FB
Husdyr i lejlighed eller på værelse

Husdyr i lejlighed eller på værelse

Kan man tillade sig at have et inde kæledyr? Svaret er ja men det kommer an på hvilket husdyr du gerne vil have. 
Kunne du tænke dig en hest skal du nok overveje at finde et andet kæledyr som egner sig bedre til at være indendørs. 
Men katte, fisk og fugle er alle dyr som godt kan være indedyr. Bor du på et værelse med en roomie, er det måske ikke optimalt at have en kat men man vi godt kunne have en undulat eller en akvariefisk.

 

Bo til leje med kæledyr

Hvordan er reglerne for at have husdyr i lejebolig / på et lejet værelse?
Det er meget forskelligt og noget du skal snakke med din udlejer om. I mange boliger er det ikke lovligt at have kæledyr men vi ser en tildens til at det er muligt i flere og flere lejemål eftersom at mere end 800.000 familier holder kæledyr, hvilket svarer til omkring. 40 % af alle danske familier. Er du i tvivl kan du altid tage kontakt til din lejer og spørge.

 

Liste med 6 dyr som egner sig bedst indendørs

1. Kat
2. Fugl
3. Kanin
4. Hamster
5. Slange
6. Fisk

De ovenstående dyr vil være nogle gode bud på kæeldyr som trives godt som værende inde dyr. Katten er et dejligt dyr og der findes flere racer som egner sig godt som en inde kat blandt. andet perseren er et godt bud på en kælekat som kan finde sig til pas i hjemmet. Fuglen er det ideelle inde dyr, fuglen kræver dog lidt plads at flyve rundt på. Kaninen er blevet ekstramt populært at have som kæledyr indendørs og der findes man søde racer som kan blive tamme. En slange har det bedst i sit tarium hvor den gerne vil ligge i noget varme, for at have det dejligt. Farverige fisk et smukt bud på et super flot inde dyr at have, der er da ikke noget flotter end at have et stort akvarium med smukke fisk der er fyldt med farve. 

Der findes mange andre dyr som er gode indenfor. Hvis vi skulle nævne andre vil det være et marsvin eller en tamrotte, disse dyr kræver minimal pasning og er ikke kæledyr man skal have ud og gå flere gange om dagen som man skal med en hund. Udover det er dyrene helt fantastisk som førstegangs kæledyr til dine børn. Det kan give dem indblik i hvad det kræver at have et kæledyr, selvom man vælger et mindre dyr skal buret stadigvæk gøres rent og dyret skal fodres. Udover det vil dit barn opleve glæde og kærlighed ved at have et kæledyr.

 

Udgivet: 23.06.2022