FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Ilder til salg

En ilder er en gnaver, der egentlig har ret mange navne. Dem, der er er domesticeret og født og opvokset i fangenskab med et formål som kæledyr, kaldes for ildere eller fritter, mens dem der lever i den vilde natur oftest kaldes for en vildilder eller mår. Derudover vil du kunne støde på ildere, der kaldes for stangkat, skovpælekat eller europæisk ilder, der alle sammen beskriver det samme dyr. Ilderen er et populært kæledyr verden over, og som også er ret udbredt i Danmark. Det er et meget socialt dyr, og i mere end 2500 år har det været et af menneskets bedste venner, da den har været fantastisk til at opsnuse og nedlægge både mus og rotter. Her nøjes den ikke med at tage et enkelt byttedyr, men alle dem den kan komme i nærheden af, hvoraf den samler et forråd, deler med familien, eller spiser den når byttedyret er blevet lidt mere let fordøjeligt.

Læs mere i vores leksikon om racen Ilder.

Køb ilder

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Ilderen vækker stor glæde i familierne

Den der har en ilder vil sige, at det er præcis ligesom at have en hund eller en kat boende. Det er et meget socialt dyr, der kan have en ekstremt stor personlighed og velvilje, men som i bund og grund nyder alt, der har med menneskets kontakt at gøre. Her er tale om et dyr der er nem at gøre tam og menneskevant, kan gøres helt renlig og har brug for at få fornøjelsen af at gå en tur i snor. Derudover er der mange der nyder selskabet med en ilder under dynerne, hvor den elsker at få farve og nærvær. Den er godt nok ikke aktiv i så mange timer af døgnet, men når den er vågen, så er der fuld fart over feltet og her er der ingen i familien der skal ligge på den lade side.


En ilder skal ikke bo i et bur hele livet

Det er ikke umuligt at have et bur, hvor din ilder kan bo i den tid, hvor den er gået til ro, men det er bestemt ikke et dyr der hverken nyder eller har godt af at være indespærret. Med den rette træning er det dog heller ikke noget problem at have en ilder gående frit i hjemmet, så længe man blot lige husker at være opmærksom på at døren ikke står åben, for så er den straks ude i det fri. Det er ikke noget problem at gøre en ilder renlig, eventuelt ved hjælp af en kattebakke, eller ved at lære den at markere, så den kan komme ud i det fri. Her kan du også lave en større indhegning, så din ilder kan nyde den frie luft om sommeren.


En ilder har brug for udfordringer

Hvis ikke det skal gå ud over dit hjem, så har du brug for at give din ilder udfordringer i hverdagen, og her er der altså tale om mental stimulering på daglig basis. En ilder er meget klog og har en hulens masse energi den skal have brændt af og det er en ret dårlig kombination hvis den er understimuleret. Der kan laves gåture hvor din ilder får brugt sine sanser, eller der kan gemmet lækre godbidder rundt omkring i huset, eller i nogle af de aktivitetsbolde der kræver snilde at få ud, som det også kendes til hunde eller katte. derudover er det en god idé at have steder hvor din ilder kan klatre rundt og udforske, ellers ender det i hvert tilfælde med, at den gerne hænger i gardinerne i stedet.


Ilderen er oprindeligt et glubsk rovdyr

En ilder brænder meget energi af i løbet af de få timer den er vågen og derfor skal den også have en hel del at spise, sammenlignet med dens størrelse. En ilder er et glubsk rovdyr og har et fordøjelsessystem der kun er beregnet til at kunne fordøje råt kød. Dog er de domesticerede ildere vænnet til, at det godt kan lade sig gøre at spise lidt tørfoder, blandt andet det der er forbehold killinger. Her er der tilstrækkeligt med fedt, protein og indeholder samtidig de vitaminer og mineraler, som din ilder har brug for. Dog har den yderligere brug for at spise råt kød, hvor det ikke gør noget at det tildeles på frost. Som råt foder er barf foder et godt alternativ som foder til din ilder.


Du kan finde en ilder på dyreportal.dk

Det er ikke noget problem at finde en ilder, til trods for at de gerne bliver i familien i hele dens omkring 10 år lange liv. Der er dog også en hel del avlere derude og de har blandt andre mulighed for at sætte deres unge ildere til salg på dyreportal.dk. Her er det ganske gratis at oprette en annonce og der kommer jævnligt ildere, eller fritter til salg på siden.