FB
Få din hund til at elske et bad

Få din hund til at elske et bad

Er din hund ikke så glad ved, at du vil tage den i bad? Her i denne artikel finder du nogle gode tips til, hvordan du får din hund til at elske at være i bad. Et bad kan nemlig nogle gange være nødvendigt, hvis hunden har været ude at bade i noget beskidt vand, har rullet sig i noget der lugter eller bare har gjort sig godt og grundig beskidt.

Det er ofte en udfordring, når man som hundeejer gerne vil have sin hund i bad. Hunden er modvillig, ligner en der virkelig ikke bryder sig om det eller måske stikker den ligefrem af. Der er dog flere ting, man som hundeejer kan gøre for at få sin hund til at elske et bad.

 

Når din hund skal lære at gå i bad

Først og fremmest er det vigtigt, at man lærer sin hund at gå i bad en dag, hvor man har god tid og hvor der ikke er stress på. Det er vigtigt, at hunden får en god oplevelse den første gang, for ellers bliver det kun sværere næste gang.

 

Det er helt normalt, at hunden ikke helt forstår hvad der foregår, og netop derfor er det vigtigt at rose hunden og gøre det behageligt for den. Der er nogle forskellige ting, som man kan gøre, så det bliver mere behageligt for hunden at komme i bad. Dem har vi listet nedenfor.

 

Tænk over vandstyrken

Når din hund skal i bad, skal du tænke over hvilken styrke du har på vandet, når det kommer ud af bruseren. Først og fremmest er det en god idé at bruge en håndholdt bruser, da man så kan sikre, at hunden får vandet på sig lige så stille, så den har en chance for at vænne sig til det. Dernæst er det rarest for din hund, hvis vandstyrken ikke er for hård og voldsom. En høj vandstyrke kan være ubehageligt for din hunds hud, men lyden vil ofte også være voldsommere for hunden. En hund har en væsentligt bedre hørelse end os mennesker, og derfor kommer det hurtigt til at føles voldsomt. En godt tip er at starte med en lavere vandstyrke, og så opjustere den stille og roligt indtil man rammer et niveau, hvor hunden synes det er behageligt samtidig med, at man har mulighed for at vaske hunden ordenligt.

 

Klargøring inden badet

En ting, der faktisk også kan have betydning for hundens oplevelse, når den skal i bad, er den klargøring du gør inden du tænder for vandet. Lad hunden se brusenichen an og giv den eventuelt en godbid, når den sidder pænt derinde.

 

Dernæst kan det være en god idé at klargøre hundens pels. Særligt hunde med en lang og tyk pels, kan få ubehag, hvis ikke pelsen er børstet inden vask. Her vil der nemlig hurtig opstå sammenfiltringer, som er ubehagelige for hunden, når du efterfølgende vil redde dem ud. Det vil hunden forbinde med det at skulle i bad, og så vil det være sværere for dig næste gang. Når du børster hunden inden badet, får du også fjernet de værste løse når, så du ikke stopper dit afløb med alle de hår, som hunden fælder under vask.

 

Vandets temperatur har en betydning

En ting, som der også er afgørende for, hvor behageligt det bliver for hunden at være i bad, er vandets temperatur. Ligesom det gælder for os selv, så bryder hunden sig hverken om iskoldt vand eller brandvarmt vand. Det gælder altså om at indstille vandets temperatur til en god og behagelig temperatur, hvor vandet er lunkent. Sørg for at have indstillet dette på forhånd, så hunden ikke skal vente utålmodigt på dig, når den er inde i badet.

 

Vælg den rigtige shampoo

Hvis du gerne vil bruge shampoo, når du skal vaske din hund, så er det vigtigt, at du vælger den rigtige. Du synes måske selv, at det kunne være lækkert at hunden dufter godt og frisk af parfume, men det er vigtigt at bruge en shampoo der passer til hunden. En hunds pH-værdi er nemlig ikke den samme som menneskers, og derfor bør man altid vælge en hundeshampoo fremfor en shampoo beregnet til mennesker.

 

Når du bruger shampooen, er det vigtigt, at du får masseret shampooen ind i pelsen, hvorefter du sørger for at alle shampoorester bliver skyllet grundigt ud. Selvom du har valgt en hundeshampoo, kan shampoorester godt genere din hunds hud og i værste fald føre til kløe og udslæt.

 

Pas på hunden ansigt

Vi kan heller ikke selv lide at få vand og sæbe i øjne og øre, og det samme gælder for din hund. Hundens øre og øjne er meget sarte, og det bør du være opmærksom på, når du tager din hund i bad. Hunde synes næsten altid, at det er ubehageligt at blive skyllet i hovedet og derfor kan det være en god idé at undgå dette. Er din hund alligevel beskidt i hovedet, så kan det være en fordel af bruge et vådt håndklæde eller en våd klud til at rengøre den her. Selvom det måske lyder mere besværligt, så vil det med garanti sikre, at du får en gladere hund, som er mere villig til at gå med i bad, næste gang den har brug for det.

 

Pas på: Hunde ryster sig

Det er en god idé altid at have håndklæder klar. Vi kender nok alle sammen det fænomen, hvor hunden ryster sig og der er vand udover det hele. Det vil man gerne undgå i badet, og derfor gælder det om at tørre den af med det samme. Nogle hunde kan opdrages til at de bliver kaldt udenfor, hvor de så ryster sig. Her er det dog stadig en god idé lige at gnubbe det værste vand af, samt lægge håndklæder på gulvet, så hunden ikke glider på det glatte badeværelsesgulv, når den løber ud. Alt i alt, så gælder det om, at man hele tiden tænker på hunden, når man har den i bad. Det er vigtigt, at oplevelsen bliver god, og faktisk er der rigtig mange hunde, der ender med at elske at komme i bad.

Udgivet: 10.01.2022