FB
Dyresalg

Dyresalg - salg af forskellige dyr og tilbehør

Det kan være en jungle at finde rundt i alt den dyresalg, der er. Først og fremmest er der mange forskellige dyr, udstyr til dyr og foder til dyr til salg. Markedet for dyresalg er enormt, og der er mange forskellige forhandlere, som hver især tilbyder forskellige ting indenfor dyresalg. Det gælder både i forhold til salg af selve dyret og i forhold til alverdens tilbehør til dyr.

 Dyresalg af forskellige dyr

Når man søger på nettet eller går på besøg hos dyrehandleren, vil man opdage, at der er mange forskellige typer dyresalg. Dyresalg spænder vidt og bredt indenfor forskellige dyrearter, tilbehør og foder. Dyresalg er handel med kæledyr og tilbehør, og man kan finde dyresalg mange steder. Der findes både privat og erhvervsmæssigt dyresalg, og som køber til dyr eller tilbehør, har man mange muligheder.

 


Hvad er en dyrehandler?

En dyrehandler er en person, som driver en butik. En dyrehandel. En dyrehandel er en butik, der forhandler dyr, foder eller tilbehør til dyr. Man har mulighed for at købe alverdens ting til dyr, men udvalget afhænger af den enkelte butik. Nogle dyrehandlere beskæftiger sig med bestemte dyr, mens andre har et bredt udvalg, hvor man både kan købe fisk og kaniner.

 

Hvad kan man købe i en dyrehandel?

I de mange forskellige dyrehandlere kan man købe rigtig mange forskellige slags dyr, samt tilbehør til de forskellige dyr. De mest normale dyrehandlere har fugle, fisk og gnavere, mens større dyr som hunde og heste som regel skal findes hos mere speciale forhandlere eller hos private. En dyrehandlernes fornemmeste opgave er nok at sælge tilbehør til folks dyr. Dyret anskaffer man sig nemlig ofte på anden vis, mens alt der udstyr man skal bruge, blive købt hos den lokale dyrehandler eller hos en dyrehandler over nettet.

 

Er der dyr jeg ikke kan købe i en dyrehandel?

Hos en almindelig dyrehandler kan man ikke købe eksempelvis hunde. Der skal man til en hundekennel eller en privat sælger. Det samme gælder katte og heste. Det er også dyr, som man skal købe andre steder. Disse dyr er ikke oplagte for en dyrehandler, da de er krævende at have og kræver en hel del godkendelser og pasning. Derimod fisk, krybdyr, gnavere og andre smådyr, dem kan du få hos de fleste dyrehandlere. Selvfølgelig kræver disse dyr også pasning, men det er på en anden måde. F.eks. er de ikke så krævende i forhold til motion og plads, og dermed nemmere for dyrehandleren at have indtil han sælger dem til deres nye hjem.

 

Hvad er reglerne for en dyrehandel?

Der er forskellige regler som en dyrehandler skal overholde. Det skal man derfor være klar over, hvis man gerne vil starte en dyrehandel. Først og fremmest måtte en dyrehandler kun drive forretning, hvis de har en tilladelse fra Fødevarestyrelsen. Det samme gælder også opdræt af dyr, hvis man har erhvervsmæssig drift af dyrepensionere, dyreinternater eller hvis man formidler dyr.

 

For at kunne få denne godkendelse skal man opfylde nogle forskellige krav. F.eks. skal man have en uddannelse i hold af dyr, ligesom man skal have nogle forhold, der er egnede til at holde de dyr, som man påtænker at have. I bund og grund er der ikke noget der forhindrer dig i at starte din egen dyrehandel, men du skal have styr på tingene, inden du går i gang. Det nemmeste er dog at starte en forretning eller en webshop, hvor man udelukkende sælger ting og tilbehør til dyr. På den måde skal man ikke have godkendelse fra Fødevarestyrelsen.

 

Hvad koster et dyr hos en dyrehandel?

Som nævnt tidligere kan man hos en klassisk dyrehandel kun købe gnavere, krybdyr og fisk, men priserne på dem, kan også variere meget. En lille fisk til et akvarie kan koste meget få penge, f.eks. 30 kroner. En særlig slange eller et specielt krybdyr kan derimod koste meget mere. Du kan nemt slippe 4000 kroner for en kongepython eller et lignende krybdyr.

 

Hos de enkelte dyrehandlere varierer priserne meget, men priserne for det samme dyr er rimeligt ens hos de forskellige dyrehandlere. Det mest omkostningsfulde ved at købe et dyr hos en dyrehandler er dog ikke selve dyret. De store omkostninger kommer ved alt det udstyr, som man har brug for, ligesom det foder og lignende som dyret kræver. Du skal altså altid være opmærksom på, at der følger mange omkostninger med, når man anskaffer sig et dyr. Nogle dyr er meget dyrere at holde end andre, men uanset hvilket dyr man vælger, så skal man forvente, at der er en del omkostninger.

 

Med dyresalg følger udstyr

Når man sælger dyr, sælger man oftest også udstyr, da de to ting følges ad. Dyrehandlere er som regel eksperter i at hjælpe med hvilket udstyr, man har brug for. Derfor kan en dyrehandler være den helt rette at spørge, hvis man er i tvivl om, hvad man skal bruge til sit dyr. Det gælder uanset om det er til en hund, til en kat eller til en lille flok af små fisk i et akvarie.

 

Dyresalg er en stor branche, og der er mange muligheder for at købe dyr og udstyr både i fysiske butikker og over de mange forskellige webshops, som man finder på nettet. Du kan se alle dyreportal.dks salgsannoncer her.

Udgivet: 14.01.2022