FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Flagermusfisk til salg

Der er mange forskellige fisk i verden, og nogle af dem er mere fascinerende end andre. Flagermusfisken er en af dem, der er særligt interessante at læse om. Hvis du nogensinde har overvejet hvad ordsproget ”work smarter, not harder” ville manifestere sig som i den virkelige verden, så bør du kigge nærmere på netop denne type.

Læs mere i vores leksikon om racen Flagermusfisk.

Køb flagermusfisk

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Ikke den fødte fighter

Nogle fisk er mere frembrusende end andre; de tager gerne kampen for deres territorie. Flagermusfisken er dog ikke ligefrem typen, der gerne vil op at slås. De søger ikke dramaet, som andre fisk nemmere kan finde på. I stedet narrer de fjenden på alle tænkelige måder for at undgå det opgør, som mange andre fisk er nødsaget til at tage.


En del af dette kommer fra dens besynderlige slanke udseende, en anden del kommer fra det ”bind”, som den har for øjnene, og det sidste kommer fra dens fantastiske evne til at gemme sig der, hvor andre ikke kan komme ind.

 

En besynderlig form

Fisk kan se du på mange forskellige måder, og nogle har en mere besynderlig form end andre – blandt andet flagermusfisken. Det er en meget høj fisk – helt op til 60 cm i højden – til gengæld er den også helt flad, når du ser den forfra. Højden er blevet udviklet på denne måde for at få fisken til at fremstå meget større, end den egentligt er, så den virker mere skræmmende overfor potentielle trusler – og det virker også. Der er nemlig en del rovfisk, der vurderer, at den er for stor til deres gab og derfor opgiver på forhånd.

 

Bind for øjnene

Når man siger, at flagermusfisken har binde for øjnene, så menes det selvfølgelig ikke bogstaveligt – selvom det er en fisk, som man godt kunne mistænke for at ville gemme sig på samme måde som en struds, når den udsættes for fare.

 

I stedet menes der, at den har striber, der dækker over dens øjne. Det gør det svært for rovdyr at se, hvor øjnene er, og dermed kan de heller ikke lokalisere dens hoved. Det giver fisken mulighed for at udnytte overraskelsesmomentet til at forsvare sig; den kan nemlig flygte i en helt anden retning, end hvad rovdyret forventede, fordi den ikke vidste hvad der var hoved og hale.

 

Flagermusfisken i det vilde

Flagermusfisken lever ved mangrover og de beskyttede laguner. Den holder også til ved kysterne i det indiske ocean, og så holder den til langs Afrikas Østkyst. På grund af dens slanke form har den væsentligt nemmere ved at manøvre sig ind imellem sten og koraller, så den kan opholde sig i ro og fred, hvor andre fisk ikke kan komme ind.

 

Kunsten at gå i ét med naturen

Sidst men ikke mindst, så benytter flagermusfisken sig selvfølgelig også af kunsten at gå i et med naturen. Allerede som unge lærer fisken dette trick til at undgå fare; den ligger sig helt fladt på bunden af haven, og ligner til forveksling et blad, og det er der ingen rovfisk, der har lyst til at sætte tænderne i. På den måde er flagermusfisken altså født til at undgå kamp, og den fortsætter hele livet med at snyde fjenden i kampen om overlevelse – og den gør det godt.

 

Flagermusfisk til salg og køb hos Dyreportal.dk

Er du blevet fascineret af den snedige flagermusfisk, og står du nu og mangler en til dit akvarie? Så er du kommet til det rette sted. På Dyreportal.dk finder du både de helt små og de lidt større fisk – og har du allerede en, som du af den ene eller anden årsag ikke længere kan beholde, så kan du også altid oprette en gratis salgsannonce her på siden.


Hos Dyreportal.dk er sikkerheden for både dyr og ejere alfa omega. Derfor sørger vi for at holde falske annoncer væk fra hjemmesiden ved regelmæssigt at udføre stikprøver og ved manuelt at gennemgå alle nye annoncer. På den måde kan du handle med ro i maven.