Se hele salgslisten af fugle til salg i Danmark. Du finder alt fra undulater til kanariefugle. Uanset hvilken fugleart du søger, kan du finde den hos os. Vi har samlet et godt udvalg af fugle til salg.
Hvis du kigger nedenunder finder du hele udvalget indenfor denne art, hvis du kigger længere nede, kan du læse hvad du skal vide, før du beslutter dig for at købe fugl som kæledyr..
Læs mere i vores leksikon om racen Guldfasan.
Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.
En guldfasan er en fugleart inden for fasanfamilien, som oprindeligt kommer fra Kina, hvor de lever i det fri. I Danmark lever guldfasanen kun som kæledyr i bur eller voliere. Dog er der set eksempler på undslupne guldfasaner i det fri.
Guldfasanen kommer som nævnt oprindeligt fra Kina, hvor de lever i det fri. Dog kan fuglen også opleves andre steder i verden, bl.a. i Danmark, men her er der typisk tale om undslupne fasaner, som er stukket af fra deres burer eller voliere.
Særligt hannerne (kokken) har et meget karakteristisk udseende. Den har en meget farvestrålende og flot fjerdragt, hvor hovedet og bagdelen er prydet med gyldne fjer. Selve kroppen er rød med en blå og/eller lilla ryg. Hannerne er typisk omkring 90 til 110 cm lange. Hunnerne (hønen) har en noget mere neutral og afdæmpet fjerdragt. De er typisk mørke og sortplettet med gyldenbrune aftegninger. Hunnerne er typisk omkring 60 til 80 cm lange.
Guldfasanen er en af de mest almindelige fasantyper at holde som kæledyr. Dette skyldes fasanens flotte udseende samt dens nemme og ligetil væsen. Det er generelt en nem fugl at håndtere – særligt i forhold til andre slags fasaner. Dog må man ikke forveksle guldfasaner med almindelige høns, som trods alt er endnu nemmere at holde. Her er guldfasaner væsentlig mere krævende at holde i fangenskab.
Guldfasaner behøver dog ikke nødvendigvis et frostfrit rum, som de kan gå ind i om vinteren – så længe de blot har adgang til at komme ind, så er det tilstrækkeligt.
Som hovedregel skal guldfasaner bruge mindst 20 kvadratmeter plads pr. fugl. Der skal enten være et tag eller et net over deres bur, så de ikke flyver ud. Derudover skal buret være gravet en anelse ned, da guldfasaner godt kan lide at grave. Guldfasaner har desuden ingen problemer med at yngle, selvom de holdes i bur. Vær dog opmærksom på, at ungerne er meget små, hvorfor det er vigtigt, at guldfasanernes bur eller voliere er helt tæt, så de ikke kan slippe ud.
Det er muligt at gøre en guldfasan tam, men det ikke er let. Det kræver tid og ikke mindst masser af tålmodighed. Har man ambitioner om at gøre en guldfasan tam, anbefales det, at man starter, fra den er helt lille.
Det største problem ved at holde guldfasaner som kæledyr er hanens røst, som godt kan være en smule voldsom, og som måske ikke vil være særlig velanset blandt naboerne. Lyden kan mest af alt sammenlignes med en person, som pifter meget højt.
Trods guldfasanens flotte og farvestrålende farver, er de relativt svære at spotte og observere i det fri. Man ved derfor kun ganske lidt om deres adfærd, når de ikke lever i fangenskab. Man ved dog, at guldfasanen har et meget bemærkelsesværdigt og karakteristisk parringsritual, eller frieri om man vil. Her danser hannerne nemlig rundt og viser deres flotte fjerdragt frem for hunnerne, samtidig med, at de udgiver en høj metallisk lyd. Det er et meget underholdende og sjovt syn, at se en guldfasans parringsdans. Guldfasaner kan godt flyve, men ikke særlig godt. De er temmelig klodsede og kan derfor kun flyve relativt korte distancer. De er, pga. deres lange hale og korte vinger, ikke bygget til længere flyveture. Til gengæld kan de løbe overraskende stærkt. Guldfasaner er som udgangspunkt ikke aggressive overfor ikke-konkurrerende arter, dvs. heriblandt også mennesker. Hannerne kan dog være godt aggressive overfor hinanden. Det er ses dog af og til, om end det er sjældent, at en hanfasan bliver aggressiv på en høne, og slår denne ihjel. Det skal dog understreges at dette er et sjældent fænomen.