FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Søhest til salg

Søheste er sagnomspundne og smukke dyr. Der findes mange arter af den, som alle er spændende og majestætiske. Søheste lever tæt på bunden i saltvand. De har meget store territorier. Søheste lever i lysninger i skove af søgræs. Det kræver et meget stort akvarium at holde arten. Akvariets indretning kræver også en del omtanke og bør være mere minimalistisk end spændende i sit udtryk. Fisken kræver ikke selskab af en masse andre fisk og dyr - tværtimod kan de blive stressede, hvis der foregår alt for meget i deres område.

Læs mere i vores leksikon om racen Søhest.

Køb søhest

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Søheste er smukke og mytiske

Søheste er smukke og fulde af mystik. De lever på bunden, i lysninger blandt søgræs og småsten. De har et formidabelt syn, men er ikke nogen særlig god svømmer. Hunner går fint sammen, men hannerne, som bærer deres æg, kan godt være temmelig aggressive. Derfor bør du kun have en enkelt han i dit akvarium. Du kan godt have flere arter af søheste i samme akvarium, hvis akvariet er tilstrækkeligt stort. Hvis de er sunde, bevæger de sig majestætisk rundt og kigger sig omkring. De er et meget fascinerende syn og helt anderledes end andre dyr i akvariet.

 

Søheste lever i saltvand

De lever i saltvandsakvarier. Vandet skal ikke være i kraftig bevægelse, da den er en meget dårlig svømmer. Vand i kraftig bevægelse vil derfor stresse en søhest. Den vil skulle bruge en masse energi på at holde sig fast. Derfor skal man tænke over hvilken pumpe man bruger i akvariet. Normalt bruger man en kraftig pumpe i et saltvandsakvarium, men det er altså ikke nogen god ide, hvis man gerne vil holde arten.

 

Søheste kan godt være lidt kræsne

Levende Mysis, som er en meget lille reje, er artens livret. Mysis findes i stort antal langs de danske kyster i sen forår og sommeren igennem. Du kan selv tage ud at fange dem, eller købe dem hos din akvarium forhandler. Med meget stor tålmodighed kan man godt vænne en søhest til at spise dødt foder i form af Mysis og andre små rejer og krebsdyr.

Husk altid at forhør dig hos forhandler eller opdrætter om hvilken foder den er vandt til. Søheste har ingen mave og spiser derfor ofte. De spiser langsomt, derfor skal man være lidt påpasselig med hvilke andre dyr, der er i akvariet, så de ikke når at snuppe maden fra søhesten.

 

Søheste bør være i centrum

Vælger du at købe én eller et par, bør du gøre dem til centrum i dit akvarium. De kræver ringe vandstrømning, godt udsyn og græs eller tang. Den har ikke brug for koraller eller store sten. Den har brug for en masse plads. En søhest ser godt og har brug for at kunne se hele sit område. Det kraftige lys som man ofte bruger i saltvandsakvarier og som mange andre arter er glade for, er ikke godt for den. Den lever normalt tæt på bunden og har derfor et ekstra godt syn, som bliver generet af det kraftige lys. Akvariet med søheste bliver derfor lidt minimalistisk i sit udtryk.

Vil du gerne have et vildt og spændende akvarium, med mange fisk, planter, koraller og sten, så bør du ikke overveje arten, da den ikke vil kunne trives i det. Både det kraftige lys, strømmen i vandet, de andre dyr og det at den ikke kan se sit område, vil stresse den kraftigt. Vil du have andre dyr eller fisk i samme akvarium, skal du gå efter rolige dyr. Dyr, der farer omkring, stresser søhesten. Find dyr, der ikke svømmer vildt og hurtigt og både kan trives i roligt vand og i en dæmpet belysning.


Søheste til salg

De smukke mytiske søheste er en fryd for akvariet. Vi kan sagtens forstå dig, hvis du gerne vil anskaffe dig arten til dit akvarium. På Dyreportal.dk hjælper vi dig godt på vej. Herunder finder du annoncer med søheste til salg. Længere nede på siden kan du læse om pleje og pasning af den spændende fiskeart.