FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Jumbo vagtler til salg

Der findes formentlig mange mennesker, som kender til det at have høns i haven, men det er måske ikke så almindeligt kendt, at du på samme måde kan have vagtler i din have. De er for eksempel nyttige dyr at have i dit drivhus, hvis du ønsker at holde dine planter fri fra myrer og andre insekter, som kan finde på at skade dine planter. I den forbindelse findes der en række forskellige racer, som du kan vælge imellem, hvor jumbo vagtler er den største af racerne. Hvis du er blevet interesseret i at vide mere om den nyttige jumbo vagtel, så kan du læse meget mere om racen herunder. Undersøg eventuelt også muligheden for selv at blive ejeren af Jumbo vagtler hos Dyreportal.dk.

Læs mere i vores leksikon om racen Jumbo Vagtler.

Køb jumbo vagtler

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Her lever de naturligt

Jumbo vagtler er en hønsefugl, som hører til fasanfuglefamilien. De kaldes også for japanske vagtler, og som navnet antyder, så stammer de oprindeligt fra Asien, hvor de kan findes i Japan, Korea, Sibirien, Mongoliet og Nordkina. Vi har også vagtler i den frie natur i Danmark, men de kommer altid fra Middelhavsområdet og er her kun som trækfugle om sommeren.

I Danmark yngler de både i vilde engeområder og på korn-, kløver- og græsmarker, og det er en sky fugl, så det er sjældent, at du kan få dem at se. Antallet af vagtler i Danmark om sommeren varierer afhængigt af det danske sommervejr. I naturen søger de efter føde ved at skrabe med næb og fødder i jorden, hvor de leder efter frø, insekter og larver. Disse forhold bør så vidt muligt efterlignes, når vagtlerne holdes som tamfugle, så de bliver stimulerede tilstrækkeligt og får en optimal kost.


Sådan ser jumbo vagtler ud 

Vagtler varierer i størrelse alt efter race, men generelt er det en lille hønsefugl. Den mindste race er 14 centimeter og de store jumbo vagtler er mellem 16 og 18 centimeter. Ud over deres lille størrelse så kendes de bedst på deres mørke overside med lyse striber og deres lysere underside med sorte striber, og så har de en lys stribe over hvert øje. Hannerne har derudover en mørk masketegning. Jumbo vagtler, som er fremavlet til kødproduktion, findes i et væld af forskellige farver og kan både være lysere eller mørkere end standarden.


De bør ikke leve i for små bure

Selvom jumbo vagtler er relativt små hønsefugle, så bør de ikke bo i for små bure. Hvis de bliver forskrækkede, så letter de lige op i luften og kan derfor komme slemt til skade, hvis der er for lavt til loftet. De bør derfor altid gå i en voliere, der er minimum 100 centimeter lang, 100 centimeter bred og 150 centimeter høj. Volieren bør også være overdækket, sådan at bunden altid er tør. For at undgå rovdyr, som for eksempel katte, så bør man altid grave volierens sider 35 centimeter ned i jorden.

Jumbo vagtler kan tåle at bo ude hele året rundt, så længe volieren er overdækket, og siderne er afdækket med plast eller lignende.


Jumbo vagtler er sociale fugle

Vagtler er sociale fugle og bør altid gå sammen i par. Dog bør du have flere hunner til én vagtelhan, da han ellers vil være for hård ved en enlig hunfugl. Er volieren tilstrækkeligt stor og velbeplantet, så kan de sagtens gå sammen med andre fuglearter.


Hvorfor er de nyttige for dig?

Hvis du har et drivhus i haven og ønsker en bæredygtig måde at holde mængden af skadedyr nede, så kan du med fordel investere i en lille flok jumbo vagtler. Det eneste du skal sørge for, er et optimalt bunddække, så de får noget materiale at skrabe i, og foder der efterligner deres naturlige fødekilder. Derudover bør du have fuglenet omkring drivhuset, så de ikke flyver væk, når du lufter ud.

I tillæg til skadedyrsbekæmpelsen så er jumbo vagtler produktive fugle, hvis æg vejer mellem 14 og 18 gram, og de kan derfor fint fungere som mad for mennesker. Vær dog opmærksom på, at jumbo vagtler godt kan finde på at gå i nye plantespirer, som derfor skal dækkes af, så fuglene ikke ødelægger dem.