FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Degu til salg

En Degu er en gnaver, der er lidt større end de fleste små gnavere. Den omkring 250 gram og har en fyldig rundt kropsform. Oprindeligt stammer den kære degu fra Chile, hvor det også stadig er muligt at finde nogle af dem i den frie natur. I Danmark er der endnu ikke så mange der har en degu som kæledyr, men interessen bliver større og større i takt med tidens trend. Den livlige degu er noget mere populær som kæledyr end den er i sit hjemland, da den har en tendens til at gnave i absolut alt, den kommer i nærheden af.

Læs mere i vores leksikon om racen Degu.

Køb degu

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Deguer lever i større flokke

En degu der lever i det fri, vil ikke leve alene. Som oftest er der tale om en større flok, hvoraf der består en enkelt han, samt et antal at hunner sammen med deres dertilhørende unger. Som alle andre gnavere, så er en degu ekstremt produktiv, når det kommer til avl og der bliver derfor hurtigt mange af slagsen. Det betyder dog ikke, at de lever i det helt store flertal i naturen. Her er der nemlig mange naturlige fjender, som vil synes, det er fantastisk med et mellemmåltid i form af en degu.


En degu må aldrig være alene

Skal du have en degu i fangenskab, så skal du sørge for at der er mere end en. De bliver gerne op til 8 år, når de har det godt, men ikke meget mere end et år, hvis ikke de har de rette betingelser. Det er altså en sart fætter, når det kommer til stress, og derfor bør du også altid have mere end en degu gående sammen derhjemme. To hanner er dog ikke den mest optimale løsning, men hunner kan uden problemer godt gå sammen. Vil du undgå at der kommer flere, så er det en mulighed at neutralisere en degu, inden de bliver kønsmodne inden for det første halve år af deres liv.


Et sandbad er det en degu nyder allermest

Det er ikke altid lige til at sige hvad en degu tænker, men det er i hvert tilfælde ret klart for alle der har observeret de søde gnavere, at når der er fint sand, så nyder de at rulle sig rundt og bade i støvet. Det er primært for at rense deres pels, at deguen bader sig i sandet, hvilket også er en effektiv måde at komme af med utøj. Yderligere kan det også observeres, at en degu kommer ud i sandet når solen står op, gør sig helt flad og ligger sig på maven for at få varmet hele kroppen. I dit bur derhjemme, så er det derfor optimalt hvis du har noget fint sand i bunden som dine deguer kan nyde.


Deguen er en eminent klatrer

En degu er modsat mange andre gnavere, ekstremt dygtig til at klatre rundt på bjergsider og stejle klipper. Den vil også allerhelst sidde på toppen af en afsats og skue ud over landskabet, for at holde øje med om der skulle være noget fare på færde i nærheden. Når du køber et bur til en degu, så er det derfor mere optimalt at buret er højt frem for at det er bredt. Så kan du nemlig lave små afsatser som den klatreglade fyr kan komme op og ned af dagen lang.


Hvem ved hvad en degu skal spise?

Der er stor diskussion om, hvad det er for noget foder som du skal give din degu derhjemme. Ude i det fri, der spiser de en masse grønt, urter og blade, så du skal selvfølgelig fylde salatskålen op til dine dyr. Derudover er det godt med et grundfoder, der blandt andet indeholder alle de vitaminer og mineraler som en degu har brug for, for at være sund og stærk. Dog er der nogle der mener, at det er nødvendigt med et proteinrigt tilskud i form af insekter eller lignende, som styrker deguen.


Du får et socialt dyr med en degu

En degu er højst sandsynligt blevet et populært kæledyr verden over, fordi den er meget social, sammenlignet med de andre lignende gnavere. Den er meget nem at gøre håndtam, selv efter at den er nået op i alderen. Du kan derfor forvente en gnaver der elsker opmærksomhed og omsorg og nyder blandt andet som regel at blive nusset på maven. Det tyder på, at jo mere omsorg og nus du giver dine deguer, jo ældre bliver de.


Find din degu på dyreportal.dk

Det er ikke helt så svært at finde en degu, som du måske skulle forestille dig. Der kommer også jævnligt deguer til salg på dyreportal.dk En portal der gør det muligt at sætte alverdens kæledyr til salg helt gratis. Det er også gratis for dig at finde dit nye kæledyr og tage kontakt med en sælger, som du kan være sikker på er verificeret, inden du kan få øje på det på dyreportal.dk.