FB
Hvad skal man være opmærksom på hvis man skal sælger sin hund?

 

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg vil sælge min hund?

Hvis du står i den ulykkelige situation, at du skal sælge din hund, så vil det altid være en svær beslutning, at skulle finde de nye ejere til din bedste ven. Man skylder dog i den grad også hunden, at den kommer hen til nogle kompetente mennesker, som har tiden til hunden, så den ikke bare ender som en kastebold, som bare vil gøre situationen endnu mere ulykkelig. Det er dog en ærlig sag at erkende, at man ikke kan beholde sin hund, og derfor søger et nyt hjem til hunden. Hvis man har truffet beslutningen om, at hunden skal have et nyt hjem, skylder man den altså, at den omplaceres med omtanke, og man virkelig gør sit arbejde i jagten på de nye ejere.

 

Når man i første omgang vælger at anskaffe sig en hund, så er den ens ultimative ansvar, og det er jo vigtigt at gøre op med sig selv, om man overhovedet har tid til hunden. Dog kan ens situation jo ændre sig, og der kan ske ting i ens liv, som vender op og ned på hele ens livssituation, som i sidste ende måske kommer til at gå udover den hund, som man i første omgang anskaffede sig.

 

Desværre forholder det sig bare sådan at man hunde desværre omplaceres hvert evigt eneste år, og det er altså ikke altid at det ender helt så lykkeligt, som ens intention ellers kunne være. De heldige hunde, som omplaceres - bliver omplaceret med omhu og omtanke, og falder hurtigt til i et nyt, godt og blivende hjem hos nogle mennesker, som har tiden og overskuddet til hunden. Det er altså et must at være utrolig omhyggelig, hvis du skal finde et nyt hjem til din hund, for det er altså dit ansvar, at hunden ender op et godt - men ikke mindst blivende sted. Det kan faktisk ende med at være en ret så traumatisk oplevelse for hunden, at skulle flytte rundt og måske ende op som kastebold. Hunden vil i kølvandet på dette måske opleve adfærdsforstyrrelser, og det er altså en meget ulykkelig situation for hunden.

 

Af de mange hunde som omplaceres hvert år er andre hunde er mindre heldige - desværre. De omplaceres impulsivt, uden omtanke, med mangelfulde eller ukorrekte oplysninger om eksempelvis deres sundhed og adfærd, som i sidste ende kan få fatale konsekvenser for hunden. For nogle af disse hunde kan det blive starten på et turbulent liv, hvor de måske omplaceres flere gange, og det er simpelthen bare ikke et værdigt hundeliv. Nogle hundeejere kan simpelthen ikke overskue denne processen at finde en ny ejer til sin hund, og kører derfor til dyrlægen for at få hunden aflivet. I nogle tilfælde, kan det være det rigtigste at gøre, men det gør sig bestemt ikke gældende i de fleste tilfælde, og derfor skal man altid prøve at finde et nyt og blivende hjem til hunden, hvis man mener at hunden kan klare sådan en omvæltning, som det egentlig er for den.

 

Det er heldigvis sådan at rigtig mange hunde kan omplaceres med succes - trods ovenstående skrækhistorie, hvis man gør sig umage med at finde et hjem, der passer til denne hund, som det omhandler.

 

Vi har udarbejdet en række råd, som helt klart er værd at følge

Det er vigtigt du starter med at være ærlig overfor dig selv, og stiller dig selv spørgsmålet: Hvorfor er det egentlig, at jeg behøver at omplacere min hund? Kan der måske findes et alternativ, så jeg kan beholde hunden?

 

Når du skal finde et nyt hjem til hunden, har du en loyal oplysningspligt - og hvad er så det tænker man nok. Men med en loyal oplysningspligt menes det, at du ærligt skal oplyse alt der er værd at vide omkring hundens baggrund, helbred og adfærd og lignende, og der skal alle oplysninger altså med. Altså både de gode og mindre gode ting ved hunden. Hvis omplaceringen af hunden skyldes personlige årsager og ændrede livsvilkår i dit liv, som eksempelvis skilsmisse, flytning eller allergi i familien, så fortæl det og vær åben og ærlig omkring din situation. På den måde vil den nye kommende ejer også føle sig meget mere tryg ved situationen.

 

Hvis du har valgt en race, der har større behov for motion og træning end det, du kan tilbyde, så er det vigtigt at du også understreger det. Mange mennesker falder desværre for en hund på grund af dens udseende, men kendskab til racens værdier og mindset er vigtigere end udseendet, og den måske flotte stamtavle, som hunden er i besiddelse af.

 

Har du problemer med hunden?

Hvis hunden har sundhedsmæssige problemer, skal du naturligvis oplyse om dette til nye ejer. Hvis hunden skal have et nyt hjem på grund af problemer, som har noget at gøre med dens adfærd, er det også vigtigt at fortælle ærligt om dette, for at den nye ejer har en fair chance for at tage ordentligt stilling til hunden. Det handler altså om at den nye ejer, skal have muligheden for at træffe et informeret valg.

 

 

Rigtig mange hunde omplaceres desværre på grund af ejers fejlhåndtering - selvom det kan være svært at erkende, og derfor skyder man skylden på hunden. Mange af disse såkaldte problemhunde er derfor ikke problemhunde og kan få et godt hundeliv, hvis de blot kommer til den rigtige ejer, som har overskuddet og er erfaren nok til at håndtere hunden.

 

Det er vigtigt at du gør dit forarbejde ordentligt, når du skal finde en ny ejer til din hund, og det hele handler altså om kemi. Det er vigtigt at træde varsomt, og have en god dialog med en eventuel kommende ejer, så du ved hunden kommer i de rigtige hænder.

 

Hvis du ønsker at finde den rette ejer til din hund, så kan du passende gøre brug af dyreportal.dk, som er landets bedste side, når det kommer til videreformidling af kæledyr. Du kan trygt sælge igennem dyreportal.dk, da alle personer som handler igennem dyreportal.dk, bliver verificeret og det er altså en ret så god tryghed, når man står og skal finde et nyt hjem til sin bedste ven.


Opret en gratis annonce og find kvalificeret aftager til din elsket hund:
Ja tak - Opret gratis salgsannonce

 

Udgivet: 06.05.2021