FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Koral Vogter til salg

En koralvogter er en fantastisk fisk at have i dit akvarium. Mange af dem er nemme at have, såfremt du lige lærer dem at kende, og så kan de også være ganske underholdende. De er forholdsvist bekostelige, men enhver der har haft en af de små fisk vil også kunne skrive under på, at de er alle pengene værd. Se alle salgsannoncer lige nedenunder her.

Læs mere i vores leksikon om racen Koral Vogter.

Køb koral vogter

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

De forskellige arter

Koralvogter er nærmere en kategori fremfor en egentligt art. Der er nemlig mange forskellige arter, der tilhører netop denne kategori. Det gælder både Cirrhitichthys falco, Cirrhitichthys oxycephalus, Cirrhitops fasciatus, rød falkefisk, langnæset høgefisk, langnæset falkefisk, øjebuet, falkefisk og fregnet falkefisk.


Langnæset høgefisk og langnæset falkefisk

Både langnæset høgefisk og langnæset falkefisk er to af de mest eftertragtede af alle koralvogtere. Dermed er de også ret bekostelige. Er det sådan en, du har dine øjne på, så kan du altså godt forvente at skulle give en pæn sum penge for den. Til gengæld vil den også være alle pengene værd, og det handler blot om at beholde den. Den er nemlig en ægte lille kilde til underholdning i akvariet, som du kan holde øje med, hvis du pludselig trænger til en lille opkvikker i løbet af dagen. Den er meget karakteristisk med sin lyse hvide farve, der er præget af et ternet mønster i rød, og så har den en lang, slank krop med en lang spids snude.


Cirrhitichthys falco

Vælger du i stedet en Cirrhitichthys falco, så er det en fisk med et lidt andet udseende. Denne er stadig lys hvid, men den har et andet mønster, og så er den ikke lær så lang og slank. Denne kaldes også en høgefisk. Den er kendetegnet ved, at den er smal og højrygget, og så ser du den oftere nærmest kravle fremfor at svømme. Dens temperament er både lumsk og hidsigt, så du skal passe på med hvilke andre fisk, du sætter den sammen med. Særligt ”svage” fisk vil den være hård overfor, så hvis du i forvejen har apogon, kutlinger eller gobi, så bør du genoverveje, om det er den rette fisk til din tank. De trives i almindeligt lys og i vand, der er mellem 20 grader og 26 grader celsius. De kan blive op til 8 cm lange, og så er de middelsvære at have i et akvarie.


Neocirrhitus armatus

Neocirrhitus armatus er en sjov lille fisk, der bestemt trækker øjet til sig. Den har en meget farvestrålende ydre og øjne, der popper frem og bringer et smil på læben af dem, der kigger på den. Hvis du har den i et akvarie, så vil den typisk finde sin plads på sten og koraller, hvor de spejder rundt med dens store øjne. Ligesom de andre koralvogtere, så er den underholdende at holde øje med, netop fordi den bevæger sig så meget anderledes and andre fisk. Neocirrhitus armatus bliver mellem 7 cm og 9 cm lange, og så er de lidt til den svære side at holde - dog er de også det hele værd.


Koralvogterens liv i det fri

Koralvogteren lever på forholdsvis dybt vand i Rødehavet og holder til omkring Østafrika. Den har også sin plads i Stillehavet og nogle steder i det indiske ocean. Den lever på ca. 30 meters dybde, men den er også blevet set på helt ned til 100 meters dybde samt i de øvre dele i nærheden af sorte koraller, tubastraea eller gogoniaer. Fælles for dens bosteder er dog, at strømmen ofte er skiftende.


Koralvogter til salg og køb på Dyreportal.dk

Har du været på udkig efter en underholdende koralvogter til dit akvarie, så er du kommer til det rigtige sted. Uanset hvilken af arterne – om det skal være den farvestrålende orange, eller måske en ternet – så finder du et stort udvalg af her på siden. Og skulle du være gået hen og fået for mange, så kan du også altid oprette en gratis salgsannonce, så du kan finde et nyt og blivende hjem til din fisk.