FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

American Curly til salg

Hvis du surfer rundt blandt købsannoncer for heste her på Dyreportal.dk side”, så er du nok på udkig efter en den bedste ven man kan få på fire hove. Og vi kan godt forstå dig! Hesten er et fuldstændig fantastisk dyr og uanset om den skal være ren hygge/selskabshest, eller den skal bruges til seriøs konkurrenceridning, så er det vigtigt at du køber det helt rigtige dyr til netop dig. Her på Dyreportalen.dk kan du finde aktuelle salgsannoncer på både heste og ponyer, og du kan garanteret finde din nye hest her hos os.

Læs mere i vores leksikon om racen American Curly.

Køb american curly

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Dette er værd og vide om en American Curly

Den smukke American Curly er en ikonisk hesterace særlig velkendt for dens unikke krøllede pels. Denne amerikanske hesterace besidder, foruden det unikke udseende, også er en fantastisk rolig og venlig personlighed.En kvik og selskabelig hesterace

American Curly er menneskeglad, nysgerrig og venlig af natur. Hvis du besidder god ro, tålmodighed og en lækker snack i hånden, så vil du hurtig vinde curlyhestens hjerte. Hesten er derudover utrolig menneskesøgende, hvilket gør, at du nemt kan interagere med den.

Tilmed er racen ganske lærenem og lydig, derfor er det en fantastisk hesterace, hvis man leder efter en hest til klassisk dressur, udendørsridning eller spring.Hestens unikke pelspragt

American Curlys unikke pelspragt vokser sig særlig lang og krøllet om vinteren. Pelsen er kraftig nok til at kunne holde kroppen varm i helt ned til -40 grader. Derfor trives curlyhesten storartet udendørs i alt slags vejr. Når de lunere dage melder sig, så smides den tykke pels og afslører en kortere og mindre krøllet pragt. Den ikoniske pels er også bevist at være allergivenlig. Det vil sige, at allergikere, som reagerer på hestehår, ofte oplever en mild eller slet ingen reaktion med en American Curly i forhold til mange andre hesteracer.

 

 

En sjælden hesterace at finde i Europa

En American Curly adskiller sig enormt meget fra de heste, som vi ser herhjemme på de danske græsmarker. Racen er mest udbredt i Amerika og er faktisk utrolig sjælden over hele verden. American Curly kom først til Europa i starten af 90'erne og har derfor ikke før været en kendt hesterace på europæiske gårde og rideskoler. Det er dog blevet mere normalt at spotte curlyhestens fårelignende pelspragt i hestefolde i Europa, men det er fortsat en sjældenhed! Hvis du undrer dig over, hvorfor du aldrig har spottet en krøllet hest i det danske naturbillede, så skyldes det, at der på givent tidspunkt kun findes omkring 8 American Curly heste i Danmark. Derfor skal man være heldig, hvis man skulle støde på en ved et tilfælde.Curlyhestens fantastiske egenskaber

American Curlys rolige sind og allergivenlige pels er blot et par af mange fantastiske fordele ved denne race. Hestens venlige og rolige gemyt gør den til en sand fornøjelse at omgås. Det er også en enormt hårdfør hesterace, som kan klare sig udendørs hele året rundt. Selv i hård blæst og sne, så isolerer den kraftige pels hestekroppen optimalt. Mange andre hesteracer har brug for at komme i stald om vinteren, og nogen har endda behov for at få en lille jakke på for at kunne modstå den barske kulde. Her har naturhesten American Curly udrustet sig selv med en god solid pelspragt fra naturens side, som kulden ikke så let trænger igennem.Hesteracens oprindelse

Det er svært at fastslå helt nøjagtig, hvor American Curly hesten stammer fra. Dog menes det, at den allerførste Curlyhuset blev opdaget i staten Nevada tilbage i 1898. I denne tid var det en populær hest blandt de indfødte folk i USAs nordliggende stater. Dens unikke krøllede pels, store statur og rolige gemyt skabte stor under og mystik omkring denne helt særlige hest.


Grundet naturhestens solide bygning og isolerende pelspragt kunne den trives i alsidige klimaer, og den blev hurtigt en populær hest at benytte til transport rundt omkring i især landets nordlige regioner. I moderne tid har curlyhesten udviklet sig til et pragteksemplar, som benyttes til ridning og dressur. Grundet American Curlys høje intelligensniveau er den dygtig til både spring, rodeo, langdistanceridning, forhindringsridning og meget mere.


Nu til dags er American Curly en exceptionelt sjælden hest at støde på. Man siger faktisk, at der nok kun er lidt over 4000 curlyheste på verdensplan, og så er vi jo faktisk enormt heldige at have 8 af dem her i Danmark.


Køb eller sælg din hest på dyreportal.dk

Du kan hurtigt se alle vores heste salgsannoncer her.