Tangnålen er en af de fisk, som du måske ikke er klar over eksisterer – men som du højst sandsynligt har opholdt dig i nærheden af på et eller andet tidspunkt. De opholder sig nemlig ikke langt fra de steder, hvor du bruger de danske kyste – de går blot i ét med tang og vegetation, så du ikke ser dem. Har du brug for mere information kan du under salgsannoncerne læse mere om akvariefisken.
Læs mere i vores leksikon om racen Tangnål.
Vi har fundet resultater til dig
Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.
Tangnålen er ikke en af de fisk, som du skal langt væk for at finde. Du kan finde dem på det meste lave vand i Danmark og især i de indre farvande. Det er typisk langt kyster eller ved strandkanten, at du kan finde ålen – den trives ikke på vand, der er dybere end 20 meter. Det er ikke en særligt stærk svømmer, så den skal helst ikke ud, hvor den ikke kan bunde.
Desuden foretrækker den at opholde sig mellem tang, ålegræs og anden vegetation – her stiller den sig helt stille og lodret og falder i ét med vegetationen, mens den venter på sit bytte. I naturen lever den af at suge vand ind igennem munden, og så suger den vandlopper, små krebsdyr, fiskelarver og fiskeyngel ind på den måde.
Tangnålen lægger mellem 100 og 700 æg ad gangen, og derfor kommer der altså en del små fisk til i ynglesæsonen, der ligger i sommerhalvåret. Den har dog en helt særlig pleje, hvor hannen bærer og ruger æggende. Hunnen lægger dem - ved hjælp af et langt rør – i hannens rugepose. Æggene bliver befrugtet og udruget i løbet af ca. 1 uges tid. Når æggene er klækket og ungerne er begyndt at svømme rundt selv, så kan de stadig søge tilflugt i hannens rugepose på samme måde som det fungerer hos kænguruen.
Tangnålen kan blive op til 35 cm, hvoraf hunnen er noget større end hannen. Den er meget lang og slank, hvorfor den kan stå og ligne vegetation, når den placerer sig rigtigt. Den har en lang, tynd og rørformet snude, og så har den finner – modsat andre nålefisk. Den er ofte stribet brun og grøn, men den har muligheden for at skifte farve, så den kan tilpasse sig sine omgivelser og falde mere i ét med vegetationen. Den bruger dermed denne evne - modsat kamæleonen – til at angribe sit bytte fremfor at beskytte sig selv.
Det er muligt at holde den stribede tangnål som akvariefisk, hvis blot du har en tank på minimum 100 liter – den kræver nemlig en smule plads. Den er desuden kun egnet til specialakvarier, hvorfor det måske ikke er den, som du har set mest til hos venner og bekendte, der holder fisk i akvarier.
Hvis du har dette specielle akvarie, så er det dog en ganske fredelig fisk, som du kan holde sammen med andre. Den lever af små krebsdyr i form af Krill, mysis og artemia for eksempel, og så kan den også leve af Zooplankton som eksempelvis cyclops og pods. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke har levende zooplankton – som du var interesseret i at holde levende – i tanken, da det er det, den lever af. Og så skal du være opmærksom på, at den først over tid vil kunne lære at spise forskellige typer frostfoder, som du beriger med omega-3 og vitaminer, så du undgår underernæring.
Er du interesseret i at holde tangnål i dit akvarie, så er du havnet det helt rette sted. Uanset om du søger en ung eller en ældre fisk, så kan du finde dem her på siden. Hos Dyreportal.dk har vi et stort udvalg af forskellige akvariefisk, som du kan bringe hjem til tanken. Og skulle du have fået for mange fisk efter ynglesæsonen, så kan du også altid oprette en gratis salgsannonce her på siden. Tryghed og sikkerhed er vigtige fokuspunkter hos os, og vi gør alt for at skabe så sikker en platform som overhovedet muligt, så du kan handle med ro i maven.