Se hele salgslisten af fugle til salg i Danmark. Du finder alt fra nymfeparakitter til undulater. Uanset hvilken fugleart du søger, kan du finde den hos os. Vi har samlet et godt udvalg af stuefugle til salg.
Nedenfor finder du hele udvalget indenfor denne art, hvis du kigger længere nede, kan du læse hvad du skal vide, før du køber fugl som dit nye kæledyr..
Læs mere i vores leksikon om racen Kakadue.
Vi har fundet resultater til dig
Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.
På trods af navnet, er en kakadue ikke en due, men derimod en papegøje. Kakaduer er en gruppe af fugle inden for papegøjeordenen. De stammer oprindeligt fra øer ved Indonesien, Ny Guinea og Australien. Kakaduer er særligt kendt for deres meget særprægede og karakteristiske "hår" på toppen af hovedet, som kan rejse sig, når papegøjen er enten sur, på vagt eller vil charmere sig ind på hunnerne. Som kæledyr er kakaduer meget populære - særligt den hvide kakadue. Den sorte kakadue er derimod langt mere sjælden og betegnes som udrydningstruet. Derfor ses den sjældent som kæledyr.
Groft sagt kan kakaduen opdeles i to overordnede grupper: den hvide kakadue og den sorte kakadue. Under hver gruppe, er der yderligere en række forskellige underarter.
Under den sorte kakadue findes der i alt syv forskellige underarter. Disse værende:
· Hjelmkakadu
· Nymfeparakit
· Rødhalet ravnekakadu
· Lille ravnekakadu
· Gulhalet ravnekakadu
· Smalnæbbet ravnekakadu
· Hvidhalet ravnekakadu
Under den hvide kakadue, som er den største gruppe inden for kakaduer, findes 13 underarter. Disse værende:
· Rosakakadu
· Inkakakadu
· Langnæbbet kakadu
· Næsekakadu
· Nøgenøjet kakadu
· Tanimbarkakadu
· Salomonkakadu
· Filippinsk kakadu
· Lille gultoppet kakadu
· Stor gultoppet kakadu
· Brillekakadu
· Hvidtoppet kakadu
· Molukkakadu
I Australien, hvor kakaduen lever frit, betegnes den som et skadedyr, da den spiser og ødelægger landsmændenes marker. Derfor bliver mange kakaduer skudt, hvilket har ført til, at visse underarter, bl.a. rosakakaduen, har været udrydningstruet.
I det fri og i sine naturlige omgivelser, lever kakaduerne i store flokke. I fangenskab har kakaduer dog tendens til at blive en smule mere klæbende over for sine mennesker og mere uselvstændige. Kakaduer er også kendt for at larme ganske meget, når de holdes i bur. Kakaduer kan bedst lide at holde sig beskæftiget og have noget at give sig til. En kakadue, som mangler aktivering eller keder sig, kan således være meget destruktiv. Det er derfor vigtigt at sørge for, at ens kakaduer har tilstrækkeligt med legetøj i buret, og at selve buret er solidt bygget, så de ikke kan ødelægge det og slippe ud. På grund af kakaduens meget larmende og til dels destruktive adfærd, er det en fugl som ofte skifter meget ejer. Det er derfor vigtigt, at man sætter sig ordentligt ind i racen, dens behov og krav, før man anskaffer sig en.
Da der findes en lang række forskellige slægter og arter inden for kakaduen, er der ret stor forskel på, hvordan de ser ud.
De er typisk mellem 30 og 60 cm lange og vejer oftest mellem 300 og 900 gram. Nogle arter er større og tungere end andre.
Kakaduer findes i næsten alle tænkelige farver.
Alle kakaduer har en form for "hat" eller "fjertop", alt efter hvad man vælger at kalde den, som kan rejse sig når fuglen bliver enten vred, overrasket, bange eller bare nysgerrig. Den kan også rejse sig, når hannerne forsøger at charmere sig ind på hunnerne.
Kakaduen er også, uanset art og slægt, kendt for at have et næb som krummer meget. Sammen med fjertoppen, er det et af racens væsentligste kendetegn.
Kakaduer er som sagt en papegøjeart, som er kendt for at være meget larmende. Det skal man være forberedt på, før man anskaffer sig en. Bor man tæt på andre mennesker, bør man sikre sig, at fuglenes larm ikke vil genere eventuelle naboer. Kakaduer egner sig derfor ikke så godt til folk som bor i lejlighed eller rækkehus, eller i andre ejendomme, hvor man bor tæt på sine naboer. Kakaduer er desuden meget aktive, intelligente og nysgerrige fugle. De skal aktiveres og have opmærksomhed hver dag. Keder de sig, kan de blive meget destruktive. Det er derfor vigtigt, at ens kakaduer har et stort bur med tilstrækkelig plads, og at de har rigeligt med legetøj mm. til at holde sig beskæftiget. Derudover skal fuglene også have mulighed for at komme ud af buret og flyve frit inde i huset – gerne hver dag.