FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Den gyldne hest Akhal Tekiner

Den gyldne turkmenske ørken-hesterace er kendt for dens hurtighed og udholdenhed. Det er en hest, der i tusinder af år er anvendt af nomadestammer i Rusland og Centralasien. Den er set som en elegant og dygtig stridshest, der ligeledes har formået at transportere det oprindelige folk over lange afstande. I dag er den nok mest kendt for dens fantastiske gyldne farve, og derfor bliver den også kaldt for guld-hesten.

Læs mere i vores leksikon om racen Akhal Tekiner.

Køb akhal tekiner

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Måske verdens smukkeste hest?

Akhal Tekiner er en hest, der flere gange er blevet kåret som værende verdens smukkeste hest. Det er en hesterace, der ulig andre har en særlig metallisk pels, der skinner fra lang afstand, og den er derfor meget bemærkelsesværdig. Det er et særligt farvegen, der koder for dens elegante kulør, og sammen med den sportslige kropsform, fine og elegante hoved samt store mørke øjne er det måske også lige præcis det, der bør kendetegne verdens smukkeste hest.Akhal Tekiner kan spores mere end 3000 år tilbage i tiden

Når man kigger på en Akhal Tekiner, så kigger man også på en hest, der kan spores langt tilbage i tiden. Man mener nemlig, at en Akhal Tekiner stammer fra verdens ældre kendte hesterace, der gik under navnet Turkoman Hesten, hvor den ikke har ændret sig betydeligt siden. Faktisk er man også genetisk helt sikker på, at en Akhal Tekiner kan dateres helt tilbage til før vor tidsregning, og den er dermed ligeledes beslægtet med den velkendte araber. Til trods for de stærke gener til fortidens ørkenheste, så blev racen først registreret i Sovjetunionen og anerkendt i 1941.

Fakta og Racebeskrivelse

Type: Let hest med flyvende gang

Oprindelse: Turkmenistan og Centralasien

Anvendelse: All-round hest med stor udholdenhed og styrke

Eksteriørbeskrivelse: En atletisk og slank hesterace med stor luft under sig. Den har et elegant, smalt og lige hoved med en næseryg, der kan have et let svaj. Tynd og tætsiddende pels samt tynd eller mangelfuld hale, man og pandelok. Øjnene er store, mørke og udtryksfulde, og ørerne er lange og rejste. En Akhal Tekiner har en højt stillet halssætning og en dyb brystkasse, en lang ryg og et hældende senet kryds. De lange og smalle ben sikrer en let og elegant bevægelse i alle gangarter.


Farve: Gylden farve med metallisk glans i sorte, brune, gule, grå og røde nuancer. Den oprindelige farve havde mørkere ben og mørkere aftegninger omkring øjnene. Lette og mindre hvide aftegninger er tilladt i avlen.

Størrelse: 149 cm i stang til 165 cm i stang

Temperament

En Akhal Tekiner er kendt for at være modig og frygtløs med tendens til stædighed og temperament. Det er en yderst intelligent hest, der er lærenem og springer ud i mere eller mindre alle udfordringer, den stilles overfor. Det er en hest, der kører i højt gear og er til alle tider hurtig og stærk. De oprindelige egenskaber med hurtighed og udholdenhed er bevaret, og det er en hest, der i fart også er god til at have det store overblik. Det er som regel også en sensitiv hest, der egner sig bedst til blot en enkelt og stabil ejer eller træner, der dermed også kan opnå et dybt og forstående partnerskab, der kan nå langt i ridesporten.


Racen Akhal Tekiner i dag

Der findes omkring 6500 Akhal Tekinere registreret i avlsforbundet i dag. De spreder sig over hele kloden, men de er mest set i Europa, Centralasien og Amerika. Her anvendes de i et vidt omfang til væddeløb, spring, dressur og distance. Det er en hest, der er elegant i dressuren med store lette bevægelser, bevæger sig som en fjer over høje spring og har en udholdenhed, der er velegnet til distance. Derudover er det en af de hurtigste hesteracer, der findes, og den taber ikke farten i et løb.