En Sugar glider, også kaldet korthovedet flyvepungegern, hører til gruppen af australske pungdyr og familien Petauridae, der omfatter omkring 10 andre arter af flyvepungegern. Sugar gliders lever naturligt i det nord- og østlige Australien, Ny Guinea og en del omkringliggende øgrupper. De er tilpasset et liv i træerne, hvilket gør dem særdeles dygtige til at klatre og springe. Udover det har de en hudmembran mellem for- og bagben, der gør dem i stand til at svæve mellem træerne.
Ønsker man et anderledes kæledyr, som ikke mange andre har, er en Sugar glider en mulighed. Dyret stiller dog ret store krav til dets ejer og det anlæg, det skal bo i, da det er trælevende og sjældent kommer ned på jorden.
Læs mere i vores leksikon om racen Sugar Glider.
Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.
En Sugar glider har en egernlignende krop, store øjne og en lang, busket hale, som den bruger til at gribe fat og holde balancen med. Deres krop bliver ca. 24-40 cm. lang fra snude til halespids, hvoraf halen udgør ca. halvdelen af længden. Deres vægt ligger mellem 120-135 g, men nogen kan komme helt op at veje 160 g. Prisen kan være alt fra 2000 kr til 3500 kr. Dyrene lever sammen i flokke, der typisk består af flere voksne Sugar gliders og deres unger, som kaldes joeys. De er nataktive og kommunikerer med hinanden via duftstoffer og lyde og kan derfor larme en del om natten.
Gruppens dominerende han afmærker gruppens territorium og medlemmer med duftstoffer fra duftkirtler og spyt. Indtrængende individer, der ikke er medlem af gruppen, bliver jaget væk. En Sugar gliders lyde består bl.a. af høje skrig samt grynt, hvis reden forstyrres. Derudover smasker de, når deres mad er god, laver klikkende lyde, når de hygger sig og udsender en hvislelyd, som de kalder med. Udover det er dyrene omnivores, hvilket betyder, at de er altædende. Typisk æder de frugt, plantesafter og hvirvelløse dyr.
En Sugar glider kan godt fungere som kæledyr, men det kræver meget af ejeren. For det første pga. dyrets store sociale behov. Sugar gliders skal altid holdes minimum i par og allerbedst i harmoniske familiegrupper, da de kan blive deprimerede af at være alene, og menneskekontakt kan ikke erstatte kontakt med dyr af samme art. Det bliver anbefalet at holde dyrene sammen i de grupper, de er vokset op i.
Sætter man fremmede individer sammen med en allerede etableret gruppe, skal man være meget opmærksom på de nytilkomne, da resten af gruppen godt kan opføre sig aggressivt over for dem. Skal Sugar gliders udgøre kæledyr, må de aldrig anskaffes som vilde, men altid være opdrættet i fangenskab.
Når en Sugar glider er på jagt efter føde, bevæger den sig rundt i træerne, bl.a. ved at svæve. Derfor kræver Sugar gliders et stort og rummeligt anlæg i form af en indendørs voliere, der også gerne skal give adgang til et udendørs areal, som de kan bruge i de varme sommermåneder. For to Sugar gliders skal volieren som absolut minimum være 2 x 1,5 m og 2 m i højden, og derudover skal de dagligt lukkes ud på et større område i deres aktive periode, så de har mulighed for at udføre deres naturlige svæveadfærd samt klatre og springe.
Et anlæg til Sugar gliders skal så vidt muligt indrettes i stil med deres naturlige habitat. Der skal altid være et stort system af grene og naturreb og gerne flere større træer med en del hulrum i stammerne. Det giver dyrene rig mulighed for at bygge rede, svæve, springe, hvile og skjule sig. Nogle af rebene, træerne eller grenene skal helst placeres således, at det ikke kan lade sig gøre for Sugar gliderne at springe mellem dem.
Derudover har de brug for flere redekasser, der sidder højt over jorden og væk fra direkte sol.
Er din interesse blevet vakt, og mener du, at du kan give Sugar gliders et godt og aktivt liv, så kan du finde dem til salg på Dyreportal.dk. Ønsker du i stedet at sælge en Sugar glider, kan du også trygt gøre det samme sted.