FB
Sådan trimmer du din hund eller kats kløer

Sådan trimmer du din hund eller kats kløer - på en nem måde

Find den trimmer som passer til dine behov ved at klikke her

 

 

 

 

Det kan være lidt af en stor udfordring at klippe sin hund eller kats kløer, da de ofte ikke er specielt samarbejdsvillige, eller muligvis er nervøse, fordi negleklipningen enten tidligere har været en ubehagelig eller noget, som hunden eller katten ikke er vant til. Men der er heldigvis hjælp at hente, og her nedenfor giver vi dig gode råd til trimning af dit kæledyrs negle, så de ikke lider unødig overlast.

 


Hunden og kattens kløer og gode råd til trimning

Det er vigtigt at trimme hundens negle med jævne mellemrum, for hvis kløer bliver for lange, kan det medføre store smerter for hunden. Trimning af hundens negle bør du optimalt set gøre hver tredje måned, og selvom det kan lyde uoverskueligt, kan manglende vedligehold føre til store smerter, hvis kløerne knækker.

 

For katte er det dog lidt anderledes, da de generelt er bedre til at vedligeholde deres kløer selv, men anbefalingen er, at man gør det mindst et par gange om året.

 

Med det i tankerne vil vi her nedenfor give dig en overskuelig guide til, hvordan du som katte- eller hundeejer kan gøre det lettere for dig selv og dit kæledyr at vedligeholde deres kløer.Gode råd til trimning af din hund og kats kløer

Men før vi kommer med de gode råd om trimning af din firbenede vens kløer, er vores første anbefaling, at du anskaffer dig det rigtige værktøj – nemlig en god negletrimmer. Vi har en lille forkærlighed for Animigos negletrimmer, der kan bruges til både hunde og katte. Den er elektronisk, genopladelig, har et lavt støjniveau på 50dB og er en stress-fri løsning, når din firbenede ven skal have en mani-pedi.

 

 

1. Begynd med at vænne kæledyret til, at du rører ved dens poter

 

Det er en god idé allerede at starte denne proces som hvalp eller killing, så det fremover bliver lettere at trimme kæledyrets kløer. Begynd tilvænningen ved at holde fast i poterne, mens du vender og drejer dem for at undersøge dem.

 

2. Væn hunden eller katten til trimmeren

 

Efter den første fase, hvor du har vænnet din hund eller kat til berøring af poterne, kan du begynde at vænne den til trimmeren. Undersøg poterne igen, men hold trimmeren (mens den er slukket) tæt på kæledyrets poter, så det vænner sig til den. På den måde vænner katten eller hunden sig både til trimmer og berøring - og det burde blive let som en leg at trimme dens kløer.

 

3. Nu kan du begynde trimningen

 

Efter tilvænningsfasen kan du begynde at trimme din kat eller hunds kløer. Hunde af forskellige racer har forskellige typer kløer; nogle har lyse, mens andre har mørke. Derfor anbefaler vi at trimme din hunds kløer i god belysning, så du kan se, hvor meget du trimmer af. Men hvor meget skal du egentlig trimme af? En god tommelfingerregel med hunde er, at kløerne ikke skal røre gulvet, når den står oprejst. Hvis kløerne gør det, er de for lange.

 

En god tommelfingerregel for katte er, at du klipper et par millimeter af kloen ad gangen for at være på den sikre side. For hvis du ved et uheld kommer til at trimme for kort, kan det bløde og gøre, at katten i en periode ikke kan bruge dem til at klatre og kradse.

 Skal være en god oplevelse – for alle parter

Det skal ikke være en "kamp" at trimme din hund eller kats kløer. Så hvis dit kæledyr stritter imod eller er utryg, forværrer du kun situationen ved at være fast besluttet på, at alle negle skal klippes. Trimningen kan med andre ord godt 'deles' op, og du kan fordele trimningen over flere dage, hvis det er nødvendigt.

 

Men ved at følge de gode råd i denne artikel samt købe en rigtig god trimmer er du godt på vej til en smertefri og god oplevelse med dit kæledyr, hvor I også har mulighed for at tilbringe lidt kvalitetstid sammen. Vi håber, at du kan bruge guiden, og at det fremover bliver en leg at trimme din hund eller kats kløer.Et godt bud på trimmer til katte eller hunde

Nail Grinder fra Animigo er godt bud på en god trimmer til fornuftige penge

Kom direkte til produktet ved at klikke her

Få rabat på Animigo

På siden kan man bruge nedenstående rabatkoder. - 50 kr. rabat på ordre over 550 kr. brug koden RABAT50 - 100 kr. rabat på ordre over 1.000 kr. brug koden RABAT100

 

 

Udgivet: 01.01.0001