FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Cichlider til salg

Cichlider er særlig lille familie af fisk som især findes i Afrika, men også i Asien. De er især kendte herhjemme for at se flotte ud i et akvarium med deres mange forskellige mønstre og farver. Det er en pigfinnefisk, og der er enormt mange forskellige slags Cichlider. Det er især på grund af deres dygtighed i at tilpasse sig til økologiske nicher. Da de hurtigt kan udvikle sig til en anden version af sig selv for bedre at passe ind i et særligt område, så er der endt med at være helt enormt mange forskellige slags.

Læs mere i vores leksikon om racen Cichlider.

Køb cichlider

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

En rigtig flot fisk at have i akvariet

Især farverne på denne fisk gør dem indbydende at have i sit akvarium, og det er spændende at der er så mange forskellige slags at vælge imellem. De er alle relativt små i størrelsen, og kan være mellem cirka 5 og 15 cm lange. Det er altså ikke denne fisk man skal anskaffe sig, hvis man er ude efter større fisk. Men hvis man derimod gerne vil have en stor gruppe mindre og flotte fisk, så kan


Cichlider være det helt rigtige!

Man kan også i høj grad nå at knytte sig til fiskene, da de kan leve helt op til 15 år. Dette er lang tid for en akvariumsfisk, og gør at du kan kende dine fisk i mange mange år i streg. Cichlider har mange forskellige udseender at byde på, og trives rigtig fint i et akvariumsmiljø. De er nogle seje små fisk som er gode til at tilpasse sig til økologiske nicher, så du skal ikke være bange for at de ikke har det godt i dit akvariumsmiljø, hvis blot du sikrer dig at du passer på dem i den ustrækning de har behov for det.


Hvordan passer man bedst på sine Cichlider?

De har det godt blandt mange planter, så det vil være et godt første skridt til at gøre dine nye fisk rigtig glade. Sørg for at der er godt beplantet, det ser faktisk også rigtig flot ud i akvariet, og tænk over hvordan du fodrer fiskene. En klassisk fejl med hensyn til fodring af fisk generelt, er overfodring. Dette skal man passe meget på med, da vandet kan fordærve, og fiskene kan dø af det. De kan godt klare ikke at få mad i nogle dage i træk, hvis man fx. ikke er hjemme. Hav fx. nogle sten og trærødder som fiskene kan søge tilflugt i og under. Det er typisk også her Cichlider vil have tendens til at avle.


De kan godt lide tørfoder, men har også rigtig godt at at spise hvirvelløse dyr, da dette er hvad de især spiser i naturen. Hvirvelløse dyr inkluderer fx. orme, larver, insekter, zooplankton og meget andet. Det er nemt nok at fodre sine Cichlider dette, da denne slags fødder kan fås på frost. Det gør det meget nemmere at give fiskene noget andet end kun tørfoder - det vil de takke dig for.


Hvordan laver man det rigtige miljø til sine fisk?

Der er meget at tænke på, når man forsøger at sætte en akvarium op til Cichlid fisk. Det er dog ikke mere kompliceret, end at sikre sig at en række forhold er nogen lunde i orden. Fx. er det vigtigt med temperatur. De har det rigtig fint ved den normale akvariumstemperatur på 23-25 grader, men enkelte arter særlige behov, så det er vigtigt at man er opmærksom på dette. Hvis du er på udkig efter den næste fiskeart, som du kan tilføje til dit akvarium, kan du med fordel overveje at tjekke dyreportal.dk ud. På dyreportal.dk kan du købe mange forskellige og flotte fisk og andre dyr.


Som mange andre fisk har de godt af, at der i akvariet er masser af cirkulation i vandet, men med roligere områder. Det er også vigtigt at man ikke holder disse slags fisk i et for lille akvarium, da de ikke ville trivedes her. Men det er egentlig også gældende for de fleste andre akvariumsfisk, det kan typisk ikke betale sig at have for små akvarier.