FB
Ulovlige hunderacer i Danmark

Se listen med alle ulovlige hunderacer i Danmark

På dyreportal.dk har vi lavet en liste med forbudte og ulovlige hunderacer i Danmark. Listen er på samlet set 13 racer som er forbudte / ulovlige.

Hunderacerne må ikke længere anskaffes, overdrages, importeres eller avles på i Danmark. Hunden loven blevet ændret tilbage i 2010 af flere eksperter i samarbejde med folketinget.

 

 

Se hele listen med de 13 ulovlige hunde herunder:

 

1. Amerikansk bulldog

 

2. Amerikansk staffordshire terrier


3. Boerboel


4. Centralasiatisk ovtcharka

 

5. Dogo argentino

 

6. Fila brasileiro

 

7. Kangal

 

8. Kaukasisk ovtcharka


9. Pitbull terrier


10. Sarplaninac


11. Sydrussisk ovtcharka

 

12. Tornjak

 

13. Tosa inu

 

 

 

Regler inden lov tråde i kraft

Personer som havde en af ovenstående hunderacer eller en krydsning pr. d. 17. marts 2010, var i deres gode ret til at beholde der hund. Hundene måtte naturligvis hverken avles eller bortgives til anden part. Reglerne blev dog således at hunderacerne skulle bære mundkurv og føres i snor, dog ikke skovområder hvor ejeren har givet tilladelse til kæledyret må gå uden snor. Der har været nogle tilfælde hvor personer har anskaffet sig en af de ulovlige hunderacer efter skæringsdatoen hvor det er blevet opdaget, her har det danske politi beføjelser til at foranledige aflivning af hunden.


Søger du en lovlig hunderace eller anden kæledyr kan du nemt søge rundt på vores portal. Herinde kan du købe og sælge alle kæledyr.

Se alle vores ledige hunde salgsannoncer her: Se hunde til salg

Team Dyreportal.dk 🐶

Udgivet: 25.11.2021