FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Ugle til salg

Uglen er en flot, sød og nogle gange lidt uhyggelig fugl, som flere og flere gerne vil holde som kæledyr. Men er det overhovedet lovligt at have dem i fangenskab som privatperson herhjemme i Danmark? Du kan læse om det hele her og få en bedre forståelse for, hvad uglen kræver, og hvorfor det ikke er det ideelle kæledyr. Ikke alle dyr er egnede til fangenskab, og selvom de ser søde ud, er nogle bedre at beundre på afstand eller ved særlige lejligheder.

Læs mere i vores leksikon om racen Ugle.

Køb ugle

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Må ugler holdes som kæledyr?

Med en særlig tilladelse fra Miljøstyrelsen er det lovligt at holde en ugle i fangenskab i Danmark, men det er meget begrænset, hvilke arter må holdes. Du skal søge om enten dispensation eller tilladelse, hvis du vil holde rovfugle som ugler i fangenskab i Danmark, og i nogle tilfælde skal du anmelde de fugle, du holder, hvis der er tale om arter, der findes i naturen herhjemme – også selvom de ikke er rovfugle. Husk altid på, at uanset hvor søde og venlige, de virker, er uglen et vildt dyr. De er ikke blevet domesticerede som hunde, og de vil stadig have deres naturlige instinkter.

 

Overvej uglen grundigt

Det vigtigste, du skal overveje, inden du anskaffer dig en ugle, er; hvorfor vil du have den? Hvis du synes, det kunne være en sjov tilføjelse til dit hjem, fordi du elsker serier som Harry Potter, skal du ikke have en ugle. Du skal kun vælge at få dig en ugle, hvis du går op i rovfugle og deres adfærd. At holde fugle er ikke et eventyr eller en fantasi, og særligt rovfugle kan være både aggressive, tage meget plads, og give dig store problemer, hvis du ikke kan håndtere dem.

 

En rovfugl er desuden heller ikke dit valg, hvis du vil have et dyr, du kan sidde og kæle med. Hvis du har set dyrepassere på nettet, der nusser med ugler, er det fint, men du skal være opmærksom på, hvor meget træning, stimulering og motion, dyrepasseren skal give, når videoen er slut.

 

Særlige behov

Noget af det, du skal være klar over, hvis du ønsker at anskaffe dig en ugle, er, at de skider meget – også mere end almindelige fugle. Deres efterladenskaber lugter desuden lidt mere, fordi der er tale om et rovdyr. Du bør ikke holde din ugle inde i huset, men sørge for at få en ordentlig indhegning til den. Ugler spiser hele dyr som mus, gnavere, frøer og insekter. Det er vigtigt, du ved, hvad den enkelte art har behov for, og du skal vide, hvor du kan få fat i frisk mad til den. Læs også op på, hvordan du bedst håndterer uglegylp.

 

Ugler og børn

Børn kan sagtens komme i kontakt med ugler, hvis det foregår sammen med en ansvarlig og kyndig voksen. Du kan derfor nemt sige hej, når der er ugleshow, eller når en dyrepasser tilbyder at sige hej til fuglen. Men en ugle bør aldrig være et barns kæledyr. Den skal passes af en voksen og kræver et ordentligt habitat, og må derfor heller ikke holdes på et værelse.

 

Ugler og andre dyr

Ugler er vilde dyr med deres jagtinstinkter intakt. Du kan godt holde flere ugler sammen, men vær opmærksom på, at nogle ugler godt kan finde på at tage små katte, hunde og gnavere. Vær forsigtig med, hvilke dyr, du sætter sammen, og lad aldrig en ugle og et andet dyr være alene sammen.

 

Alternativer til ugler

Uglen er en fin fugl, men den er ikke egnet som privat kæledyr, og du bør tænke dig rigtig grundigt om, inden du anskaffer dig én. I stedet bør du overveje én af de mere almindelige fugle, fx forskellige papegøjer eller udendørs nyttefugle som høns, ænder eller duer.


Hvis du gerne vil se ugler i din have, og du bor nær skov eller vild natur, kan du i stedet sætte uglekasser op. På den måde kan du hjælpe din lokale natur, uden at skulle holde uglen eller sørge for dens velbefindende. Det er et meget bedre alternativ til at købe og holde ugler selv. Hvis du vil have en ugle, så sørg for at anskaffe dig én fra en ansvarlig avler, hvilket du blandt andet kan undersøge mulighederne for hos Dyreportal.dk.

 

Bemærk

Det kræver en særlig tilladelse fra milijøstyrelsen for at må have en ugle.

Det er dog utroligt begrænset hvilket arter man må holde i fangeskab.