FB
Små hunderacer der ikke gør

Små hunderacer der ikke gør

For lige at slå noget fast fra start, findes der ikke hunde som ikke gør. At gø er hundens måde at kommunikere på og selvom der kan være forskellige grader af gøen, kan man ikke forvente at få en hund der ikke gør. Dog er der nogle hunderacer som gør betydeligt mindre end andre og dem vil du høre mere om i denne tekst. Hvis du bor i byen og ønsker en hund, er du måske bare på udkig efter en rolig hund, som er nem at gå tur med. En race der ikke generer andre mennesker i eksempelvis din opgang og her er en stille og lille hund en god mulighed. Det siger sig selv, at hunde af alle racer skal stimuleres, leges med og trænes, men der er faktisk hunderacer, der af natur er mere stille end andre og derfor mindre tilbøjelige til at gø.Her er en liste over små hunderacer, der ikke gøer meget:

• Malteser: En meget intelligent race du kan lære at gø ved bestemte situationer, som eksempelvis når det ringer på døren.                                            

• Bichon Frise: Er generelt en meget stille hund, der egner sig til at være alene hjemme og bo i lejlighed. Den gør nemlig ikke så ofte, kun hvis den føler sig truet.

• Shar Pei: Denne Race er meget trofast overfor sin familie og vil derfor være lydig, hvis du har lært den ikke at gø, fra den er helt ung.

• Cavalier King Charles Spaniel: Dette er også en meget stille race og når den en sjældent gang imellem gør, er lyden ikke særlig høj, så det er sjældent til gene for omgivelserne.

• Tibetansk terrier: Dette er en meget tilpas hund, der med tilpas træning og motion vil være yderst rolig og afslappet. Det er også med til, at mindske dens gøen i dagligdagen.

• Bulldog: En meget omgængelig race der kommer godt ud af det med både mennesker og dyr. Derfor har den også mindre tilbøjelighed til at gø.

Disse hundetyper er gode kæledyr til lejligheder, fordi de tilpasser sig godt i små boligarealer. De er også loyale ledsagere for deres ejere og gør ikke det store væsen ud af sig. Når det kommer til hundens tendens til at gør, skal man også huske, at opdragelse spiller en stor rolle. Der vil også altid  være undtagelser fra reglen, og alle hunde ønsker opmærksomhed, uanset hvilken race eller størrelse de har. Men alle de ovennævnte racer er intelligente racer, der kan opdrages til, ikke at gø, hvis det gøres fra de er helt små.


Sådan undgår du at din hund gør

Som hundejer er der tiltag du kan gøre for at mindske din hunds gøen. Det handler i høj grad om at du træner dem ordentligt, og det betyder med positiv forstærkning. Gøen er ofte en kommunikationshandling mellem hunde, men når den bliver overdreven, kan det være ret stressende for mange hundeejere. Det kan være meget nyttigt at bruge ordet "Stille" eller et andet kommando ord, som du finder på. Hvis du er konsekvent med dette, vil din hund til sidst reagere, hver gang den hører sit verbale signal. Så snart den holder op med at gø - selv om det kun er kortvarigt - skal du belønne den med masser af ros. En godt stimuleret hund er mindre tilbøjelig til at gø, end en understimuleret hund. Derfor er det vigtigt at du sørger for, at din hund for tilpas med motion og mental træning, så den ikke keder sig eller vil kræve opmærksomhed.

Det vil den nemlig med stor sandsynlighed gør, ved at gø, som det første. Mange mennesker ønsker at anskaffe sig en hund, men er bange for, at der vil være for meget gøen derhjemme. Det siger sig selv, at hunde af alle racer skal stimuleres, leges med og trænes, men der er faktisk hunderacer, der af natur er mere stille end andre og derfor mindre tilbøjelige til at gø. Overvejer du at anskaffe dig en hund? Ved du, hvilken race der ville være stille nok til dit hjem? Der er mange små racer på markedet i dag, men nogle af dem har en tendens til at gø mere end andre. Hvis du frygter den konstante støj, så se listen igennem inden du beslutter dig for en hunderace. Den vil give dig et godt overblik over, hvilke racer der er stille af natur, eller som er lette at opdrage til ikke at gø. Bemærk: Nogle hundetyper gøer mere end andre, fordi de er blevet avlet specifikt for deres stemmemæssige evner. Men hvis du ikke ønsker at gå igennem besværet med at finde en race, der ikke gøer meget, så gå efter de mindre racer, her i teksten, der har tendens til at være til den stille side. Generelt er de små hunde kendt for at gør mere, men racerne i denne artikel er dog en undtagelse, så du kan trygt gå efter en af dem i din søgen på en hunderacer der ikke gør.

Udgivet: 02.03.2022