giver ro ved dyrlægebehandlinger

Kæledyret er for de fleste mennesker en del af familien, men i modsætning til de menneskelige familiemedlemmer har vores kæledyr ikke et gult sygesikringskort, der giver gratis behandling når de er blevet syge. En tur til dyrlægen kan være en pebret fornøjelse, og hvis der skal flere behandlinger til, så kan det hurtigt rende op i et beløb, som de fleste ville være noget betænkelige ved. Eksempelvis kan fødselshjælp til din kat koste op mod 7000 kr. Behandling for mavedrejning – en akut og dødsens alvorlig lidelse der kan opstå i mange større hunde – kan koste op omkring 30.000 kr. Hvis din hest skal MR-scannes kan det koste dig op mod 10.000 kr., og det er allerede inden den reelle behandling er gået i gang. Den slags udgifter kan være en ret hård omgang for de flestes opsparinger, og endnu værre er det, når man ikke har råd til at betale de store dyrlægeregninger og derfor bliver nødt til at vælge aflivning i stedet for behandling.

 

Derfor kan en syge- og ulykkesforsikring på matriklens firbenede beboere godt vise sig at være en rigtig god investering. Alle håber selvfølgelig, aldrig at få brug for den slags ubehagelige besøg hos dyrlægen, men hvis nu uheldet skulle være ude, så løfter det ikke ligefrem humøret at få en stor dyrlægeregning oven i. En syge- og ulykkesforsikring på dit kæledyr vil ofte omfatte dyrlægebesøg ud over de almindelige sundhedsbesøg, behandling og medicin ud over almindelige vacciner og nogle gange også rehabilitering efter behandlingsforløb og fødselshjælp. Det er altid en god idé at indhente flere tilbud og sammenligne, hvad man får for pengene hos forskellige selskaber, for det er ikke sikkert at man kan få det samme hos dem alle. Hvis du er interesseret i at undersøge muligheden for en billig dyreforsikring nærmere, så kan du på forsikringsskift.dk gratis få tre tilbud fra tre forskellige forsikringsselskaber, så du får muligheden for at sammenligne og finde den rigtige løsning til dig og dit kæledyr.

 

Forsikringen til hvis dit dyr har en opgave

Ved nogle forsikringsselskaber kan du vælge at få dækket værditab på et brugsdyr. Det kan være relevant for dig, der har en jagthund, en servicehund, en springhest eller lignende. Det er til dyr, der er trænet og opdraget til en helt speciel opgave, og som ikke bare lige kan afløses af et ganske almindeligt kæledyr. Hvis dit dyr har et job eller en opgave, der er vigtig for dig, så er det hos nogen forsikringsselskaber muligt at få dækket dit tab, hvis der sker noget med dit dyr der gør, at det ikke længere kan udføre den opgave. Hertil skal det også nævnes, at du hos nogle forsikringsselskaber kan tilkøbe en dækning på dine avlsdyr, hvis du er opdrætter. Den kan eksempelvis dække fertilitetsundersøgelser, fødselshjælp og dækning af andre komplikationer samt eventuelt at give kompensation, hvis dit dyr uventet mister evnen til at reproducere. Det kan altså godt betale sig, at gøre sig det klart helt fra begyndelsen hvilken rolle dit dyr skal spille i dit liv, og købe dine forsikringer i forhold til dette. Her kan der virkeligt også være noget at hente ved at indhente flere tilbud så du har et sammenligningsgrundlag.

 

Forsikringen til det allermest sørgelige

Det er hos mange forsikringsselskaber muligt at tegne en livsforsikring på dit dyr. Det fungerer ligesom med livsforsikringer til mennesker, hvor man får udbetalt et engangsbeløb når man mister sit kæledyr. Forsikring udbetales når dit dyr dør, eller hvis det løber væk og forsvinder, og ofte også hvis du skulle komme ud for at det bliver stjålet. Der er selvfølgelig intet der rigtigt kan kompensere for tabet af et skattet familiemedlem, men for nogen kan pengene måske være en lille trøst i ulykken. Mange mennesker, der har haft hunde og katte i mange år, har et helt særligt forhold til hvordan man håndterer at miste sin firbenede ven. De sørger over det tabte og bevæger sig videre i livet ved at give et nyt lille dyr et kærligt hjem. Hvis man er en af disse mennesker, kan udbetalingen af livforsikringen også være en hjælp til at anskaffe sig en ny lille killing eller hvalp. Måske ville en livsforsikring være relevant for dig? Man bør være opmærksom på, at de forskellige forsikringsselskaber kan udregne summen til udbetaling forskelligt, og derfor er det smart at være opmærksom på forskellene mellem de forskellige selskaber.

 

Måske har dette indlæg sat nogle tanker i gang om hvordan du bedst sikrer dit kæledyr? I så fald kan du besøge forsikringsskift.dk og nemt og hurtigt indhente tre gratis tilbud på dyreforsikringer. Måske kan det betale sig.

Udgivet: 23.02.2022