FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Anden gnaver til salg

Der findes et væld af gnavere og mange af dem, har da heller ikke noget imod at være i fangenskab. Gnavere er helt generelle skønne kæledyr der er forholdsvist nemme at have med at gøre. De spiser en masse planter, er bløde i pelsen og er af en størrelse der kan lade sig gøre at blive håndteret. Der er selvfølgelig de velkendte kaniner, marsvin og mus som helt sikkert vil være et hit hos enhver familie, men der findes også andre gnavere, som måske er det helt rette valg at vælge for dig.

Læs mere i vores leksikon om racen Anden Gnaver.

Køb anden gnaver

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Gnavere er pattedyr med særlige tænder

Gnavere er en gruppe af pattedyr, der mest af alt kendetegnes ved at have rodåbne tænder. Det er dog ikke noget, du som sådan vil kunne se sådan lige med det blotte øje, når du kigger på et dyr. Men med rodåbne tænder menes der tænder, der vokser hele livet. Dette er særligt velegnet, når nu man rigtig godt kan lide at gnave i en masse planter og skal have rigeligt af dem for at kunne få nok energi til at springe rundt og være glad, opfostre unger og grave huler for at beskytte sig mod rovdyr, vind og vejr, som er det de fleste gnavere benytter sig af som læ.


Er gnavere født med en genetisk fejl?

Nej, det er ganske enkelt det korte svar. Gnavere er som udgangspunkt ikke født med en genetisk fejl eller et handicap. Dog har de alligevel, mere eller mindre alle sammen det fænomen, som kaldes et hareskår. Et hareskår er en betegnelse for, når dyrenes overlæbe er delt i to. Det er dog ikke helt uden mening, at dyrenes læber kan bevæges til siden og at de egentlig er ret gode til at manøvre dem rundt. For når gnaverne kan flytte sine overlæber, så kan fortænderne bevæge sig frit og der er her bedre adgang til at skulle spise føde, eller at tænderne kan vokse helt uden at der er nogle forhindringer.


Sådan sørger du for at din gnavers tænder bliver slidt ned

Det helt store problem ved at have gnavere som kæledyr er, at de ikke altid lige får tygget i helt så meget hårdt materiale som de ville gøre hvis de skulle klare sig på egen hånd ude i det fri. Derfor kan gnavernes tænder blive for lange og endda så lange, at de bliver en gene for dyret, eller måske endda gnaver sig ned i underlæben. Det er muligt at tage din gnaver til dyrlægen hvis tænderne bliver for lange, for at de kan blive slebet ned, men hvis du gerne vil undgå dette, så er der dog nogle enkelte ting du kan gøre som forebyggelse. Sørg altid for at din gnaver har noget at tygge i. Der skal gerne være hø til stede i dens bolig, men det er også hensigtsmæssigt med nødder eventuelt, frugtgrene eller andet som er lidt hårdere at skulle gnave sig igennem.


To gnavere bliver hurtigt til mange

En af de ting der dog er til en stor frustration blandt ejere af gnavere er, at to individer meget hurtigt bliver til rigtigt mange, i hvert tilfælde hvis der er tale om en han og en hun. For gnavere er ekstremt dygtige til at formere sig og bliver hurtigt kønsmodne. I det fri har de mange naturlige fjender og der vil ikke være så mange af de små uerfarne gnavere der overlever til de bliver kønsmodne. Af denne årsag er det en fordel at kunne blive rigtig mange på rigtig kort tid, for at undgå at blive en uddød art. Hvis du har hanner og hunner gående sammen, så vil du hurtigt få nye gnavere til familien og det er en ting der meget gerne skulle undgås, særligt for at undgå indavl.


Find din anden gnaver på dyreportal.dk

På dyreportal.dk findes en kategori, der hedder anden gnaver. Her kan du finde de annoncer, der gør sig gældende for andre gnavere der søger et nyt hjem og som med sikkerhed vil finde glæde i at skulle på hos dig. På dyreportal.dk er det muligt at oprette annoncer indenfor mange kategorier af alverdens dyr. Det er ganske gratis og inden annoncerne bliver tilgængelige online, så vil de blive gennemgået, så det også er sikkert for dig at kontakte sælgeren for din anden gnaver.