FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Agouti til salg

De fleste af os kender til marsvin, og mange af os har endda holdt et i vores hænder. Selvom der ikke lever marsvin vildt i Danmark, så er det et meget typisk kæledyr at holde herhjemme. Mange er glade for marsvin som kæledyr, da de er meget søde for os mennesker. Det kan give en god følelse for fx. et barn at passe på og sørge for et lille og nuttet dyr, og her er et marsvin altså et rigtig godt valg til kæledyr. Der er faktisk også mange slags marsvin man kan overveje at anskaffe sig hvis man savner en lille gnaver ven i hjemmet.

Læs mere i vores leksikon om racen Agouti.

Køb agouti

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Hvad er en Agouti?

Agouti et bestemt type marsvin, som er en smule større end de klassiske marsvin som vi ofte ser som kæledyr herhjemme i Danmark. Det kommer fra Sydamerika, hvor det er ret normalt i naturen. Her spiser man det faktisk også, selvom det ikke er noget vi kunne forestille os at gøre her i Danmark. For os er Agouti marsvinet rigtig sødt, og det er faktisk ikke forbudt at holde det som kæledyr, selvom det ikke ses så hyppigt.


Hvad er fordelen ved at anskaffe sig et Agouti marsvin, fremfor et normalt kæledyrsmarsvin?

Agouti marsvinet er til den kæledyrsholder, der ønsker et lidt større marsvin. De er nogenlunde på størrelse med en huskat, så en del større end de klassiske kæledyrsmarsvin. Det kræver naturligvis mere plads at holde en Agouti i hjemmet, men de har også mange spændende egenskaber. De kan fx. løbe enormt hurtigt. Det skyldes at den har nogle særlige bagben, som er indrettet til at sprinte. De er ekstra lange, og det er et imponerende at se dette lille dyr sprinte afsted. Det er faktisk også et ret nervøst anlagt dyr, som er meget opmærksomme på deres omkringliggende omgivelser, og holder sig normalt langt fra mennesker.


Hvad kræver det at holde Agouti?

Som sagt er Agouti ikke normalt glade for mennesker, men det betyder ikke, at man ikke kan holde dem som kæledyr. Ved opbyggelse af tillid og kærlighed, vil man kunne knytte et tæt bånd til disse dyr. Det vil sige, at de kræver en del tålmodig og energi at få dem til at stole på én, men den energi man har lagt i det, vil man få tilbage, da dyret knytter tætte bånd. Naturligvis skal man gøre sig umage for, at dyret for den rette mængde og type fodder, så det er sundt og raskt. Men det er også vigtigt at vise dyret blidhed og kærlighed, så det med tiden forstår at det kan stole på én. Hvis du er interesseret i Agouti som kæledyr så undersøg eventuelt muligheden for at købe en på Dyreportal.dk.


Har brug for at blive stimuleret

Hvis man holder Agouti som kæledyr, skal man, ligesom med de fleste andre kæledyr, gøre sig umage for, at dyret er stimuleret. Agoutien har en stor trang til at samle mad, som det så graver ned og gemmer som et slags madlager, til når den evt. ikke kan finde mad. Det er vigtigt at man lader dyret gøre sådan, da det er instinktuel adfærd. Lad fx. din Agouti grave nødder og kerner ned i dens bur, det er et interessant syn, som den kan finde frem når den er sulten.


Imponerende fortænder

Agoutien har nogle imponerende fortænder, som er meget stærke, og kan åbne mange slags nøddeskaller. Den er en af de eneste dyr i verden som kan åbne paranødder, og det gør den med sine seje fortænder. Det er enormt imponerende at se dyret arbejde for at få sådanne slags hårde nødder op. Dyret har også rigtig godt af selv at få lov at åbne dens nødder, da dette også er en aktivitet den gør meget i naturen.


Varierer i farven

Agouti har en grov pels, som den aktivt kan sænke og hæve. Den stritter fx. når dyret føler sig truet. Dette er et godt signal at være opmærksom på. De kan variere i farven, og har typisk lysere pels på underkroppen, som har forskellige skygger af rød, brun og grå.