FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Sommerfuglefisk til salg

En sommerfuglefisk, eller langsnudet fanefisk, er en flot afrikansk rovfisk med et meget karakteristisk udseende, der er populær hos dykkere og akvarieejere. Fisken hører til i en stor familie bestående af omkring 120 forskellige arter. Sommerfuglefiskene har tilpasset sig livet i og omkring de smalle sprækker og små gemmesteder i koralrev, hvorfor de også typisk kan findes her. Nogle typer har dog udviklet sig til at leve i meget varmt vand, mens andre holder til i koldere og dybere vand. Man kan finde langt de fleste sommerfuglefisk i Rødehavet og det Arabiske Hav.

Læs mere i vores leksikon om racen Sommerfuglefisk.

Køb sommerfuglefisk

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

En mønstret og farvestrålende fisk

Sommerfuglefisk er kendt for deres stribede mønstre og store pletter, der kan minde lidt om mønstrene på en sommerfugls vinger. Farverne og mønstrene varierer fra art til art, men de mest almindelige farver er blå, gul, orange og hvid med striber i mørke kontrastfarver samt en stor plet på bagpartiet. Det bliver antaget, at pletten tjener det formål at forvirre rovdyr.


Fisken har en stor og rund, men flad krop, prominente finner rundt om ryggen og bækkenpartiet samt en lille mund med tænder, der minder om børstehår. Nogle gange har sommerfuglefiskens rygfinne skarpe pigge, der gør, at fisken kan forsvare sig mod potentielle rovdyr.

Hos nogle arter er kæberne trukket ud i en lang snude, der udgør 25 % af kroppens længde. De bruger den lange snude til at få fat i deres bytte inde i smalle sprækker. Fisken er tæt beslægtet med kejserfisken, men sommerfuglefisken adskiller sig ved at mangle piggen på hver side af hovedet, som kejserfisken har.


En fisk med en lang levetid

I det fri har en sommerfuglefisk en forventet levealder på mellem fem og 10 år. De finder sammen i monogame par i mindst tre år ad gangen og nogle gange hele livet, og de parrer sig på et meget specifikt tidspunkt på året, alt efter hvilket klima de lever i. I troperne når gydningssæsonen sit højdepunkt om vinteren eller i det tidlige forår, hvorimod gydningen i de tempererede klimaer finder sted om sommeren.


Parringen foregår således, at hunnen og hannen sammen frigiver æg og sæd i en lille hvid sky i vandet. Når æggene er befrugtet, klækker de ikke mere end 28 til 30 timer senere. Forældrene spiller stort set ingen rolle i opfostringen og for at beskytte sig selv, har sommerfuglefiskene et larvestadie, hvor de udvikler en form for benet plade over hovedet.

Efterhånden som de bliver større, fortsætter pladen ned langs ryggen for at forme pigge, der til sidst vokser ind i kroppen. Når sommerfuglefisk er på størrelse med en mønt, begynder de at udvise de farver og mønstre, deres voksne krop vil få.


Sommerfuglefisk er generelt fredelige som akvariefisk

Den største art af sommerfuglefisk måler op til 30 cm i længden, men de fleste er relativt små og bliver sjældent længere end 20 cm. Fiskene æder både planter og andre dyr, og de bruger dagen på at svømme rundt med hurtige, pilende bevægelser, hvor de anvender deres lange snuder til at søge efter blødkoraller, anemoner, børsteorm og rørorm - lidt ligesom sommerfugle, som de er opkaldt efter.


Som akvariefisk er sommerfuglefisk generelt fredelige med en sjov personlighed. Ofte passer de sig selv, hvilket gør, at man godt kan holde flere af dem sammen. Anskaffer man sig nogle til sit akvarie, skal man dog være påpasselige med at sætte arter, der ligner hinanden sammen, medmindre det drejer sig om par. Andre arter af sommerfuglefisk er dog ikke egnet som akvariefisk, da de kun vil have føde fra deres naturlige habitat og nægter at spise erstatningsfoder.


Køb og sælg sommerfuglefisk på Dyreportal.dk

Ønsker du at købe sommerfuglefisk til dit akvarium, eller leder du efter et sted at sælge, så er Dyreportal.dk stedet at gøre det. Her kan du både købe og sælge fisk helt trygt og sikkert.