Gylter og mandarinfisk hører ikke ind under samme art – de har dog nogle ting til fælles. Det er nemlig begge meget små fisk, der kan findes i flotte farver og mønstre. Rent størrelsesmæssigt kunne en mandarinfisk sagtens gå for at være en gylter, og det er også begge to arter, der vil være en pryd i dit akvarie. Under salgsannoncerne finder du mere information om fiskearten.
Læs mere i vores leksikon om racen Gylter Og Mandarinfisk.
Vi har fundet resultater til dig
Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.
Gylter er en art, der føres ud i lang række forskellige grene. Og under hver gren, er der endnu flere grene. Den har altså om nogen fisk et stort familietræ, der overordnet set bliver dækket af denne betegnelse. De forskellige grene inkluderer Tamarin gylter, Svinefisk, Maori gylter, Cheilio, Choerodon, Cirrhilabrus, Regnbuegylter, Epibulus, Fuglegylter, Halichoeres, Hemigymnus, Holygymnosus, Pudsefisk, Lachnolaimus, Leopardgylter, Novaculichthys, Oxycheilinus, Flasher gylter, Parajulis, Pseudocheilinops, Pseudocheilinus, Pseudodax, Pseudojuloides, Stethojulis, Thalassoma og sidst Wetmorella. Bladrer du igennem billeder af disse forskellige grene, så vil du hurtigt opdage, at det er meget forskellige fisk i forskellige farver, men forskellige mønster, der hører ind under denne kategori.
Mandarinfisken er et utroligt farverigt valg at inkludere i dit akvarium. Kroppen er både blålig, gullig og grønlig, og så har den et tilfældigt mønster af brede, mørkkantede blå striber, der når helt ud til finnerne. Den har et øje i guld og sort, og så er undersiden af dens hoved blegt. Fra snuden og til det guld-plettede gællelåg løber der en mørk stribe, hvorfor der altså ikke er et sted på denne lille fisk, der ikke er præget af noget helt særligt.
Netop disse farver er også hvad der har givet den kendetegnet som en skingrende skæv hippie på syre – dog er det ikke noget, der hentyder til dens personlighed eller karakter. Det skyldes blot, at farverne og mønstrene er så vilde, forvirrende og mærkværdige, at det kun kan være noget, der er kreeret af netop den skingrende skæv hippie på syre.
Med at sådan udseende, så skulle man tro, at den var nem at spotte – og et særligt nemt mål for rovdyr – men det er faktisk ikke tilfældet. Den er nemlig ikke mere end 6 til 7 cm lang, og derfor kan den være svær at få øje på. Alligevel – for en sikkerheds skyld – så mandarinfisken ikke skabt helt uden forsvar. Kommer det til stykket, så kan den smide både pomp og pragt over bord og skifte den ud med en sej og ildelugtende slim, som den udskyder fra kroppen.
Slimen indkapsler den lille fisk og forvandler den til en tennisbold – og så indeholder den giftstoffer, der smager bittert. Selv hvis den skulle være uheldig og møde et rovdyr, der ville den ondt, så kan den altså kæmpe for sit liv – og om ikke andet få rovdyret til at fortryde.
Hvis ikke mandarinfisken holder til i et akvarie, så finder du den i det vestlige Stillehav ved koralrev og gerne i beskyttede laguner. Her kan den nemlig mæske sig i små krebs og andre hvirvelløse dyr – dens livret. Som sagt er mandarinfisken ingen fighter – den kan blot forsvare sig selv. Derfor handler det om at holde sig til områder, hvor rovdyr ikke er udpræget, så den blot kan leve i ro og mag.
Gylter og mandarinfisk til salg og køb hos Dyreportal.dk
Står du og mangler farve til akvariet, så er du kommet til det rette sted. Her på siden kan du nemlig finde gylter og mandarinfisk til netop dit akvarie – og skulle de være gået hen og have formeret sig, så du nu har alt for mange, så kan du også altid oprette en salgsannonce på Dyreportal.dk. Hos Dyreportal.dk går vi meget op i de levende væseners sikkerhed. Samtidig er det en prioritet for os, at du som både sælger og køber skal have ro i maven, når du handler med dyr. Derfor lavet vi regelmæssigt tjek af vores annoncer, så du trygt kan handle hos os.