FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Fugle til salg - påfugl

Her finder du et udvalg af fugle til salg i Danmark. Du finder alt fra papegøjer til kakaduer. Lige meget hvilken fugleart du søger, kan du finde den hos os. Vi har samlet et godt udvalg af fugle til salg.

Nedenfor finder du hele udvalget indenfor denne art, hvis du kigger længere nede, kan du læse hvad du skal vide, før du beslutter dig for at købe fugl som kæledyr..

Læs mere i vores leksikon om racen Påfugl.

Køb påfugl

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Påfugl

En påfugl er en fugl i fasanfamilien, som oprindeligt stammer fra Indien og Sri Lanka. Påfuglen er dog blevet udsat mange steder i verden, og kan således opleves fritlevende mange steder – heriblandt også i Danmark. Påfugle er mest af alt kendt for hannernes yderst imponerende fjerdragt, som har en storslået hale, der kan slås ud, når de skal gøre sig til over for hunnerne. Påfuglen er nationalfugl i Pakistan og Indien.

 

Påfuglens imponerende hale

Påfuglen er en af de fugle, som har den mest imponerende og spektakulære fjerdragt – særligt halen. I yngletiden vil man kunne opleve hanpåfugle, som slår sine haler ud, så man rigtig kan se, hvor smukke de er, mens de danser rundt, for at tiltrække hunnerne. Husk på, at påfuglene taber deres flotte halefjer naturligt hvert år. Man behøver derfor ikke at slå påfuglen ihjel, for at få fat på dens flotte fjer. I det fri udgør påfuglens hale dog en betydelig fare og risiko. Den er nemlig stor og tung, og kan derfor nemt spottes af rovdyr. På trods af den store risiko, slår påfuglehannerne den alligevel ud, når ynglesæsonen starter, og man kan derfor sige, at påfuglens hale er et symbol på både styrke og mod. Det er da også derfor, at hunnerne typisk vælger den påfuglehan med den største hale. Hunnernes fjerdragt er, i modsætning til hannerne, noget mere afdæmpet og "kedelig". Til gengæld er den bedre kamufleret og derved svære at få øje på for rovdyr.

 

Påfugl som kæledyr

Påfuglen er en forholdsvis stor fugl, som kræver en del plads. Den bør derfor altid holdes i voliere udenfor, men hvor der er adgang til et inderum, eller som minimum en god overdækning, hvor der kan søges ly i tilfælde af uvejr. Størrelsens på påfuglenes voliere afhænger af, hvor mange man har. Som hovedregel anbefales det dog, at man sørger for, at påfuglene har god plads. Når man anskaffer sig påfugle for første gang, er det vigtigt at beskytte fuglene mod udefrakommende bakterier. Påfuglene kan nemlig være ret stressede, når de første gang flyttes til et nyt hjem, og en påfugl som er stresset, har nedsat immunforsvar. En påfugl kan blive helt op til 20 år gammel.

 

Påfugle i voliere

Sørg altid for, at påfuglenes voliere er helt aflukket. Selvom påfuglen ser stor og kluntet ud, kan de faktisk godt flyve ret godt. Er der ikke tilstrækkelig overdækning på fuglenes voliere, risikere du, at de stikker af.

Man kan dog godt have fritgående påfugle, men det kræver, at man bor relativt isoleret fra andre naboer. Påfuglene kan nemlig godt finde på at vandre rundt og de kan være ret destruktive. Desuden kan de være ret larmende i parringssæsonen, hvilket ikke altid er lige populært hos naboerne. Hvis du overvejer at anskaffe dig påfugle, skal du altid huske først at orientere dig om reglerne i det område, du bor. Påfugle kan godt gå sammen med andre fugle, som de som regel kommer fint ud af det sammen med. Det anbefales dog, at man kun holder én han, da der ellers kan opstå stridigheder.

 

Gøre en påfugl tam

En påfugl er ikke et traditionelt kæledyr, og kan ikke gøres tam på samme måde som fx en papegøje. Menneskelig kontakt er generelt ikke noget, påfugle bryder sig særlig meget om. Påfugle binder sig heller ikke på samme måde til deres ejer, som andre fugle fx kan gøre, men går derimod gerne over til naboen, hvis den synes, at maden er bedre der.

 

Foder til påfugle

Påfugle kan spise mange forskellige former for foder, bl.a. frø, byg, hvede samt frugt og grønt. Undgå dog avocado, da påfugle ikke kan tåle dette.