FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

American Appaloosa til salg

Indianerne var gode til at ride og passede godt på deres heste, da de var en stor hjælp i dagligdagen, og gjorde livet lettere for de hårdt knoklende mennesker. Derfor startede Appaloosa med at være en knoklende arbejdshest, men blev senere brugt til andre formål, på grund af dens smukke specielle udseende der skiller sig ud fra andre heste.

 

Læs mere i vores leksikon om racen American Appaloosa.

Køb american appaloosa

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Den leopard lignende hest

Elsker du leopard mønsteret, og er du samtidig fascineret af farve kombinationen på en zebra? Så er en American Appaloosa den oplagte hest til dig. Racen er kendt verden over for de pletter den har, som minder om det samme mønster som er på en leopard. Hesten er sort og hvid over alt på kroppen, både halen og manken er ligeledes sort og hvid. Faktisk minder hesten mest om en dalmatiner, bare i meget større størrelse. Faktisk har racen 7 forskellige mønster typer, og varer fra hest til hest.

 

Indianernes fortrukne hest

Heste racen stammer tilbage fra indianerne i USA, og blev benyttet som en arbejdshest til at transportere vare og ejendele frem og tilbage. Racen er med i mange indianer film, og er et kendetegn da indianerne ofte brugte denne race. I 1800 tallet var der ikke særlig mange heste tilbage af racen American Appaloosa. Og i mange år frem var racen truet og var tæt på at uddø, da ingen tog hånd om at avle på racen. I 1938 lavede man en optælling som gjorde det klart, at man var nødt til at tage hånd om de uddøende racer, hvis man ønskede at beholde dem flere år endnu. Derfor begyndte man nu at avle professionelt på racen, hvilket har reddet den og gjort racen til 1 af de mest populære især i USA, hvor mange foretrækker en Appoloosa. Hesten er endda blevet kåret som den officielle hest for staten Idaho.


Heste racen har en kort ryg, en lille kort manke og dens hale er lige ledes afstumpet. Hesten bliver i dag typisk brugt til konkurrencer og stævner. På grund af dens udseende bliver den også anvendt i cirkusser og parader, da dens udseende simpelthen er noget helt specielt.


Karakteristik

Hesten har en meleret hud, og nogle gange er den broget, hvilket er et kendetegn for en American Appaloosa. Dette er en specielt genetik ved en American Appaloosa og man kan bruge dette til at kende forskel på racer, da ikke alle for det. Typisk har den hvid senehinden, dette er området omkring selve øjet, hesten har på lige fod med mennesket hvid senehinden, hvilket ikke er normalt hos heste. Dog har alle heste racer hvid senehinden men man kan kun se det ved at løfte øjenlåget.

På en American Appaloosa er det hele tiden tydeligt, og man kan bruge dette kendetegn til at identificere hvilket heste race, man har at gøre med. Stribende hove er typisk for en Appalose og man oplever ofte striberne som klare og lyse lodrette striber, der går igen på alle hovene. Oftest er det de lyseste af hestene, so har dette kendetegn og det går derfor ikke igen på alle racens heste. Pelsmønstre er unikke fra hest til hest, og fungere på samme måde som et fingeraftryk, intet mønster er ens og heste racen har helt op til 7 forskellige mønster typer.