FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Fugle til salg - dværgpapegøje

Her finder du et udvalg af fugle til salg i Danmark. Du finder alt fra kanariefugle til undulater. Uanset hvilken fugleart du søger, kan du finde den hos os. Vi har samlet et godt udvalg af fugle til salg.

Nedenunder finder du hele udvalget indenfor denne art, hvis du kigger længere nede, kan du læse hvad du skal vide, før du køber fugl som dit nye kæledyr..

Læs mere i vores leksikon om racen Dværgpapegøje.

Køb dværgpapegøje

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Læs om dværgpapegøje

Dværgpapegøjer kommer fra Afrika og er i modsætning til almindelige papegøjer en anelse mindre – heraf navnet dværgpapegøjer.

På latin hedder dværgpapegøjer ”Agapornis”, som er en sammenslutning af ”agape”, som betyder kærlighed og ”ornis” som betyder fugl. Det vil sige ”kærlighedsfugl” direkte oversat. Dværgpapegøjer har fået netop dette navn pga. deres adfærd, hvor de elsker at sidde meget tæt sammen og nusse og pudse hinanden.Dværgpapegøjers udseende

Dværgpapegøjer er en miniudgave af almindelige papegøjer og den mindste af alle papegøjearter. De bliver således kun ca. 15-17 cm og vejer mellem 40 og 60 g. De har en rund og robust kropsbygning, en kort hale og et bredt næb. Deres fjerdragt er fra naturens side lysegrøn med gule aftegninger. Der er dog fremavlet dværgpapegøjer i andre farver sidenhen.

Der findes i alt ni forskellige underarter af dværgpapegøjen, som varierer en smule i udseende. Alle arterne lever i Afrika, men i forskellige regioner. De ni forskellige underarter af dværgpapegøjen er:

1. Rosenhovedet dværgpapegøje
2. Rødhovedet dværgpapegøje
3. Sorthovedet dværgpapegøje,
4. Sodbrunhovedet dværgpapegøje
5. Jordbærhovedet dværgpapegøje
6. Taranta dværgpapegøje
7. Gråhovedet dværgpapegøje
8. Orangehovedet dværgpapegøje
9. Grønhovedet dværgpapegøje.

Den rosenhovedet dværgpapegøje, som oprindeligt kommer fra den nordlige del af Sydafrika, Namibia og Angola, er den mest udbredte og populære. Den er kendt for at være utrolig nem og være meget ynglevillig.


Dværgpapegøjer som kæledyr

Dværgpapegøjer egner sig godt som kæledyr og er generelt meget nemme at have med at gøre og nemme at holde i bur. Alle underarterne af dværgpapegøjen, undtagen den grønthovedet dværgpapegøje, kan holdes i fangenskab uden problemer. Dværgpapegøjer er energiske, sociale og nysgerrige dyr. De trives derfor bedst sammen med andre artsfæller. Du vil aldrig kunne give en dværgpapegøje den opmærksomhed den har brug for i alle døgnets timer, da der altid vil være tidspunkter, hvor du ikke er hjemme. Derfor bør man som udgangspunkt altid anskaffe sig mindst et par dværgpapegøjer, så de kan holde hinanden ved selskab, når du ikke er hjemme. Ønsker du at have en meget tam dværgpapegøje, anbefales det dog at starte med en, så du kan lære den at blive tryg ved dig fra den er ganske lille. Dværgpapegøjer kan bedst lide at være beskæftiget. Det er derfor vigtigt, at de har rigeligt med ting i deres bur, som de kan gnave og tygge i.

Dværgpapegøjer er desuden monogame, ligesom ænder, dvs. at de forbliver sammen med den samme partner hele livet. Derfor bør man aldrig skille to dværgpapegøjer ad, som er vant til at være sammen. Det kan føre til mistrivsel, og nogen påstår sågar at det kan være livstruende for papegøjen.Før du køber en dværgpapegøje

Før du anskaffer dig en dværgpapegøje, er der nogle forhold, du bør overveje inden da. For det første skal du være sikker på, at du har råd. En dværgpapegøje kan nemt koste ca. 1000 kr. og hertil kommer bur, foder, legetøj og meget andet. Dernæst skal du være sikker på, at du har plads nok. Dværgpapegøjer kræver et bur i en god størrelse, og sådan et fylder altså en del. Desuden skal det rengøres dagligt. Husk også på, at en dværgpapegøje kræver opmærksomhed og engagement fra dig hver dag, for at den trives. Og det er ikke kun det første år eller de første par år – det er hele livet, og en dværgpapegøje kan blive op mod 20 år.

Hvis du overvejer at have din dværgpapegøje fri i dit hus eller lejlighed af og til, skal du være forberedt på, at den kan være ret destruktiv. Forbered dig på, at den godt kan ”komme til” at gnave nogle af dine ting i stykker og generelt bare sprede rod og ødelæggelse, hvis den får lov til det.

Er du indstillet på overstående, kan en dværgpapegøje blive et fantastisk kæledyr, som vil sprede glæde i hele hjemmet.