FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Ørkenrotte til salg

En ørkenrotter er en af de absolut mest populære gnavere som familier rundt omkring i hele verden har som kæledyr og det gælder også danskerne. Som navnet antyder, så er det dog ikke et dyr der oprindeligt stammer fra disse områder, men i stedet fra tørrere og varmere levesteder. Der er faktisk en ret stor udbredelse i ørkenområder, hvor der er nok varme til de små dyr. De ørkenrotter der findes i fangenskab er dem der bliver kaldt sandrotter til dagligt og en af de 700 arter af ørkenrotter der findes. Indenfor sandrotten, så er der en hel del forskel på deres udseende, da de er avlet til at have særlige farver, hvor nogle er mere sjældne end andre.  

Læs mere i vores leksikon om racen Ørkenrotte.

Køb ørkenrotte

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Ørkenrotten elsker socialt selskab

En ørkenrotte er som langt de fleste andre gnavere, et dyr der elsker socialt selskab. I naturen lever de sammen i flere større flokke, hvor flere familier er sammen om et større territorie. Her graver de lange smalle gange under jorden, udbygger med huler, hvor der mere eller mindre findes et rum til hver en begivenhed. Under jorden er de godt beskyttet overfor potentielle rovdyr, som der er en hel del af når man er ørkenrotte, og de sidder gerne tæt sammen for at holde varmen uden solens stråler. Derfor skal ørkenrotter ej heller være alene selvom de er i fangenskab, da det vil have en stor betydning for deres generelle velfærd.


Pas på at du ikke får for mange ørkenrotter

Hvis du har ørkenrotter, og du har mere end en, så er et rigtig godt råd, at du ikke har hanner og hunner gående sammen. Dette er ganske enkelt et godt råd fordi, at ørkenrotter yngler mindst ligeså effektivt som alle de andre gnavere der findes derude. I en alder af få uger bliver de kønsmodne og herfra går det kun en vej og det er at kunne nå at yngle så mange unger som overhovedet muligt. Nogle gange kan ørkenrotter endda komme med flere kuld oveni hinanden, selv inden de første er klar til at gå på egen hånd. Hanner og hunner gående sammen betyder derfor, at der meget hurtigt vil komme rigtig mange hurtigt voksende ørkenrotter, der piler afsted dagen lang.


Ørkenrotter er små akrobater

Ørkenrotter er små akrobater og har en krop og en styrke der gør, at de både kan løbe meget langt og hurtigt uden at blive træt og at de kan klatre samt springe højt og langt. Det er derfor vigtigt at du sørger for at der er rigeligt med plads i det bur dine ørkenrotter bor i, at der er er rigeligt med platforme og steder de kan kravle rundt og udforske. Yderligere er det vigtigt at have mange, lange og snirklede rør, som din ørkenrotte kan bevæge sig rundt i, samt huler hvor den kan gemme dens mad og føle sig tryg og veltilpas. Et ørkenrottebur kan ganske enkelt ikke blive for stort og have for mange forhindringer til de små atleter.


En ørkenrotte spiser hele dagen lang

En af de ting som står højest på prioriteringslisten for en ørkenrotte er, at finde nok føde til at den kan overleve. I forhold til dens størrelse, så er der her tale om en hel del og hvis den kan komme til det, så vil den spise dagen lang, eventuelt afbrudt af meget små pauser, hvor der skal fordøjes og hviles. De spiser naturligt en masse frø, nødder og kerner, men også frugter, bær, grønt og tørret græs er noget, som de fleste ørkenrotter synes er helt perfekt som foder. Derudover vil de have godt at at spise lidt insekter engang imellem. Noget som de også ville gøre i naturen, blandt andet for at få tilstrækkeligt med kalk og proteiner. Du kan eventuelt fodre dine ørkenrotter med tørrede melorme eller andre små insekter.


Find en ørkenrotte på dyreportal.dk

Det er slet ikke svært at finde en ørkenrotte på dyreportal.dk. Her kommer der i hvert tilfælde en hel masse annoncer på siden jævnligt, med ørkenrotter der leder efter er nyt hjem. Ørkenrotter er sociale dyr og derfor er det ikke sikkert du kan nøjes med at finde en enkelt annonce med ørkenrotter til salg. Her er det heldigvis gratis, både for køber og sælger at anvendes sig af dyreportal.dk og måske lige præcis det der skal til, for at du kan finde dit nye kæledyr.