FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Pindsvin til salg

Et pindsvin er en lille gnaver, som du måske har set vandre rundt i din have fra tid til anden? I så fald er det det vesteuropæiske pindsvin du har stødt på, som er den eneste art, der er at finde i den frie natur i Danmark. Her er der tale om et pattedyr med en hulens masse karakteristiske pigge på ryggen. Dens absolut bedste forsvar er, at rulle sig sammen som en kugle og stritte med de mange pigge, så ikke det er bekvemt for rovdyr at skulle have den i munden. Det er et natteaktivt dyr, der lever i et stort antal i den nordlige del af Europa, og derfor er det nok ikke et dyr, du vil støde på, når du går morgentur med hunden.

Læs mere i vores leksikon om racen Pindsvin.

Køb pindsvin

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Der er et utal af pigge på pindsvinets ryg

Et pindsvin har utroligt mange pigge på ryggen, og fra den bliver født til den bliver kønsmoden øges antallet af pigge fra omkring 100 styks og op til 5000-7000 pigge. Det er et utroligt effektivt forsvar, både at pindsvinet kan stritte med sine pigge når den skal gøre sig stor og farlig overfor sine rivaler, men den er også godt beskyttet, når først den har rullet sig sammen som en lille kugle, stritter med piggene og gemmer alle de udsatte steder sikkert og forsvarligt inde mod midten. Der er ikke mange pindsvinespisende rovdyr, der synes om at skulle tygge sig igennem de hårde pigge, og det er som regel også nok til, at de løber hurtigt væk fra det hårdføre pindsvin igen.

 

Det lille pindsvin er konstant på jagt efter mad

Et pindsvin lever af mere eller mindre alt, hvad den kan finde og er det, man kalder altædende. Den har brug for en masse proteiner og fedt og det er lige præcis hvad den foretrækker fra insekter og bløddyr. Dog er de også hurtige og agile nok, til at kunne fange et firben i ny og næ, eller komme tæt nok på en fugleunge til at spise som dessert. Når ikke der lige er byttedyr tilstede i nærheden af pindsvinet, så spiser den gerne en smule planter og ellers nødder, grankogler, agern og bær. Det er vigtigt at det lille pindsvin får så meget indenbords som muligt, da de skal have nok forsyninger til at gå i vinterhi når det bliver koldt og samtidig også sørge for at fodre deres unger til foråret.

 

Den lille afrikanske fætter kan du have hjemme i stuen

Der er flere og flere der får øjnene op for det søde lille pindsvin og ønsker at have et af slagsen hjemme i stuen. Her er der dog ikke tale om de kendte vesteuropæiske pindsvin, men derimod om afrikanske hvidbuget dværgpindsvin. De er en hel del mindre end dem du kender fra skoven, men mindst ligeså skønne. De bliver gerne omkring 5 år, hvis du sørger for at passe godt på dem og give dem den ro der er brug for. Pindsvin er nemlig nataktive og skal have ro om dagen, hvor de sover på livet løs. Hvis der så samtidig ikke er nok varme i terrariet til de afrikanske fætre, så vil deres aktivitetsniveau være endnu lavere.

 

Pindsvin er en fornøjelse at observere

Når du har et pindsvin derhjemme, så skal du ikke forvente at der er lagt op til den helt store nære kontakt og en masse intim hygge. Piggene taler lidt for sig selv, pindsvin er ikke interesserede i at skal have tæt kontakt. Hvis de er vænnet til det fra starten, så kan de dog trænes til at blive håndteret en smule. Pindsvin skal du have fordi du syntes de er hyggelige dyr, som du ønsker at kigge på og nyde selskabet af på afstand.

 

Led efter dit nye pindsvin på dyreportal.dk

Pindsvin er et anderledes kæledyr som meget få dansker har, det er dog blevet mere populært gennem årene, vi ser flere og flere som erhver sig et pindsvin som kæledyr eller som eksperter vil sige et hobbydyr. De bliver 17-25 cm Hanners voksenvægt er ca 400 - 600g Hunners voksenvægt er ca 300 - 500g.

Hvis du leder efter et lille pindsvin, en af dem som man gerne på have gående i fangenskab, så kan du eventuelt se om der ikke skulle være nogle til salg på dyreportal.dk Her er der gratis mulighed for at indsætte annoncer på de dyr, der savner et nyt hjem. Alle annoncer er sikre at tilgå, da der her er tale om en grundig gennemgang inden de bliver tilgængelige online. Så er der nemlig ikke nogle falske profiler eller uægte dyr, der kommer til salt på dyreportal.dk.