FB
Hvilket slags foder skal man bruge?

Ved du hvilket foder du skal have til din hund, kat eller kanin? Du mangler måske alt det nødvendige tilbehør, som hører til at holde kæledyr?

Få 10% ved brug af koden: Dyreportal38352 - Dyreverdenen.dk

 

Hund

Igennem hundens liv, vil du få brug for mindst 3 forskellige slags fodertyper. Dette skyldes at en hund har brug for forskellig slags enæring gennem livet. Det er forskelligt fra hunderace til hunderace og hvilket udvikling den pågældende race har. Hundens stadier kan fordeles således: Hvalpe, voksen og senior stadiet.

 

I hvalpestadiet har hunden brug for ekstra energi, protein, kalcium og fosfor.

 

Se udvalget af hvalpefoder: https://dyreverdenen.dk/hvalpefoder

 

I voksenstadiet har hunden brug for mindre energi og kalorier, for ikke at blive overvægtig, desuden har hunden brug for massere af motion for at holde sig i form. Her kan man samtidig benytte sig af legetøj for at holde hunden aktiv.

 

Se udvalget af hundefoder her: https://dyreverdenen.dk/hunde-foder

 

I seniorstadiet skal foderet indeholde de næringsstoffer som hunden har brug for. Her må der gerne være tilsat glucosamin eller msm.  Desuden skal råvarerne være af højeste kvalitet, for at hunden optager kalorierne bedst muligt. For seniorhunde har de godt af foder med flere fibre, dette hjælper hunden med at fordøje foderet og fortsat beholde følelsen af at være mæt. Her er mange muligheder for godt seniorfoder.

 

Se de populære produkter til din seniorhund her: https://dyreverdenen.dk/senior

 

Kat

For din kat er det meget individuelt, hvor meget foder og hvilket foder katten skal have. Normalt vil man give sin kat tørfoder og altid sørge for at der er vand nok. Nogle katte kan selv dosere sin indtagen af foder og her skal man blot sørge for at der altid er mad i skålen. Andre skal man som ejer dosere de mængder, som sin katterace har brug for. For at holde katten mentalt og fysisk stimuleret, kan man alternativt benytte sig af en foderbold eller anden form for aktivitetslegetøj - her bør man fjerne madskålen. Vådfoder kan være godt, hvis ikke man føler at katten drikker nok vand, dette bør afstemmes med dyrlægen.

 

Killinger har brug for en god sammensætning af næringsstofferne protein, fedt, kulhydrater, mineraler og vitaminer. Man foder gerne killinger flere gange dagligt, kontra en voksen kat.

 

Er man i tvivl, kan man altid kontakte dyreverdenen på deres online chat.

 

Se udvalget af kattefoder her: https://dyreverdenen.dk/katte-mad

 

Kanin

Kaniner er meget aktive og nysgerrige, de har brug for at kunne bevæge sig og blive simuleret. Kaniner har brug for plads, for at kunne holde sig fysisk aktive, gerne minumum 10 timer hver dag. Kaniner er samtidigt meget legesyge og det ville derfor være en god idé at have legetøjet på plads, for netop at opfylde kanins behov for stimulering og motion.

 

Se udvalget af legetøj til kaniner her: https://dyreverdenen.dk/kaninlegetoej

 

De fleste kaniner kan godt lide at spise hø. Det ville derfor være en god idé er at have hø flere steder. Fordelingen af kaninfoder skal helst være 80% hø eller halm, 10-15% grønt og 5-10% foderpiller af god kvalitet.

 

Find hø og halm her: https://dyreverdenen.dk/kaninhoe-halm


Find foderpiller af god kvalitet her: https://dyreverdenen.dk/kaninfoderFå 10% ved brug af koden: Dyreportal38352

Udgivet: 26.05.2021