FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Kejser til salg

En ægte kejserfisk er en fascinerende fisk, som du med garanti kan bruges mange timer på at kigge på i dit akvarie. Den har flotte farver og flotte mønstre, men den kan ændre disse for at fremstå ældre, end den egentligt er – eller for at skjule sig for fjenden. Samtidig er det en fisk med masser af personlighed og masser af aktivitet. Den er meget territoriel, og så kan den ligefrem brumme af utilfredshed.

Læs mere i vores leksikon om racen Kejser.

Køb kejser

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Akvariefisken kejsers udseende

Der er efterhånden både det, der kan betegnes som ægte og falske kejserfisk. Den ægte kejserfisk har et udseende, der hjælper dem med at narre fjenden (og også konkurrenterne, men mere om det senere). Den skjuler sine øjne med en sort maske, så rovfisk ikke kan se, hvor den har hovedet – det gør den svære at angribe. Som helt ung har den endda et falskt øje bagerst på kroppen for at vildlede fjenden og undgå at blive angrebet på de vitale kropsdele. Den har en unaturlig evne til at camouflere sig på denne måde, og det er med stor succes.

De sorte øjne bagerst på kroppen og den sorte maske er dog også der, hvor de lignende træk stopper. Farverne og mønstrene på en kejserfisk kan nemlig være utroligt forskellige, og selv de karakteristiske gule og blå farver er ikke givne.


I kærlighed (mad) og krig gælder alle kneb

Kejserfisken er en sjov fisk med mere personlighed, end du måske lige skulle tro. Som partner kan hannerne være trofaste med kun én partner igennem hele sit liv – det er dog kun, hvis han ikke er en af de mere attraktive fisk i klubben. De mest populære kejsere kan godt have et harem, og her kan du ikke være sikker på din mand i mere end en enkelt sæson.


Troværdigheden og loyaliteten går dog ikke længere end til valget af partner – og selv her er disse egenskaber svage. Når det kommer til jagten på mad, så kan de yngre fisk skifte udseende i en sådan grad, at du ikke kan kende de nye fra de gamle. Farvetegningerne kan blive vildt forskellige. Denne egenskab menes at have opstået for at de unge fisk ikke blev set som konkurrenter af de ældre, og dermed kan snyde sig til lidt mad.


Højlydt og hidsig – sådan kan du kende hannen

En ægte kejserfisk han er ikke nødvendigvis nem at have med at gøre – i hvert fald ikke for en kejserfisk hun. Selvom de ofte kun møde kortvarigt for derefter at vende tilbage til hver især at vogte deres territorium, så kommer hannen på besøg om natten – og jo senere det bliver, jo oftere bliver besøgene. Dog er det ikke altid, at hunnen er villig, men dette ”nederlag” tager hannen ikke i strakt arm. Han begynder i stedet at brumme på samme måde som han gør efter gydningen, og så jager han hunnen i små cirkler.


Kejser til salg og køb på Dyreportal.dk

Er du på udkig efter en af de flotte akvariefisk kejsere – uanset om du søger en unge, en voksen fisk eller måske en lille flot, så er du kommet til det rette sted. På Dyreportal.dk finder du et bredt udvalg af den flotte fisk, så hvis du står og mangler lidt gult og blåt til akvariet, så tag et kig lige her på siden – og har du for meget, så kan du også altid oprette en gratis salgsannonce lige her.

Hos Dyreportal.dk går vi meget op i både dyrene sikkerhed og tryghed samt kundens. Både køb og salg skal foregå med ro i maven, og derfor gennemgår vi hver enkelt annonce manuelt samt foretager stikprøver med jævne mellemrum, så du trygt kan finde dit næste kæledyr her hos os.