FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Amerikansk miniaturehest til salg

En amerikansk miniaturehest er en fantastisk lille hest, der ligner en stor hest, der blot er blevet formindsket. Racen indeholder nemlig elementer fra flere forskellige hesteracer, hvilket genetikforskning af racen også har bevist. Derfor har racen også flotte træk og et skønt udtryk. Det er uden tvivl en af de mest nuttede hesteracer, som du kan støde på. På dyreportal.dk finder du salgsklar ponyer indenfor netop den race du leder efter, kig nedenunder og se alle salgsannoncer indenfor hesteracen.

 

Læs mere i vores leksikon om racen Amerikansk Miniaturehest.

Køb amerikansk miniaturehest

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

En blanding af alverdens racer

Den amerikanske miniaturehest menes at være en blanding af alverdens forskellige racer. Oprindeligt mener man, at racen er resultatet af en blanding mellem engelske og hollandske mineheste. Disse racer kom til Amerika i det 19. århundrede, hvor de blev anvendt til minearbejde. Senere hen blev racen også blandet med shetlandsk blod, inden den blev til den race, vi i dag kender som amerikansk miniaturehest, og som du netop kan få mere information om her, hvis du er interesseret i racen.

 

En alsidig hesterace

Da racen netop er en sammenblanding af flere forskellige racer, findes den amerikanske miniaturehest også i flere forskellige typer og farver. Hvilken type og farve hesten har, vil naturligvis afhænge af, hvilke specifikke racer hesten er sammenblandet af. Selvom hesteracen i sig selv er alsidig, kan den som udgangspunkt ikke anvendes til at ride på. Det skyldes, at racen er så lille, at den ikke kan holde til en rytter, så det er således ikke en hest, der er god i forbindelse med eksempelvis ridning som sport.

 

Fakta og beskrivelse

 

▪ Type: Let og lille

 

▪ Oprindelse: USA

 

▪ Anvendelse: Primært selskab og kørsel

 

▪ Eksteriørbeskrivelse: En amerikansk miniaturehest er kendetegnet ved at være både ædel, elegant og atletisk. Hesten er højtstillet og harmonisk bygget. Racen må maksimalt være 106 cm i stangmål. Derudover er racens pels kort. Racen har et lille og udtryksfuld hoved, der er trekantet med en bred pande. Næseryggen kan enten være lille eller konkav.

 

▪ Farve: Racen kan være alle farver

 

▪ Størrelse: Maksimalt 106 cm i stangmål. Hvis hesten er under 85 cm, kaldes den for mini miniaturehest. Hvis hesten er mellem 85,1 og 95 cm kaldes denne for standard miniaturehest. Hvis hesten i stedet er over 95 cm kaldes den for oversize miniaturehest


Temperament

En amerikansk miniaturehest har et fantastisk temperament. Det er en hest, der især udmærker sig ved at være meget venlig og blid. Dog er den også meget legesyg og nysgerrig. Disse egenskaber kombineret med størrelse gør også racen særligt velegnet til børn eller nybegyndere inden for hesteverden. Særligt hopperne er meget omgængelige, hvorimod hingstene kan være mere modige.


Amerikansk miniaturehest i dag

Der er på nuværende tidspunkt registreret mindst 114.000 amerikanske miniatureheste på verdensplan. I dag bliver racen primært anvendt som enten selskabshest eller kørehest. De største heste inden for racen, de såkaldte oversize miniatureheste, kan godt anvendes til ridning af små børn. Derudover er racen også begyndt at blive anvendt som såkaldt terapihest. Det vil sige som støttedyr til folk, der har en psykisk lidelse. Hesten er typisk nemmere at holde end den gængse hest, da den ikke kræver ligeså meget plads. Til gengæld kræver racen typisk mere pleje end andre hesteracer. Blandt andet bør den amerikanske miniaturehest ikke fole alene. Den har derimod brug for menneskelig assistance, hvis folingen skal forløbe problemfrit.