Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb stuefugl - find gouldsamadine til salg

Se hele salgslisten af fugle til salg i Danmark. Du finder alt fra papegøjer til kakaduer. Lige meget hvilken fugleart du søger, kan du finde den hos os. Vi har samlet et godt udvalg af fugle til salg.

Nedenunder finder du hele udvalget indenfor denne art, hvis du kigger længere nede, kan du læse hvad du skal vide, før du vælger at købe fugl som kæledyr..

Læs mere i vores leksikon om racen Gouldsamadine.

Køb gouldsamadine

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

 

 

Gouldsamadine

En gouldsamadine, også kaldet en australsk pragtfinke, er en fugleart inden for finker. Det er en udryddelsestruet art med kun ca. 2.500 eksemplarer tilbage i det fri. Fuglen yngler dog i fangenskab og kan således købes i dyreforretninger som kæledyr.



Udseende og kendetegn

Gouldsamadiner er nogle meget flotte og farverige små fugle. Typisk er de grågrønne som små og senere, når de bliver voksne, kommer alle de mange flotte farver frem. De mest almindelige farver er grøn med lilla, rødt, sort eller gul. De fås dog også som både hvide og blå.

Hannerne er generelt lidt mere farvestrålende end hunnerne.



Gouldsamadine som kæledyr

En gouldsamadine er en meget populær fugl at holde som kæledyr, pga. dens meget flotte og farverige fjerdragt samt rolige og fredelige væsen.

Fuglen er oprindeligt fra Northern Territory, som er et territorium i det centrale og nordlige Australien. Fuglen er derfor vant til lidt varmere temperaturer, end vi har her i Danmark. Derfor er det ikke en fugl, som egner sig til at være ude hele året rundt. Faktisk skal en gouldsamadine helst holdes indendørs, da der sjældent er varmt nok i Danmark, til at den trives udenfor. Vælger man alligevel at holde sine gouldsamadiner i bur eller voliere udenfor, bør de altid have adgang til et opvarmet indebur. Gouldsamadine er en social og nysgerrig fugl, hvorfor det anbefales at man som minimum anskaffer sig to fugle, så de kan holde hinanden ved selskab. Generelt er en gouldsamadine en nem og let fugl at holde som kæledyr.



Gouldsamadine i bur eller voliere

En gouldsamadine kan både holdes i bur eller voliere. Det anbefales at holde dem i en voliere, så de har god plads og mulighed for at flyve og styrke vingerne. En gouldsamadine er en fugl, som er meget nysgerrig og som gerne vil aktiveres og have noget at give sig til. Sørg derfor for, at fuglene har tilstrækkeligt med legetøj i buret eller deres voliere, så de har noget at få tiden til at gå med. Det kan fx være noget at bide i, gynger, stiger eller reb. Prøv dig frem, og se, hvad dine gouldsamadinere godt kan lide.



Gouldsamadine sammen med andre fugle

Man kan godt holde gouldsamadine sammen med andre slags fugle, så længe disse blot er af ca. samme størrelse. Man kan også sagtens have en voliere eller et bur kun med gouldsamadiner, og hvis de har tilstrækkeligt med plads, er der god mulighed for, at de yngler.



Foder til gouldsamadine

Gouldsamadiner er faktisk relativt kræsne fugle, i modsætning til mange andre fuglearter. De skal derfor fodres med en tropeblanding samt græs og forskellige former for frø. Derudover kan man supplere med lidt grønt. Har man fx urter i haven kan man også med fordel fodre sine gouldsamadiner med disse. Fuglene kan have et lidt anderledes foderbehov, når de har unger. Det anbefales derfor at man undersøger fuglenes næringsbehov nærmere, i tilfælde af at de yngler og får unger.



Sundhed og sygdom

Som med alle andre fugle, er der risiko for, at ens gouldsamadiner bliver ramt af sygdom. Her er der nogle tegn, det er vigtigt, man er opmærksom på. Man skal fx holde øje med fuglenes fjerdragt. Bliver de matte eller mindre glansfulde, kan det være tegn på sygdom. En gouldsamadine som sidder med enten helt eller delvist lukkede øjne, kan også være tegn på, at den er syg. Opdager man en syg fugl, kan man prøve at varme den med en varmelampe. Er der ingen bedring at spore, anbefales det, at man tager fuglen til dyrlægen for nærmere undersøgelse. En gouldsamadine bliver typisk mellem 4 og 6 år gammel.