FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Stinkdyr til salg

De fleste antager, at stinkdyr er i familie med katte, men de er faktisk mere beslægtede med mårfamilien. Den flotte pels har gjort dem til et eftertragtet bytte for pelsjægere i mange århundreder, og deres ildelugtende forsvarsangreb har tjent dem en plads i jokes og komedier i moderne tid. Men vidste du, at det nogle steder er muligt at have et stinkdyr som kæledyr? Det virker spøjst, men den er god nok. Lær om, hvor og hvordan stinkdyret kan holdes som kæledyr, her.

Læs mere i vores leksikon om racen Stinkdyr.

Køb stinkdyr

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Ikke et lovligt kæledyr i Danmark

Det er meget vigtigt at forstå, at stinkdyret intet sted og under ingen omstændigheder er lovlige kæledyr i Danmark. Al salg af dem er illegal, og at holde dem anses for dyremishandling og straffes som minimum med at få dyret fjernet. Stinkdyr lever ikke vildt i Danmark, da de er et nordamerikansk dyr, og derfor slet ikke findes i resten af verden. Lidt overraskende er det, at det faktisk ”kun” har været ulovligt at holde stinkdyr siden 2003. Det er lovligt at holde dyrene som kæledyr i de amerikanske stater Kentucky, Michigan, Oregon og Pennsylvania, så længe der er givet tilladelse og vaccinationer. I Florida, Indiana, Ohio, Wyoming og New Jersey er det altid lovligt at holde dem, hvis de er blevet avlede i staten.

 

Sådan fungerer et stinkdyr som kæledyr

Selvom stinkdyret er en nysgerrig og ret stædig størrelse, kan den være meget kærlig som kæledyr, og dét er bl.a. appellen hos nogle mennesker rundtom i verden. De er intelligente væsner, som elsker at blive kælet med, og de kan ligefrem opføre sig som en skødehund. Stinkkirtlerne fjernes kirurgisk fra stinkdyret, mens den endnu er unge, hvis den bliver opdrættet som kæledyr.

Derfor kan et stinkdyr, der først har været kæledyr eller er blevet opdrættet som et sådant, ikke sættes fri i naturen. Hvis et dyr bliver fundet som ulovligt kæledyr, vil det blive fjernet og højst sandsynligt sendt til en zoologisk have. Aktivister, der opdager ulovlige stinkdyr, må ikke slippe dem fri, men skal kontakte myndighederne. Dyrene kan ikke klare sig i det vilde, og vil hurtigt omkomme.

 

Stinkdyrets pasning og pleje

Det er forholdsvis nemt at passe på et kælestinkdyr. De skal se en dyrlæge med jævne mellemrum, ligesom alle andre kæledyr, men spiser ellers nødder og tilberedte korn, men kan også spise lidt hundemad og yoghurt, som kan blandes i deres kost. Det er vigtigt, at stinkdyr får mad med et højt kalciumindhold, og taurinsupplering skal også huskes. Unge individer skal fodres flere gange om dagen, mens de voksne kan nøjes med fodring hver morgen og aften.

 

Habitat og levevilkår

De fleste stinkdyr kan sagtens trænes til at blive husvenlige gennem hjørnetræning. De skal bruge de samme redskaber som en kat, men det er vigtigt, at de to ikke forveksles. Stinkdyrene kan ofte også komme overens med andre dyr på deres størrelse, men de skal ikke sættes sammen med større dyr, der kan true dem, eller helt små dyr, der kan blive legetøj. Små, blide hunde er som regel det bedste valg, men katte er også et rigtig godt bud, da de to gerne adoptere hinanden.

Selv i et urbant miljø er katte og stinkdyr blevet observerede til at dele udendørs madskåle eller lege med hinanden. Husk dog på, at stinkdyret ikke længere har sine stinkkirtler, og derfor har sværere ved at forsvare sig selv.

 

Andre kæledyr, du kan overveje

Stinkdyret er ulovligt i Danmark, men der er heldigvis andre spøjse kæledyr, du kan overveje, hvilket du i første omgang kan se mere til hos Dyreportal.dk, hvor der er en masse information om salg og køb af forskellige dyr. Du kan overveje en kælegris, hvis du bor på landet eller har rigeligt med plads. De er kløgtige og loyale, og små grise kan sagtens blive gode kæledyr. Der er dog strenge regler for at holde kælegrise. Hvis du har tålmodighed og oprigtigt ønsker det bedste for dit kæledyr, kan du også overveje et langøret pindsvin.

Det er et atypisk kæledyr, og du skal sætte dig rigtig godt ind i, hvordan det skal håndteres. Et pindsvin er ikke en modedille, men et levende dyr ligesom ethvert andet. Hvis du har gode udendørsarealer, kan du adoptere en dværgged, som kan erstatte hunden. De legesyge geder kan nemt tilpasse sig miljø og mad, og kræver meget kærlighed og opmærksomhed fra sine ejere.