FB
Træn din hund derhjemme!

Hvordan træner man sin hund til at være alene hjemme?

Når man får hund, skal man som noget af det første som et led i opdragelsen sørge for, at hunden bliver vant til at være alene hjemme - og dermed ikke udvikler separationsangst, som desværre kan ske, hvis man ikke træner hunden til at være alene hjemme fra starten af. Jo senere man træner det med hunden, desto mere besværligt bliver det altså. Start gerne så tidligt, for så bliver det nemmere for både dig og din hund.

 

Det kan være en kæmpe byrde, hvis ens hund ikke kan være alene hjemme, for det siger jo sig selv, at man ikke kan have sin hund med sig overalt, og derfor bliver den altså bare nødt til at lære, at være alene hjemme. Derfor er det ekstremt vigtigt at hunden kan være alene hjemme, da man jo ikke kan komme udenom at på et tidspunkt skal hunden jo være alene hjemme. Desværre forholder det sig sådan at der er mange hunde som desværre bliver aflivet - eller ender som kastebold rundt blandt familier, fordi den lider af separationsangst i sådan grad, at det faktisk bliver invaliderende - både for ejer, men i den grad også for hunden selv.  I det stor hele handler det om indlæring, respekt for hunden, og en masse succesoplevelser man bygger videre på. Hvis man ikke formår dette, er det ingen andres ansvar end dit - så tag det alvorligt, og gør noget ved sagen, før at det bliver for sent.

 

Træningen skal være konsekvent men på hundens præmisser, og det handler om at gøre det i hundens tempo, så man heller ikke overskrider dens grænser. Det handler om at man skaber en succes sammen - altså hund og ejer, fra starten af, sådan at hunden ikke hyler, gør, eller begynder at bide i ting og ødelægge alt hvad der er i nærheden, så snart du forlader hjemmet.

 

Der er forskellige indgangsvinkler på hvordan man kan gribe træningen an. Meget tidligt i hundens liv kan man vænne den til at at være alene i kort tid - faktisk bare et par få minutter, hvor du lige hurtigt forlader matriklen. Det kan for eksempel være, når man lige går ud med skraldespanden, skal tømme postkassen eller andet, som tager under et minut. Dette kræver det store forarbejde i form af øvelser, men det er vigtigt at man mere ser det som en del af dagligdagen at man lige er væk nogle sekunder - og dermed gør det til en naturlig ting.

 

Når man rigtigt skal tage fat på træningen, så er det en rigtig god idé at sørge for som det første at hunden er luftet af, har fået gjort sig ren udendørs, fået noget at spise, og så gerne noget mental aktivering så der også er en mental træthed at gøre godt med. En god lang rask gåtur, så hunden kan få brændt noget krudt af, og derved kan man håbe at hunden vil være mere tilbøjelig til at lægge sig til at sove, og derved ikke rigtigt opdager at man går.

 

Det er en god idé at påbegynde træningen med at aflede hundens opmærksomhed fuldstændig. Det vil altså sige, at man måske giver hunden et tilpas stort ben, som den kan bruge tid på at ligge og gnave i, for så afleder man dens opmærksomhed på den måde. Dette skal selvfølgelig gøres, når man føler ens hund er klar til at påbegynde træningen, og den har responderet positivt på de gange du har forladt hjemme i et minut af gangen. Hvis den ikke har responderet positivt på det endnu, så er det måske en klog idé at vente lidt indtil hunden er blevet lidt mere tryg ved at du går.

 

Når du forlader hjemmet for første gang i mere end et minut, så er det en god idé at gøre de i små etaper - altså fem, ti, femten minutter af gangen, og derved kan man jo altid sætte tiden op, hvis det går rigtig godt.

Hele idéen ved dette er, at man når at komme tilbage inden hunden har spist benet, hvis den selvfølgelig ikke er begyndt at hyle og gø - for så er det et helt klart tegn på at din hund ikke er klar endnu.

 

Når man kommer hjem igen efter at have været væk fra hunden, så er det vigtigt at man straks tager benet væk igen fra hunden – og dette gælder også, selvom hunden ikke er færdig med at gnave i benet eller ej. Det må godt være sådan at man kan se den allerhelst vil have benet, og dermed er mere ligeglad med at man går fra den - det er helt bestemt kun positive tegn!

 

Lige så snart du er kommet hjem, så er det vigtigt at sige et stort og varmt hej til hunden som en anerkendelse af du er hjemme igen, og alt er som før, men det er også en måde at rose den på, og fortælle den, at den har været så dygtig imens du har været væk.

Hele processen handler altså hele tiden om at skabe fokus succes, så det er vigtigt ikke at øge tiden før end du er sikker på hunden mestrer at være hjemme alene i den tid du er på, og klarer sig fint.

 

Når først man er oppe på en times tid, kan der sagtens sættes hele timer på, hvis man altså selv føler at ens hund er okay med det, og at du som ejer, også har det helt okay med det.

 

Alt i alt handler det om at bygge gode vaner op, så hunden forbinder afgangen fra hjemmet med noget positivt, og ikke bliver trykket, bange eller ked af det når den forlades.


Se alle vores hunde og hvalpe til salg

Se hele vores udvalg af hundehvalpe til salg ved at klikke her: Hunde til salg

Udgivet: 18.01.2022