FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Rotte til salg

En rotte er en gnaver der for mange betragtes som et væmmeligt skadedyr, mens det for andre anses for at være et nuttet og selskabeligt kæledyr. Dog er der her ikke tale om rotterne fra kloakkerne der tages ind til fangenskab, men om kælerotter der er avlet til formålet om at skulle være kæledyr i en familie. en rotte er i familien med en mus og ligner den da også en hel del, bortset fra at den er noget større. I naturen er det lovpligtigt at skulle udbedre skadedyrsbekæmpelse når der er rotter til stede, da de evner at sprede sygdomme rundt i landet, men nogle af de andre 64 forskellige rottearter kan fint tages ind som kæledyr og blive en del af familien.

Læs mere i vores leksikon om racen Rotte.

Køb rotte

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Rotterne har længe været populære som kæledyr

Det er ikke sådan lige for nyligt at det er blevet populært at have kælerotter. Siden 70'erne har der i Danmark været en stigende population af de rotter der anses for at være kæledyr. Kælerotter er blandt andet populære grundet deres store intelligens og personlighed der hurtigt smitter af på alle omkring. Det er slet ikke et problem at gøre kælerotter meget tamme og når først det er sket, så er det svært at slippe af med dem igen, i hvert tilfælde fra det der angår menneskekontakt. Du kan endda lære din familierotte seje tricks, hvor den skal igennem forhindringer eller finde skjulte skatte rundt omkring i hjemmet.


En rotte er et socialt dyr

Hvis du har stiftet bekendtskab med en tamrotte, så har du nok allerede opdaget at det er et meget socialt dyr. Dette gælder ikke kun den sociale adfærd og nødvendighed i forbindelse med menneskekontakt, men også når det kommer til socialisering med artsfæller. En rotte bør derfor aldrig bo uden andre rotter i et hjem. Den har brug for at udøve en naturlig adfærd, som den bedst af alt gør sammen med andre artsfæller. Her skal du dog være opmærksom på, at dine rotter skal have tilstrækkeligt med plads, så ikke de begynder at komme op at slås.


Rotter spiser alt hvad der bliver serveret

Rotter er i det fri altædende, men det er dog ikke altid nødvendigt at give dem alt godt fra køleskabet når du har dem gående derhjemme. De kan absolut bedst lide korn, nødder og frugt, hvilket nok har noget at gøre med ressourcer, for det er det der er allermest energi i. Hvis du udelukkende fodrer dine rotter med foder der er rigt på kalorier, så vil de hurtigt blive for tykke. De skal derfor have en varieret kost, både med frisk grønt og tørfoder, der indeholder alle de vitaminer og mineraler som dine rotter har brug for og her findes der særligt tilpasset foder hos dyrehandleren.


Rotter er følsomme overfor kolde temperaturer

En rotte har det absolut allerbedst, når den er i temperaturer, der minder om dem, vi har i stuen. Den har ikke godt af, at der er for koldt, dog vil den nok kunne klare den, men den bliver mindre aktiv og har sværere ved at omsætte den føde, den spiser. Derfor er rotter i velegnet til at have gående udendørs, men skal have et bur med masser af plads inde i husets kernerum, helt uden træk og med mulighed for at søge skygge. Det bur du installerer til dine rotter skal gerne have rigeligt med klatremuligheder, huler og redematerialer som de kan boltre sig i dagen lang. Der skal være nok plads til at de kan få rigeligt motion, eller alternativt at de bliver lukket fri i hjemmet dagligt.


Find din nye tamrotte på dyreportal.dk

På dyreportal.dk er der rigeligt med tamrotter der kommer til salg, ikke nogle af de vilde brune rotter du kan finde i kloakken, men dem der er opdrættet til fangenskab. Her er der ingen sundhedsmæssig fare ved at have kontakt og blot en glæde der kan give gode stunder for hele familien. På dyreportal.dk er det gratis at oprette en annonce, uanset om du skulle lede efter en rotte til familien, eller du ønsker at sælge en, der har brug for et nyt hjem.