FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Damsler til salg

Damsler er en populær akvariefisk, som mange kan kende på dens udseende – i hvert fald det udseende, som den er mest kendt på. Den er dog ikke lige nem at holde som akvariefisk, og det er en af dem, som du bestemt bør læse nærmere om, inden du vælger at købe den til dit akvarie. Den er utroligt territoriel, og fungerer kun sammen med enkelte andre typer – og ikke engang sammen med sin egen.

Læs mere i vores leksikon om racen Damsler.

Køb damsler

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Damsler fiskens udseende

Damsler fisk er kendte som fisken med den stærke blå farve på kroppen og den gule halefinne. Dog er dette langt fra den eneste måde, som fisken kan se ud på. Den spreder sig i mange forskellige slægter, og det er langt fra dem alle, der vil være lige nemme at kende som netop denne type.


Damsler fisken i naturen

Som vildfisk er Damsler meget udbredte, og du finder dem både i det Vestlige Stillehav - inklusive Salomonøerne - det nordlige Papua Ny Guinea samt Filippinerne og Ryukyu-øerne. Der er desuden en tvivlsom rekord fra Great Barrier Reef ud for Cairns, Australien.


Damsler som akvariefisk

Damsler er en populær akvariefisk og den passer ind i stort set ethvert akvarie. Du skal blot sørge for, at det er af en størrelse på minimum 150 liter, og så skal det være reef safe. Damsler er en fredelig fisk, og den er utroligt hårdfør, så den er ikke svær at have – den har dog brug for et gemmested, gerne imellem levende sten.


Den spiser helst mikroalger i form af spirulina baseret føde for eksempel, små krebsdyr i form af krill, mysis, artemia og lignende eller zooplankton i form af cyclops, pods og så videre. Nogle af dem dyrker deres foretrukne spise i en lille have, så de hele tiden har en stabil fødekilde, så på den måde kan de blive meget selvforsynende.


De er utroligt flotte at have i akvariet, men de er også meget territoriale. Den lille have kan være en forklarende faktor i forhold til deres af og til aggressive adfærd overfor andre fisk – det giver også grund til at overveje, om det er en god ide at have mere end én Damsler per akvarie, medmindre det er af en betragtelig størrelse. De er heller ikke gode sammen med mere tilbageholdende fisk.


Damslens slægt

En Damsel kan se ud på mange forskellige måder, og det er ikke dem alle, der har den karakteristiske flotte farve – nogle har den blot, mens de er små, men så vokser de op og får en mere kedelig og grå farve. Det afhænger nogle gange af slægten. Damsler fordeler sig i slægterne Abudefduf, Amblyglyphidodon, Amblypomacentrus, Cheiloprion, Chrysiptera, Dischistodus, Hemiglyphidodon, Hypsypops, Lepidozygus, Mecaenichthys, Microspathodon, Neoglyphidodon, Neopomacentrus, Nexilosus, Parma, Plectroglyphidodon, Pomacentrus, Pomachromis, Pristotis, Similiparma, Stegastes og Teixeirichthys. Det er værd at høre nærmere om den enkelte slægt – eller læse nærmere – inden du køber din første Damsel, hvis du vil være sikker på den flotte farve.


Damsler til salg og køb på Dyreportal.dk

Er du på udkig efter en af de farverige Damsler fisk – hvad enten du ønsker en unge eller en voksen – så er du kommet til det hetl rigtige sted. På Dyreportal.dk finder du nemlig Damsler fisk i forskellige slægtninge, så du kan vælge lige netop den, der fanger dit øje og vil pryde dit akvarie bedst. Og skulle du i stedet have fået en Damsler fisk for meget, så kan du også altid oprette en gratis salgsannonce her på siden.


Hos Dyreportal.dk er sikkerheden altafgørende, når vi har med levende væsener at gøre. Derfor gennemgår vi alle de nye annoncer med fisk til salg manuelt, og vi foretager jævnlige stikprøver for at fjerne alle falske annoncer på hjemmesiden. På den måde kan du være sikker på, at du får en tryg og sikker oplevelse, og du kan både købe og sælge med ro i maven her på siden.