Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

 • Hunde Hunde
 • Katte Katte
 • Fugle Fugle
 • Akvariefisk Akvariefisk
 • Krybdyr Krybdyr
 • Gnavere Gnavere
 • Heste Heste
 • Andre Andre

Pris

Lokation

 • Hovedstaden
 • Sjælland
 • Syddanmark
 • Midtjylland
 • Nordjylland

Køb stuefugl - find andre fugle til salg

Se hele salgslisten af fugle til salg i Danmark. Du finder alt fra papegøjer til kakaduer. Lige meget hvilken fugleart du søger, kan du finde den hos os. Vi har samlet et godt udvalg af fugle til salg.

Lige nedenfor finder du hele udvalget indenfor denne art, hvis du kigger længere nede, kan du læse hvad du skal vide, før du køber fugl som dit nye kæledyr..

Læs mere i vores leksikon om racen Andre Fugle.

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Andre fugle

Fugle er kæledyr som ofte overses. Mange tænker med det samme på katte eller hunde, når de overvejer hvilket kæledyr, de skal have. Det er en skam, for fugle kan være fantastiske kæledyr.

Fugle er ikke bare smukke, men også meget sociale dyr, som med deres aktive væsen kan bringe liv og stemning til ethvert hjem.


Fugle som kæledyr

Fugle er fantastiske kæledyr, som kan give selskab og glæde og tilføre ens hjem liv. Men hvad kræver det at holde fugle som kæledyr og hvilke slags fugle, skal man vælge? Det vil vi se nærmere på her.


Hvilke fugle skal jeg vælge?

Der er flere ting du bør overveje, inden du anskaffer dig fugle. Du bør fx se på hvor meget plads du har til rådighed samt hvilke typer af fugle, som passer bedst til dig. Er du fx til meget aktive fugle, mere stillesiddende fugle, nysgerrige eller snakkende fugle? Du bør desuden også overveje hvor mange penge, du er villig til at betale for fuglene. Ikke alle fugle koster det samme, og nogle arter kan være markant dyre end andre.

Endelig bør du overveje, hvor meget tid og energi du vil bruge på fuglene. Der kan være stor forskel på, hvor stort et behov fugle har for interaktion med dig. Det er derfor vigtigt, du vælger en fugl, som passer til det engagement, du har tænkt dig at give.


Hvor meget plads kræver fugle?

De fugle, du beslutter dig for at have, skal passe til den plads, du har til rådighed. Bor du fx i lejlighed, har du formentlig ikke plads til en stor voliere, som du måske har, hvis du bor i et hus med en have.

Undersøg derfor altid, hvor meget plads de fugle, du overvejer at anskaffe dig, kræver. Et eksempel på en fugl, som ikke kræver særlig meget plads, er den australske parakit. Den australske parakit er en ganske lille fugl, og er derfor ideel til dig, som bor i lejlighed hvor pladsen er trang. Parakitter er desuden intelligente og lærenemme fugle, som sagtens kan lære forskellige tricks og kunstner, hvis man er villig til at bruge tid på dem. Har du lidt mere plads, fx til en voliere i haven, har du mulighed for at anskaffe dig fugle, som er mere pladskrævende. Det kunne fx være kakaduer. Kakaduer er meget sociale fugle, som kræver opmærksomhed og aktivering på daglig basis for at trives. De kræver også en del plads, så de har mulighed for at flyve rundt og styrke deres vinger, hvorfor disse fugle egner sig godt til dig, som har mulighed for enten et stort bur eller voliere.

Pleje og pasning af fugle

Alle fugle kræver daglig pasning og pleje, og alt efter hvilken fugleart du vælger, er det noget du skal være indstillet på at gøre i mange år. Nogle fuglearter kan nemlig blive helt op til 50 år gamle.

Pleje og pasning af fugle inkluderer bl.a. rengøring af bur eller voliere samt rengøring i hjemme, hvis man har fuglene inde i ens hus eller lejlighed. Fugle kan nemlig godt svine en del – også udenfor deres bur.

Det er desuden også dit ansvar som ejer, at sørge for at fuglene trives. Det vil sige, at du er ansvarlig for at aktivere fuglene og give dem opmærksomhed. De fleste fugle kræver, at de bliver aktiveret på daglig basis. Selvom fugle ikke skal luftes, som fx en hund, så skal de stadig have mulighed for at komme ud af buret eller deres voliere af og til, så de kan flyve frit rundt. At holde fugle som kæledyr er noget, alle kan lære. Og hvis du er indstillet på at bruge din tid og energi på dem, vil du blive belønnet med nogle fugle, som vil knytte sig nært til dig, og som du vil få gavn og glæde af i mange år.


Læs hvordan du finder den rette fugl - køb og salg af stuefugle

På dyreportal.dk har vi et godt og kæmpestort udvalg af fugle som sælges. Når man vælger en fugl som kæledyr skal man være klar over hvad det kræver at tage sig af den.

Det allerbedste når man vælger en stuefugl som kæledyr er at den ikke skal gå til træning eller skal ud for at luftes, du lukker den ud af buret og lader den fugle rundt omkring i din villa de fleste arter er meget selskabelige og danner et stærkt bånd til deres ejere. De fleste fugle er meget kloge og har brug for at blive udfordret hver eneste dag og bør som hovedregel flyve hver dag.

Når du har besluttet at du skal være fugleejer, er det vigtigt du får læst op på alle fuglearter for at finde den stuefugl der passer til dine behov. Der findes i Danmark omkring 400 arter, dog ikke alle som egner sig som kæledyr. Du kan læse om alle relevante arter i vores leksikon. Læs fugleleksikon Herinde finder du alt fakta omkring de forskellige fugletyper.

Læs om de populære fuglearter

Her er de mest populære fugle i hjemmet er de fem typer vi kender papegøjer, kakaduer, undulater, nymfeparakitter og kanariefugle. Søger du en af disse arter, men vil gerne have noget mere viden om den enkelte fugl, kan du benytte dig af vores leksikon hvor der er lavet komplette beskriver på alle kæledyr. Der kan du læse hvor gamle de kan blive hvor papegøjen har en levetid på op til hele 50 år hvor de andre arter bliver omkring 10 - 15 år.

Leder du efter sted hvor du kan sælge dine fugle?

Her hos dyreportal.dk gør vi alt for at sikre både sælger og køber til at have en tryg og sikker dyrehandel Som køber kan man føle sig i sikkerhed når man køber fugl på hjemmesiden da alle annoncer bliver gennemgået manuelt. Som sælger kan man oprette en gratis fugle salgsannonce som bliver vist til mange tusindvis af interesseret køber, det tager under 5 minutter at lave den. Klik her og opret en gratis annonce