FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Chinchilla til salg

En chinchilla er en gnaver der oprindeligt stammer fra det sydlige Amerika. Her er de særligt at finde blandt små skjulte sprækker blandt klipperne i Andesbjergene, hvor de kan bevæge sig rundt efter føde, uden at støde på alt for mange forstyrrelser fra potentielle rovdyr. En flok af chinchillaer kan huse mange individer og nogle flokke er endda også set på omkring 100 styks. Dette betyder at en chinchilla er et meget socialt dyr og hvis du tænker at det er en chinchilla der skal flytte ind i dit hjem, så skal du altså ikke nøjes med en enkelt, hvis du gerne vil være sikker på, at den kommer til at have det godt.

Læs mere i vores leksikon om racen Chinchilla.

Køb chinchilla

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Der findes ikke længere mange vilde chinchillaer i Andesbjergene

Før i tiden vrimlede det med vilde chinchillaer i Andesbjergene. Nu ser situationen dog helt anderledes ud. For den vilde chinchilla er mere eller mindre udryddet i deres naturlige habitat. Her har der været en stor jagt på dem i en længere periode, da den fine silkeglatte sølvagtige pels har været en utrolig eftertragtet handelsvare, som har kunne forsøde livet gevaldigt hos de fattige indfødte i området. I dag er rovdriften forbudt og salg af ucertificeret pels er illegalt. I stedet opdrættet chinchillaerne for deres pels på store pelsfarme, præcis på samme måde som vi kender det fra mink i Danmark.


Der findes to typer af chinchillaer

I takt med at chinchillaen er blevet et populært kæledyr, så er der også opstået en interesse på at avle forskellige udgaver af arten. Her har man forsøgt at fremavle de to oprindelige typer tilbage, således at der findes en gren med korthalede chinchillaer og en gren med langhalede chinchillaer. Begge typer er som udgangspunkt nataktive, hvor det ikke er ligeså nemt at blive opdaget af rovdyr, men det ses dog, at den korthalede chinchilla også nyder at se morgensolen en del mere end den langhalede chinchilla.


Den vilde chinchilla har en sølvgrå pels

Den oprindelige og eneste vilde farve som en chinchilla kan have, er den karakteristiske og meget smukke sølvgrå pels, der næsten anes at skinne i lysets stråler. Der er dog kommer en hel del flere farver på banen, efter at man er begyndt at avle på de små gnavere i fangenskab. Her har farvemutationer gjort, at det ikke kun er muligt at finde en chinchilla med den oprindelige sølvgrå farve, men at der nu også findes brune, røde og endda næsten helt sorte chinchillaer. Hvad end for en farve lige præcis din chinchilla har, så er det et og samme dyr og der er altså ikke forskel på det der findes under pelsen.


En chinchilla spiser alt i planter

En chinchilla er bestemt ikke kræsen når det kommer til at skulle spise en sund og varieret kost bestående af grøntsager. I naturen vil den kunne finde på at spise mere eller mindre hvad som helst, endda også de skarpe torne på de forsvarsdygtige planter, eller nyde saften fra de lækre kaktusplanter der findes i dens naturlige habitat. Du kan tildele en masse grønt til din chinchilla derhjemme, blandt andet noget af alt det ukrudt der findes i haven. Efter sigende skulle mælkebøtter være et sikkert hit. Derudover kan du tildele et fuldfoder i form af tørkost, hvor du er helt sikker på at der er alle de vitaminer og mineraler som din chinchilla har brug for, i forhold til at være sund, rask og velfungerende.


Find din nye chinchilla på dyreportal.dk

Du kan via dyreportal.dk gennemgå de mange annoncer der er for dyr der savner at komme til et nyt hjem. Søg på chinchilla hvis det er lige præcis det dyr du er faldet for og ønsker at have med hjem til familien. På dyreportal.dk er det altid gratis at oprette en annonce med de dyr, der har brug for at komme videre, og det er ligeledes også gratis for dig, ligesom det er sikkert at kigge på annoncerne og kontakte eventuelle sælgere.