FB
Hundehvalpe guiden

Sådan passer du på en hundehvalp

At få et kæledyr er et 24 timer, 7 dage om ugen ansvar og nærmest endnu mere hvis du anskaffer dig en hvalp. De fleste dyreejere forsøger at sikre, at deres hvalp er sund og glad, men bliver ofte overvældet over den store omsorg, en hvalp kræver.Køb-hundehvalp

Her er en hurtig guide til at sikre, at dine ambitioner lever op til dine forventninger.

Den rigtige alder: Anskaf dig aldrig en 30 dage eller yngre hvalp. En række dårligt informerende eller grådige opdrættere vil være klar til at sælge hvalpen til dig indenfor 4 uger efter fødslen. Acceptér under ingen omstændigheder sådan et tilbud. Den ideelle alder at få en hvalp er efter 8 uger. På det tidspunkt er hvalpen neurologisk udviklet og klar til at opleve sit nye liv. Indtil 4. uge udvikler hvalpens hjerne sig stadig, og moderens tilstedeværelse er i den periode af den største betydning. Modermælken giver hvalpen den næring, som den har brug for, og stimuleringen kommer fra moderens slikning. I perioden fra 3 uger til 7 uger begynder hvalpen at lære om socialisering og forstå ordre. Enhver handling i denne periode kan vise sig at være ekstremt forstyrrende for hvalpen.

At vænne sig til sit nye hjem: Når din hvalp er kommet hjem, så lad den se sig omkring og udforske sit nye hjem. Adskillelse fra sin mor og søskende kan være en stor belastning for hvalpen og det er derfor vigtigt, at overgangen til det nye sted er stressfri og langsom. Sørg for, at hvalpen ikke forstyrres af børn og voksne. For mange forstyrrelser eller støj kan gøre hvalpen nervøs eller ængstelig og derfor rådes der til et langsomt og roligere engagement.

Find en god dyrlæge: Et helbredstjek er et must for hvalpen. Når den er faldet på plads, skal du og din hvalp besøge en dyrlæge for at sikre, at alt er som det skal være, og hvis din hvalp skulle have brug for lægehjælp. At gå til dyrlægen hjælper også med at fastlægge rutinen for et livslangt liv. Din dyrlæge vil samtidig rådgive dig om en vaccinationsplan for din hvalp, hvilket er et must, da en ny hvalp er let tilbøjelig til at få mange smitsomme infektioner.

Den rigtige spiseplan: Som et menneskebarn, skal en hundehvalp også fodres med jævne mellemrum. En hvalp på 8 uger bør gives omkring 3-4 små måltider om dagen. Din dyrlæge vil være i stand til at rådgive dig om den mad, der skal gives afhængigt af tilstand og hvilken race, du har. Du skal også sørge for, at din hvalp altid har frisk og rigeligt vand til rådighed.

Træning i huset: Hunde er ekstremt kloge, og det meste af tiden vil advare dig, hvis den vil udenfor for at aflaste sig selv. Selvom der kan ske uheld, skal du holde øje med din hvalp og straks tage hvalpen udenfor, hvis du fanger dem i gerningen. Hold øje med disse tegn (Går rundt i cirkler, konstant bevægelse eller sidder ved siden af døren og piver), det gør den fordi den vil kommunikere med dig.

Hundehvalp

Tidlige tegn på sygdom: Tag altid din hvalp til dyrlægen, hvis du finder ændringer i dens adfærd. Der er mange mennesker, der går online for at søge råd, hvilket er fint, men det er ekstremt vigtigt at få en dyrlæges råd, hvis din hvalp viser et af følgende symptomer, såsom hurtig vægtforøgelse eller vægttab, opkastning eller dehydrering, mangel på appetit, diarré, oppustet mave, hvæsen, hoste eller vejrtrækningsbesvær, sløvhed, blegt tandkød, hævede øjne, øje eller/og snude udflåd, forstoppelse.

At bruge tiden på din hvalp: Dette er måske det vigtigste element i at få en hvalp. Hvis du har en ekstremt travl tidsplan, rådes du til ikke at få en hvalp. Hvalpe har brug for motion og legetøj for at holde deres sind aktivt og stærkt. Food-cube, godbidder, knogler osv. Kan bruges som legetøj, så længe du køber produkter af god kvalitet. Legetøj kan gå i stykker og blive slugt af hvalpe, så du skal sørge for, at nogen ser efter hvalpen og leger med dem hele tiden.

Vær tålmodig og søg specialiseret rådgivning: Håndtering af en hvalp kræver meget tålmodighed. Det er op til ejeren at lære dem, hvordan de skal opføre sig. Også hvordan du vil have dem til at opføre sig, og husets regler skal fastlægges på forhånd. For eksempel skal du ikke opfordre din hvalp til at ligge i sengen, hvis du ikke ønsker det. Positiv forstærkning rækker langt. Godbidder er langt bedre end straffe, hvilket næsten aldrig virker.

Din hvalp er dit ansvar, og båndet i skaber i de første par uger vil forblive for evigt.

Gå med dit instinkt, og hvis du føler, at der er noget galt, skal du straks kontakte din dyrlæge. Tal også med din dyrlæge på forhånd hvis du har brug for råd om natten. Vigtigst af alt, du skal ikke give medicin til din hund uden din dyrlæges tilladelse.Kevin-bøje-reese-dyreportal.dk

 

Køb hundehvalp på dyreportal.dk

Er du klar til at tage ansvar overfor et lille skønt væsen som du med sikkerhed bliver forelekset i ved første blik, så tag et kig på vores portal og se om der er en hund der matcher dine behov.
Køb hundehvalp her

Udgivet: 25.11.2021